Ponedjeljak, 15 Svi 2023 08:36

Pobjeda Croatie u Rajsavcu, domaći poraz Parasana od Mladosti (Pavlovci) u 22. kolu 1. ŽNL

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 22. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Vodeća Croatia pobijedila je u Rajsavcu domaći Dinamo rezultatom 0:2 dok je Parasan poražen na svom terenu Pod Selom u Golobrdcima od Mladosti (Pavlovci) rezultatom 0:3. 

U subotu su odigrana prva dva susreta 22. kola 1. ŽNL Požeško slavonske, a korak prema tituli učinili su nogometaši Croatie, dok su njihovi susjedi iz Trenkova napravili korak prema 2. ŽNL porazom u Kuzmici. 

DINAMO – CROATIA 0:2

Sjajnu utakmicu odigrali su nogometaši Dinama, bili bolji od vodeće momčadi lige, dva puta gostima pogađali okvir gola, još nekoliko puta bili u izvrsnim šansama, ali su na kraju morali čestitati lideru na pobjedi. U završnici prvog poluvremena Lovro Zeljko iz jednog od rijetkih napada Mihaljevčanima donosi prednost koju je u 59. minuti povećao Marko Piščević, a čitava momčad do kraja uspjela sačuvati te su tako stigli na korak od potvrde naslova. 

– Čestitke mojim igračima na odigranoj utakmici koju nismo trebali izgubiti ali to je nogomet, umjesto da u prvom vodimo 2 do 3 razlike gubimo jedan pa onda gosti rješavaju utakmicu drugim golom. Suce nikad nisam spominjao ali sad moram, puno grešaka u korist gosta a nama nedosuđen čist penal. Ekipi Croatije nemam nikakvih zamjerki – komentar je Zlatka Botičkog, trenera Dinama.

Uff. Tako ću početi. Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, a Dinamu na fer i korektnoj utakmici i sucima na dobrom suđenju na teškom terenu. Hvala i našim navijačima. Dinamo nas je u prvom poluvremenu držao u šahu, dvije prečke i jedna odlična situacija za vodstvo, ali nisu zabili dok smo mi kaznili njihove promašaje. Drugo poluvrijeme na našoj strani. Odlike velikih ekipa su da kada imaju loš dan pobjeđuju, a mi smo danas imali malo lošiji dan. Više od 3 boda ne može. Idemo dalje. Čeka me moj drugi klub “Kaptol” u sljedećem kolu. Pozdrav svim čitateljima – izjavio je Ninoslav Parmaković, trener Croatije.

KUZMICA – SLOGA 2:1

Još jednom su nogometaši Sloge odigrali jako dobrih 90 minuta, no ovoga puta nisu ostvarili bodovni učinak pa su samim tim i u nešto nešto nezgodnijoj poziciji kada je ostanak u pitanju, no priliku da se popnu za još jedno mjesto i tako si ostave nadu da mogu do ostanka svakako i dalje imaju.

Kuzmičani su bili nešto bolji u posjedu, gosti prilično neugodni iz kontri, a što se golova tiče sve zanimljivo dogodilo se u drugom poluvremenu. Kuzmica je povela u 51. minuti preko Josipa Banožića, Trenkovčani brzo izjednačili golom Stjepana Štetića, a konačni rezultat u 72. minuti je postavio Mislav Brnčić.

U zanimljivoj i borbenoj utakmici zasluženo smo pobijedili, ali gostu sve čestitke, nisu slučajni njihovi dobri rezultati ovo proljeće, mojoj ekipi čestitke na pobjedi, a gostima sretno u nastojanju da i slijedeće sezone budu u prvoligaškom društvu – izjavio je kapetan Kuzmice Siniša Klasić.

Pobjeda Graševine nad BSK-om bi zaključila borbu za titulu, no nije se dogodilo, momčad Josipa Jakovljevića je na kraju došla do uvjerljivog slavlja i sada se oni nadaju pomoći Kaptola kako bi i dalje bili u borbi za oba trofeja. Oglas

SLAVEN – KAPTOL 2:4

Kaptol je potvrdio ulogu favorita i odnio sva tri boda te potvrdio svoju odličnu proljetnu formu dok je Slaven ostao bez bodova i što je svima puno teže palo bez kapetana Roberta Novića koji će nakon teške ozljede dugo biti van stroja. Kaptol je bolje ušao u utakmicu i golovima Kristijana Vidovića i Ante Barića u 19. i 21. minuti došao do prednosti koju je baš Robert Nović iz kaznenog udarca prepolovio u 23. Pred sam odlazak na odmor kazneni udarac i na drugoj strani, siguran realizator bio je Pavle Pranjić, a samo minutu kasnije Nović se ozlijedio bez ikakvog kontakta pa su domaći u nastavku igrali s deset igrača.

