Ponedjeljak, 22 Svi 2023 09:22

Pobjede Parasana i Croatie u 23. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 24. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Novu pobjedu ostvarila je vodeća Croatia koja je na svom igralištu Grabovac u Mihaljevcima bila bolja od Kaptola rezultatom 2:1. Parasan je slavio na gostovanju kod Sloge u Trenkovu rezultatom 2:3. 

Nogometaši Croatie iz Mihaljevaca sljedeće će nedjelje u Gradcu vrlo izvjesno proslaviti naslov prvaka! Već je duže vrijeme jasno da Mihaljevčane nitko ne može zaustaviti, no uvijek se čeka i matematička potvrda da bi se napravilo veliku feštu, a ona će se u nedjelju navečer konačno i dogoditi u Mihaljevcima. 

KUZMICA – SLAVEN 1:2

Gračani su odradili veliki posao i praktično osigurali ostanak na vrućem gostovanju u Kuzmici. Više ozbiljnih prilika složili su gosti koji su bili iznenađujuće rastrčani nakon duge i naporne noći. Poveli su gosti golom najboljeg igrača utakmice Darija Starčevića koji je zabio u 17. minuti, ovoga puta bez broja 17 na leđima. Domaćin se vraća lijepim golom Benjamina Banožića u 33. te se na odmor otišlo u egalu.

U nastavku ponovno u naslovnoj ulozi Starčević koji je bio prebrz za domaću obranu, u 47. minuti iznudio je kazneni udarac iz kojeg Marko Blašković pogađa mjesto gdje se spajaju greda i vratnica, a onda u 55. još jedan kazneni udarac za goste, pogađate, ponovno ga je iznudio Starčević, ponovno je izvođač Blašković koji ovaj put trese Klasićevu mrežu za 1:2 što se pokazalo i konačnim rezultatom utakmice.

Prvi penal apsolutno čist, nitko se od domaćih nije bunio, kod drugog je bilo prigovora od strane Kuzmičana no dojam je da je i tu Starčević bio brži od Klasića te da je opravdano pokazano na bijelu točku.

Prije svega još jednom hvala Kuzmici što nam je izašla u susret s promjenom termina, a hvala im i za korektnu i dobru utakmicu. Bili smo nešto bolji, imali konkretnije prilike i zasluženo pobijedili. Našim dečkima kapa do poda, odradili su čitavu noć i onda odigrali ovakvu utakmicu, borili su se za svaku loptu i to nam se vratilo. Bio je ovo jedan stvarno dobar tjedan, u četvrtak nogometni praznik i prva pobjeda naših veprića, u subotu odličan provod i u nedjelju pobjeda, sad idemo sa zadovoljstvom završiti sezonu, nadamo se samo bez nekakvih novih ozljeda – rekao je Lovro Aračić, predstavnik Slavena.

SLOGA – PARASAN 2:3

Odličan derbi u Trenkovu, borba za ostanak nije gotova i u teoriji se prvoligaškom natjecanju u sljedećoj sezoni mogu nadati i Sloga i Parasan. Sloga je ovim porazom napravila veliki propust i umanjila šanse da ostane dok su gosti iz Golobrdaca probudili nadu koja je i dalje na klimavim nogama.

Ponovno nešto kontroverzi s Parasanom i sucima, nakon onog preranog prekida, sada jedno dvojbeno isključenje, no krenimo redom. Sloga je startala kao favorit i tako je i krenulo, u 16. minuti Marko Mandić zabija za 1:0 Sloge, u 31. Niko Jurilj diže na 2:0 i činilo se da će bodovi sigurno ostati u Parku, no pred sam odlazak na odmor Dario Brkić smanjuje na 2:1 što je bio i rezultat prvog dijela.

U nastavku se očekivalo kao i do sada da Parasan padne u tih posljednjih pola sata, no dogodio se pravi salto mortale, gosti su za razliku od svih dosadašnjih utakmica digli svoju igru i u 65. minuti izjednačili golom Nikole Franikića. Dvije minute nakon toga kreće misterija, glavni sudac Tihomir Grbin je ili nije pokazao žuti karton mladom Gabrijelu Vidoviću, nitko ga nije vidio, pa ni delegat utakmice. U 80. minuti Vidović zbog prigovora zarađuje drugi žuti kojeg nije bio svjestan ni on ni nitko drugi dok sudac nije pokazao – crveni. Nakon puno rasprave Vidović je otišao u svlačionicu, a Parasan u 83. preko Franikića došao do potpunog preokreta.

Pregledom snimke utakmice smatram da je sudac pogriješio isključivanjem našeg igrača u 80. minuti jer nije imao dvije javne opomene. Žao nam je da iza ove utakmice ostaju repovi, ali gostu svejedno čestitke na pobjedi. Mi idemo dalje hrabro! – rekao je dopredsjednik Sloge Krešimir Mandić.

Prvo i drugo poluvrijeme dvoje različite utakmice. Domaćin prvo poluvrijeme nakon naše dvije greške daje dva gola, bili su čvršći i željniji pobijede. Nismo dobro stajali na terenu previše smo prostora ostavljali njihovim veznim igračima. Uspijevamo smanjiti rezultati u zadnjoj minuti prvog poluvremena. U drugom poluvremenu mijenjamo formaciju i dečki su na to reagirali odlično. Uz trku, borbenost i kroz pas igru uspjeli smo na kraju okrenuti rezultati u našu korist. Domaćinima čestitke na fer i korektnoj utakmici i na večer, a mojim dečkima mogu samo reći da je drugo poluvrijeme primjer kako se nogomet treba igrati. Na kraju mislim da je naša pobjeda zaslužena – riječi su Marka Petrovića, trenera Parasana.

MLADOST – OMLADINAC 3:2

Jako dobra nogometna predstava i u Pavlovcima gdje je na kraju Mladost došla do novih bodova i komforne situacije za samu završnicu prvenstva. Poveli su gosti iz Čaglina u 11. minuti golom Franje Kolomaza te s tom minimalnom prednosti otišli na odmor. U nastavku veliki preokret Mladosti kojeg je započeo Bruno Kićan, nastavio Antonio Šarić, a zaključio Tomislav Vinković. Stariji i iskusniji mu imenjak Topalović je u sudačkom dodatku ublažio poraz svoje momčadi te postavio konačni rezultat.

Ponovno smo primili rani pogodak iz prve prilike protivnika. Nije lako okrenuti rezultat protiv čvrste ekipe kao što je Omladinac ali naši igrači su to uspjeli i zbog toga sam ponosan na njih. Bila je je dobra, čvrsta i dinamična utakmica i još jednom čestitam svojim dečkima na pobjedi te čestitam ekipi iz Čaglina na odličnoj igri – rekao je Željko Lusch, trener Mladosti.

– Kladionice vrište, prelaz iz 2 u 1! Mi bolji prvo poluvrijeme, domaćin drugo poluvrijeme, ali nije namješteno! Treneru se drma stolica, Tuchel i Topalović na izlaznim vratima – komentar je Tuchela iz Sibinja, Tomislava Topalovića.

CROATIA (DO) – DOBROVAC 2:2

Susjedski derbi završen je bez pobjednika, po bod svakom, mali, ali bi Dobrovcu mogao značiti ostanak. Čak sedam kartona za goste govori koliko im je ovo bila važna utakmica, no na kraju su ostali bez još dva boda. POvela je Croatia golom Antonia Josipovića u 24. minuti, no samo četiri minute kasnije Matija Šimunović poravnava.

Početkom nastavka Josip Lujić seli prednost na stranu Dobrovca te se činilo da će bodovi gostima koji su čuvali tu prednost sve do 81. kada Tonći Savi pogađa za konačnih 2:2.

GRANIČAR – GRAŠEVINA 2:0

Praznik nogometa u Zagrađu, kad se sastanu dvije ekipe koje znaju igrati i vole se nadigravati, a uz to nemaju nikakvog opterećenja rezultatom obično završi na zadovoljstvo gledatelja kao i u ovom susretu. Šteta što nije bio još poneki gol na svakoj strani jer ih je moglo biti. Na kraju golovima Vinka Ančurovskog i Davida Vidovića slave domaćini koji su tako nanijeli drugi uzastopni gostujući poraz Graševini koja prije toga u čitavoj sezoni nije doživjela niti jedan.

