Ponedjeljak, 22 Svi 2023 09:23

Lipa poražena na gostovanju kod Sulkovaca u 13. kolu 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Jučer su odigrane utakmice pretposljednjeg, 13. kola 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Do ovog kola vodeća Lipa je poražena na gostovanju u Sulkovcima s minimalnih 1:0. To je iskoristio Hrvatski dragovoljac koji je svoju utakmicu protiv Slavonije (Prekopakra) dobio bez borbe rezultatom 3:0 jer gosti nisu došli u predvišeno vrijeme na igralište Hrvatskih vitezova u Brodskom Drenovcu. Dragovoljci sada imaju bod više, a u posljednjem kolu gostuju u Eminovcima dok Lipa dočekuje BSK (Biškupci). 

NK SULKOVCI – NK LIPA (0:0) 1:0

U Sulkovcima se odigrao derbi u kojem je ulog bio jako velik; domaćine je samo pobjeda držala u borbi za naslov, a gosti iz Stare Lipe došli su na utakmicu u statusu lidera. Cijeli radni tjedan pričalo se o mogućem “puštanju”, o “zivkanjima” i sličnim stvarima – što nije čudno obzirom u što se nogomet; kao najvažnija sporedna stvar zna pretvoriti.

Ovo je priča o pravom sportskom duhu, nadmetanju i fair – play pristupu igrača NK Sulkovci i NK Lipa. Danas su Sulkovljani još jednom pokazali o kakvoj se ekipi i sklopu ljudi radi, jer su; znajući da ne mogu do naslova (jer je NK Hrvatski dragovoljac upisao pobjedu bez borbe) – ipak odigrali utakmicu maksimalno fokusirano i priuštili svojim navijačima pravu čar derbija! Većina utakmice protekla je u opreznoj igri oba suparnika, vjerojatno zbog visokog uloga i taktiziranja – klasičan derbi u kojem se igralo na tuđu grešku, po principu strpljen – spašen! Obzirom na to da u prvom dijelu nije bilo izrazitih prilika, nije čudno da se na odmor otišlo sa početnih 0:0. Nakon odmora nastavila se slična igra, u kojoj su povremeno sijevale prilike – kako za domaćina, tako i za gosta; no bez učinka. Bez učinka su šanse bile sve do dvadesetak minuta prije kraja utakmice, kad je domaći napadački korner u gol pretvorio bivši predsjednik, a sad požrtvovni igrač NK Sulkovci – Josip Knezović!

Taj pogodak izazvao je erupciju oduševljenja mnogobrojnih gledatelja, a kad se gol zdušno proslavio – nastavila se igra. Kako taj rezultat nikako nije odgovarao ekipi iz Stare Lipe, u zadnjih dvadeset minuta krenuli su na sve ili ništa – no kako su Sulkovljani odolijevali svim napadima; kraj utakmice označio je feštu u Sulkovcima, ali i u Brodskom Drenovcu. Ovom pobjedom NK Sulkovci nad NK Lipa označena je rotacija na vodećem mjestu, a Sulkovljani su tako lansirani susjede na prvo mjesto – samo kolo prije kraja natjecanja!

Lijepo je da se makar u “našem” rangu natjecanja prvenstvo ne riješava u “birtiji”, a NK Sulkovci je pokazao kako se treba ponašati – iako je cijela naša 2. ŽNL izrazito korektna. U prilog tome idu i činjenice da je domaći Josip Soldo potegnuo čak iz Rijeke kako bi stigao odigrati utakmicu, a njegov suigrač Luka Belobrajdić – koji je rođeni Drenovljanin, svjesno je dobio javnu opomenu zbog zadržavanja igre pri rezultatu 1:0 te tako dao šansu svojim sumještanima da osvoje naslov! Na kraju krajeva, još se mnogo ima za igrati – tri ekipe su u igri za naslov, Drenovljani startaju sa “pole – positiona”, dok ih NK Lipa i NK Graničar vrebaju, no odgovor na pitanje tko je prvak dobit ćemo za tjedan dana – otprilike u ovo vrijeme!

Rezultati 13. kola : Sulkovci - Lipa 1:0, Dinamo - Graničar 3:8, Hrvatski dragovoljac - Slavonija 3:0 bb, BSK - Eminovci 3:0.

Sve utakmice posljednjeg, 14. kola igraju se u nedjelju, 28. 05. 2023. u 17,45 sati. Sastaju se Lipa - BSK, Eminovci - Hrvatski dragovoljac, Graničar - Sulkovci i Slavonija - Dinamo. 

(sporturro.com)

Pročitano 368 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Svi 2023 10:24