Ponedjeljak, 29 Svi 2023 08:52

Porazi Dinama i Požege u pretposljednjem, 25. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U nedjelju, 28. 05. 2023. odigrane su sve utakmice pretposljednjeg, 25. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Oba kluba s područja grada Požege su poražena u ovom kolu. Dinamo je na svom terenu u Vidovcima poražen od Lipika 1925 dok je Požega poražena na gostovanju u Pakracu. 

DINAMO – LIPIK 1925 1:3

Pretposljednja momčad lige Dinamo Vidovci relativno je mirno ušla u susret pretposljednjeg kola s obzirom na to da su bježali Papuku pet bodova uoči ovog susreta, no svakako su htjeli privesti kraju sezonu sa što boljim omjerom. Predzadnja prepreka na tom putu bio im je Lipik koji je s dva poraza pao na sedmo mjesto ljestvice s osvojena 32 boda. Na prvi pogodak pred stotinjak okupljenih gledatelja čekalo se sve do 27. minute kada gosti dolaze u vodstvo pogotkom Jure Bilogrevića iz jedanaesterca. Već u 41. minuti na 0:2 povisuje Josip Šenija te se s vodstvom gostiju od dva pogotka odlazi na predah. Nakon predaha budi se i Dinamo koji smanjuje u 48. minute zgoditkom Roberta Gurdona, a na konačnu odluku o pobjedniku čekalo se sve do 88. minute kada svoj drugi pogodak na susretu i konačnih 1:3 za Lipik postavlja Josip Šenija.

“-Prvo poluvrijeme bolji gosti , drugo mi ali jednostavno nismo mogli bolje od ovoga . Nismo iskoristili svoje šanse . Suđenje odlično , jedino ne znam da li je bio penal , ali ne treba tražiti zamjerke i mrvice u svemu .Bilo bi nepošteno reći da je bilo neke namjere , vjerojatno je to sudac tako vidio, ali faul je bio vani.” - izjavio je trener Dinama Ante Kozina. 

- “-Prvi trener Milašinović odsutan je bio ovu utakmicu zbog bolesti te smo bez njega uspjeli uzeti bodove po koje smo i došli. Prvo poluvrijeme smo svoju dominaciju okrunili s dva gola, u drugom poluvremenu domaćin ulazi čvrsto i malo previše oštro što se rezultiralo ozljedom Gelešića. Dinamo smanjuje rezultat i pokušava se vratiti u utakmicu no mi smo mirnoćom uspjeli privesti utakmicu kraju. Pred kraj Josip Šenija zabija svoj drugi gol i zasluženo osvajamo danas bodove. Čestitke domaćinu i hvala im na večer i zajedničkom druženju nakon utakmice.”- izjava je današnjeg trenera Lipika Ivora Podunavca.

HAJDUK – POŽEGA 4:1

U susretu uoči ovog kola devete i desete momčadi prvenstva koje su uoči ovog ogleda skupile jednak broj bodova, ukupno 28, susreli su se u Pakracu domaći Hajduk i gosti NK Požega. Hajduk iz Pakraca nakon slavlja nad Jakšićem 5:1 upisao je dva uzastopna prvenstvena poraza (domaći od Slavonca iz Nove Kapele 2:3 i gostujući u Sibinju 3:0) te se nadao kako bi pobjedom u ovom susretu barem privremeno preskočio osmoplasiranu Slobodnicu s 30 bodova.

S druge strane, Požega je u susret ušla s dvije uzastopne pobjede (u Velikoj kod Papuka 0:4 i slavlje nad Jakšićem 3:2) te tako stigla na 28 bodova uz učinak od devet pobjeda, jednim neriješenim ishodom te 13 poraza. U 17. minuti domaćin je poveo autogolom Kopačevića, a devet minuta kasnije Požega izjednačuje zgoditkom Luke Milosavljevića. Pakračani ponovno prelaze u vodstvo u 36. minuti kada je precizan Stjepan Kiš, a potvrdu slavlja Hajduka stigla je u 54. i 57. minuti kada Filip Dietzman i Filip Matijašević dovode Hajduk na nedostižnih i konačnih 4:1.

-Završetak sezone, obje ekipe u sigurnoj zoni, teško vrijeme za igru,puno izostanaka na obje strane Sve to utjecalo je na današnju utakmicu koja je bila vise prijateljska nego natjecateljska. Na kraju se mi bolje snalazimo i uzimamo tri boda. Požegi želimo da se sto prije konsolidira i dobro pripremi za narednu sezonu. Nama preostaje zadnje kolo teška utakmica u Oprisavcima. Suđenje bez greške.”- prokomentirao je trener Hajduka iz Pakraca, Ognjena Kafke.

“-Zaslužena pobjeda domaćina oni su svoje prilike iskoristili mi nismo. Obje ekipe nisu sjene ekipa od jesenas. Hvala bogu da je uskoro kraj.”- komentar je trenera Požege, Željka Mitrovića.

Rezultati 25. kola : Hajduk - Požega 4:1, Lipik 1925 - Dinamo 1:3, Mladost - Slavonac 1:1, Jakšić - Zadrugar 1:1, Papuk - Tomislav 2:6, Psunj Sokol - Sikirevci 2:1. Slobodna je bila Slobodnica.

Posljednje, 26. kolo na rasporedu je u nedjelju, 04. 06. 2023. u 17,30 sati kada će igrati Požega - Mladost, Slobodnica - Dinamo, Lipik - Psunj Sokol, Sikirevci - Papuk, Tomislav - Jakšić i Zadrugar - Hajduk. