Nedjelja, 28 Svi 2023 10:41

Slavonija odigrala neriješeno protiv Bedema (Ivankovo) u 29. kolu 3. NL - Istok

POŽEGA - Sve utakmice pretposljednjeg, 29. kola 3. Nogometne lige - Istok odigrane su u subotu, 27. svibnja. Slavonija je na Rekreaciji odigrala neodlučeno, 2:2 protiv Bedema (Ivankovo) dok je Kutjevo uvjerljivo slavilo na svom stadionu u župaijskom derbiju protiv Slavije. 

SLAVONIJA - BEDEM 2:2 

Bedem je na Rekreaciji pokazao ono što “tupimo” čitavu sezonu, da je to momčad koja je po igračkoj klasi vrijedna samog vrha, a što se dogodilo pa su tek prije tjedan dana osigurali ostanak ostavlja velike upitnike.

Velike upitnike ostavlja i igra Slavonije protiv Bedema, bilo je to sve samo ne dobro od Plavih, s ovakvom igrom objektivno u Županji se neće dobro provesti. S obzirom na “konfiguraciju” Bedema i dvije “planine” u obrani napucavanje bezbroj dugih lopti na trojac Antunović – Martinović – Peharda nije bio baš dobar plan. Istina, zabili su domaći dva gola, pogodili gredu i preko Martinovića promašili penal, ali igrački to nije bilo dobro.

Bedem je rano poveo preko Tustonjića, dosta brzo je Antunović poravnao, a desetak minuta prije kraja Martinović preselio prednost na stranu Slavonije. Ionako najbolji na terenu, Dinko Leko u sudačkom dodatku nakon prekida donosi poravnanje Bedemu. Izgubljena dva boda zapravo ništa ne mijenjaju na stvari kad je borba za naslov u pitanju, i da je ostalo 2:1 Slavonija bi u Županji trebala pobjedu, treba je i sada! 

Ne mogu zamjeriti dečkima ništa, borili su se maksimalno, ali je činjenica da danas naša igra nije bila dobra, puno posla je pred nama tokom ovog tjedna da popravimo za Županju. Bedem je definitivno odlična ekipa, puna ozbiljnih i iskusnih pojedinaca, zasluženo su osvojili bod danas. Ništa, svakako bi u Županji trebali pobjedu, nije se ništa strašno dogodilo s jednom lošijom utakmicom, dobro ćemo se spremiti i dati sve od sebe u derbiju – poručio je Krešo Poleti, trener Slavonije.

Čestitao bih dečkima na jako dobroj utakmici, posebno u prvom poluvremenu. Moglo je otići i na jednu i na drugu stranu, na kraju mislim da je ovako i najpoštenije. Imamo u petak tu posljednju utakmicu s Kutjevom, idemo to odraditi najbolje što možemo pa na zasluženi odmor – riječi su Josipa Raić-Sudara, trenera Bedema.

KUTJEVO – SLAVIJA 4:0

Drugi put u nekoliko dana Kutjevo je slavilo protiv Slavije, ovoga puta uvjerljivije nego u kupu, no ovoga puta i puno manje važno nego u kupu. Ako se sjetimo katastrofalnog ulaska u sezonu gdje su dugo tavorili na posljednjem mjestu,

Kutjevčani na kraju mogu biti i više nego zadovoljni sezonom. Slavija je s druge strane odradila odličnu sezonu bez obzira na lošije rezultate u završnici u kojoj maksimalnu minutažu dobivaju mladići iz škole nogometa što će biti dragocjeno u budućnosti. Što se susjedskog derbija tiče, po dva pogotka Zelenih u svakom poluvremenu, za konačnih 4:0, ipak malo previsok rezultat s obzirom na igru.

Drago mi je da smo se od naših navijača oprostili pobjedom i da im se iskupimo za neke lošije utakmice ove sezone jer su to zaslužili, a nadam se da ćemo se zajedno družiti za desetak dana u Pleternici na finalu kupa. Utakmica s puno manje tempa i želje u odnosu na onu prije nekoliko dana, ali opet zanimljiva i gledljiva, Slavija je puna mladih igrača koji žele igrati nogomet, igrali su lijepo, sa željom postići pogodak i drago mi je da su ti dečki s kojima sam proveo puno vremena dobili priliku igrati trećeligaški seniorski nogomet. Igrali smo svi solidno i kombinatorno s razlikom da smo mi svoje šanse iskoristili, gosti niti jednu iako je bilo prilika da nas kazne. Na ovoj je utakmici naš Drago prvi puta zaigrao od prve minute, naš Tin se nesebično odazvao pozivu uskočiti umjesto Borne za kojega se nadam da će što prije na trening kao i naš pokrpani Amigo – čekamo vas momci. Hvala mojim Grozdićima na još jednom ugodnom radnom tjednu, u petak ćemo u Ivankovo na svatovsku utakmicu kod naših sportskih prijatelja zaključiti jednu čudesnu priču u prvenstvu za koju ni ja nemam objašnjenja kako smo ju odradili na ovome levelu – rekao nam je Petar Čuljak, trener Kutjeva.

Čestitke Kutjevu na zasluženoj pobjedi, vidio se umor na obje ekipe. Imali smo i mi neke svoje prilike, no za razliku od domaćina nismo ih iskoristili. Okrećemo se posljednjem kolu sezone, želimo je zaključiti pobjedom i u dobrom raspoloženju – komentar je Milana Tomljenovića, trenera Slavije.

Rezultati 29. kola : Slavonija - Bedem 2:2, Omladinac - Đakovo Croatia 0:0, Čepin - Vuteks Sloga 1:0, Darda - Sloga 9:1, Kutjevo - Slavija 4:0, Valpovka - Graničar 1:2, NAŠK - Borac 2:0, Oriolik - Svačić 2:1.

Posljednje kolo na rasporedu je u subotu, 03. 06. 2023. u 18,00 sati kada će igrati Graničar - Slavonija, Đakovo Croatia - Oriolik, Svačić - NAŠK, Borac - Valpovka, Slavija - Darda i Vuteks Sloga - Omladinac. Utakmica Sloga - Čepin odigrat će se u srijedu, 31. 05. 2023. u 18,00 sati, a Bedem - Kutjevo u petak, 02. 06. 2023. u 18,00 sati. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 330 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 01 Lipanj 2023 08:25