Kaptol je brzo zabio četvrti gol, ponovno preko Pavla Pranjića, a onda se malo opustio što su Gračani kaznili ne samo golom Marka Blaškovića nego i s još nekoliko prigoda pa nije bilo daleko da se čak utakmica i zakomplicira, iako naravno, bilo je dosta prigoda i za goste da odu do još uvjerljivije pobjede. 

Čestitke Kaptolu na zasluženoj pobjedi, a našim dečkima što su se stvarno borili od prvog do zadnjeg, kad je ovakav pristup nije tako strašno ni izgubiti. Nažalost sve je to u drugom planu nakon Robijeve ozljede, svi mu želimo da operacija prođe kako treba i da se što prije oporavi – rekao je predstavnik Slavena Lovro Aračić. 

Prvo poluvrijeme igramo dobro i stvaramo dosta šansi od kojih uspijevamo samo tri zabit. Drugo poluvrijeme domaćin ima dvije mrtve šanse no naš vratar nas spašava. Na kraju ipak zaslužena naša pobjeda. Čestitam svojim dečkima na šestoj pobjedi za redom, a domaćinu na fer i korektnoj utakmici. Slijede nam sad tri prava derbija kojima se iskreno veselimo, a kumu Nini poručujem da mu neće biti lako u nedjelju. Robiju želim što brži oporavak i da se što prije vrati na zelene travnjake – poručio je trener Kaptola Mile Pavelić.

GRAŠEVINA – BSK 0:4

Zanimljiv derbi u Vetovu i u konačnici uvjerljivo slavlje Bučana koji ostaju u igri za titulu, ali tu odavno ne ovise samo o sebi, sve u svojim rukama drže Mihaljevčani. Uz dosta propuštenih prilika, poglavito domaćina, mreže su mirovale sve do 60. minute kada iz kaznenog udarca prednost gostima donosi Gabrijel Marčinović, četiri minute kasnije prednost je povećao Matej Blašković, a da sve ide naopako u tih desetak minuta domaćin je saznao još četiri minute kasnije. Naime, od 68. minute domaćin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Branko Šaur, a gosti su to iskoristili i otišli do vrlo uvjerljive pobjede koju je osigurao Josip Jakovljević s dva gola za konačnih 0:4.

Utakmica koju smo danas odradili ne znam kakvog ima smisla. Čestitam gostima na pobjedi, velik je rezultat, ali pali smo kad nam je neopravdano isključen igrač, protiv takvog protivnika nemaš šanse s igračem manje 20 minuta pred kraj. Nismo iskoristili svoje šanse u prvom poluvremenu i držali egal uz takvo suđenje to je za svaku pohvalu mojim igračima, mogu uzdignute glave bez obzira na rezultat sutra proći kroz Vetovo. Dečki čestitam Vam. Slažemo se dalje i kako sam rekao idemo odraditi do kraja ovo prvenstvo – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

– Jedna jako dobra utakmica i s jedne i druge strane, prava muška. Mi smo strpljivo radili i čekalo svoje šanse. Prvo poluvrijeme domaci su imali par šansi nisu iskoristili a mi par polušansi, drugo poluvrijeme mi smo svoje šanse iskoristili i pobijedili. Naša široka klupa nam omogućuje da i kad netko izađe kvalitetno ga zamijeni u igri. Čestitam i jednima i drugima na utakmici – komentar je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

DOBROVAC – GRANIČAR 1:1

Užasnu utakmicu odigrali su Dobrovac i Graničar, ne zbog nogometa nego zbog čak dva odlaska igrača na hitnu i tri ozljede. Prvi je nastradao Mateo Šugić kojem je stradala arkada pa je prebačen na šivanje, nakon njega na hitnu je zbog ozljede koljena prebačen Stjepan Vasić, a na kraju je otišlo i koljeno Dini Adžiću u završnici utakmice. Horor! Što se nogometa tiče, brz gol Dobrovca iz kaznenog udarca u prvom kojeg je postigao Željko Popović, pa brz pogodak Graničara iz kaznenog udarca u drugom poluvremenu kojeg je postigao Vinko Ančurovski. Od 61. minute domaćin je igrao s igračem manje, no gosti to nisu uspjeli iskoristiti pa će se na ljestvici svakom dodati po jedan bod.

Vrlo teški uvjeti za igru, rekao bi vaterpolski uvjeti za igru. I u takvim uvjetima moji dečki teže igri i u prvom poluvremenu tri puta lopta staje na gol crti u lokvi vode gdje je domaći vratar već bio svladan. No nažalost ostali smo bez dva igrača koji su pretrpili vrlo teške ozljede koljena. Ostali smo bez našeg najboljeg strijelca Stjepana Vasića koji je ozlijedio koljeno koje je već jednom operirao, odvezen je u bolnicu. U drugom poluvremenu ostajemo bez Dine našeg, koji doživljava identičnu ozljedu kao i Stjepan. Ne mogu reci da smo osvojili bod nego da smo izgubili dva boda jer smo bili bolji, kvalitetniji no uvjeti nam nisu dopustili da osvojimo sva tri boda. Nikad ne kritiziram niti pohvaljujem sudce, ali činjenica je da su bila dva prekida od minimalno pet minuta, a produžetak za obadva poluvremena je bio 5 minuta, dvije minute prvog i tri minute drugog poluvremena. Pa kako? No ništa nije bitno, bitno je samo da se naši Stjepan i Dino oporave. Prvi puta ću pohvaliti delegata koji nije zakoračio na igralište, bojao se da ne pokisne – izjavio je Marko Krmpotić, trener Graničara.

OMLADINAC – CROATIA (DO) 5:0

Vratio se Topa, vratio se i Omladinac. Nakon službenog puta oko svijeta trener Omladinca je ponovno poveo svoju momčad koja se odmah razigrala i uvjerljivo slavila protiv kvalitetom ipak nedorasle Croatije. Iako gosti nisu bili bez svojih izglednih situacija, pobjeda Omladinca potpuno je zaslužena, a ponovno je najzaslužniji Miroslav Lujić koji je postigao prva dva gola domaćina. Nakon njega u strijelce su se redom upisivali Franjo Kolomaz, Mateo Bluha te Leon Krpan.

Sportski pozdrav! Mi došli, završila korizma, završio godišnji, završilo more, riba više ne grize pa se dođe na utakmicu, a došao je i Franjo. Čestitam gostima i želim im sreću u nastavku prvenstava. I da ne zaboravim, Lakyu Krpanu na prvijencu za seniore čestitam – komentar je Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

PARASAN – MLADOST 0:4

S obzirom da se na kraju broje samo golovi a ne promašene prilike koliko god ih bilo, bodovi zasluženo odlaze u Pavlovce. Pravu seriju promašaja imao je Parasan u prvom poluvremenu, nastavili su je i u početku drugog a onda doživjeli pravi potop u režiji Martina Balževića i Mateja Markanjevića koji su svaki po dva puta u zadnjih 25 minuta tresli domaću mrežu.

Da utakmica traje 60 minuta mi bi se borili za prvo mjesto. Danas smo odigrali odličnu utakmicu do 60 minute. Stvorili smo toliko šansi da je trebalo biti 4:0, a ne 0:4. Nakon prvog gola otvorili smo se jer je nama igrala samo pobjeda. Čestitke dečkima iz Pavlovaca koji su svoje šanse iskoristili i na kraju zasluženo pobijedili. Nama nedostaje napadač koji će dati 20 golova po sezoni. Ništa, idemo probati pobijediti u preostalim utakmicama i dati sve od sebe pa ćemo vidjeti na kraju gdje smo i šta smo. Sportski pozdrav – izjavio je trener Parasana Marko Petrović.

Prije svega čestitam svojim dečkima na pobjedi i pravoj muškoj igri. Također čestitam ekipi NK Parasan na dobroj organizaciji utakmice i na dobroj igri. Iako nismo zlopamtila još uvijek pamtimo poraz koji nam je NK Parasan nanio u Pavlovcima u prvom dijelu sezone. Ekipa Parasana je i danas pružila pravu partiju nogometa i sve do polovine drugog poluvremena imala pozitivan rezultat. Nakon primljenog pogotka domaćini su imali izgledne prilike za izjednačenje, a nakon drugog pogotka utakmica se prelomila u našu korist – komentar je trenera gostiju Željka Lusha.

Utakmice 23. kola igrat će se u nedjelju, 21. 05. 2023. s početkom u 17,45 sati. Sastaju se Sloga - Parasan, Mladost - Omladinac, Croatia (DO) - Dobrovac, Graničar - Graševina, BSK Buk - Dinamo, Croatia (M) - Kaptol i Kuzmica - Slaven (16,30). 

(sportalo.hr) 

Pročitano 313 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Svi 2023 12:03