Mali osvrt na prethodno kolo. Nisam znao, i ja sam nešto naučio, ali PNI kažu da delegat ne mora biti na igralištu već se može udobno smjestiti na tribinama. Čovjek uči dok je živ. Moja greška sto se tiče prošlog kola. A što se tiče ovog, bojali smo se Graševine. A taj strah je proizlazio iz njihovih odličnih utakmica na gostovanjima ovog proljeća, ali i njihove kvalitete koju nesporno posjeduju. I na to sve, još su se nadovezali naši izostanci, šest prvotimaca. Bez dva najefikasnija naša strijelca, bez prvog vratara, bez dva vezna. I zato ova pobjeda nosi nama “šest” bodova. Pokazali smo da imamo širinu, ali kvalitetnu širinu i da mladi dečki dolaze. Mladi koji mogu odgovoriti zahtjevima kvalitetnog protivnika. Veselimo se suboti i gostovanju u Rajsavcu – poručio je Marko Krmpotić, trener Graničara.

Vidjelo se danas da niti jedna ekipa nije opterećena. Mi smo se jedva skupili, a domaćin također bez nekolicine igrača. Otvorena utakmica i moglo je završiti 7:7 toliko je bilo šansi, ali ono kako se kaže 100% šansi. Domaćin je dvije iskoristio i zasluženo pobijedio. Čestitam domaćinu na pobjedi. A mi idemo kroz tjedan vidjeti kako se skupiti za preostale 3 utakmice – izjavio je Dario Pažin, trener Graševine.

CROATIA (M) – KAPTOL 2:1

Uz gostovanje u Buku sigurno najteži ispit za nove prvake bio je ogled protiv Kaptola kojeg su uspješno apsolvirali i tako praktično osigurali titulu. Kaptol je očekivano dobro namučio domaćina, no na kraju su i oni morali potpisati kapitulaciju.

Povela je Croatia golom Matiasa Šulca u 25. minuti, a dobra partija gostiju nagrađena je u 61. minuti kada dolaze do poravnanja golom Pavla Pranjića s bijele točke. Nisu dugo bili u egalu, samo dvije minute su trebale Croatiji, odnosno Krunoslavu Kahaneku, za novi gol i novo vodstvo koje su ovoga puta sačuvali do kraja.

Kao prvo čestitam svojim dečkima na pobjedi. Danas su pokazali karakter i zasluženo su tu gdje jesu na prvom mjestu. Upozoravao sam tokom tjedna na ekipu Kaptola koja nas je namučila, ali tim je pobjeda slađa. Pohvaljujem cijelu ekipu na današnjem izdanju, gledatelje na korektnoj atmosferi i Kaptol na korektnoj igri i otporu i želim im svu sreću do kraja prvenstva da završe na 3 mjestu, a nama da pokušamo potvrditi prvo mjesto u Gradcu gdje će biti sve samo ne lagano. Pozdrav svim čitateljima – poručio je Ninoslav Parmaković, trener Croatie.

Čestitam domaćinu na pobjedi u derbiju. Utakmica je bila prava prvenstvena u kojoj je domaćin na kraju zasluženo slavio. Čestitam svim akterima na fer i korektnoj utakmici – komentirao je Mile Pavelić, trener Kaptola.

BSK – DINAMO 7:1

Bučani su spremni za Kup, napadači su raspucani i s nestrpljenjem čekaju okršaj s Hajdukom nakon pobjede nad Dinamom. Razlika u kvaliteti je jednostavno prevelika i to konačni rezultat jasno pokazuje. Osim što su gosti dva puta pogađali vlastitu mrežu redom su strijelci za BSK bili Tomislav Tvrdy, Josip Hel, Ivan Buturac, Gabrijel Marčinović i Mario Jelić, dok je od dinamovaca pravu mrežu pogodio samo Jakov Jakić.

Odrađena utakmica, tri boda su naša, okrećemo se srijedi i kup utakmici s Hajdukom iz Pakraca. Čestitam mojim dečkima na odlično odrađenoj utakmici – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

Čestitke domaćinu na pobjedi, a mojim igračima poručujem da prvenstvo nije gotovo, Dinamo neće ispasti a mnogi od njih hoće – kazao je Zlatko Botički, trener Dinama.

U 25. kolu, u subotu, 27. 05. 2023. u 18,15 sati ssataju se Dinamo - Graničar dok će u nedjelju, 28. 05. 2023. u 18,15 sati igrati Slaven - Croatia (M), Parasan - Kuzmica, Kaptol - BSK, Graševina - Croatia (DO), Dobrovac - Mladost i Omladinac - Parasan. 

(sportalo.hr)

Pročitano 318 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Svi 2023 11:37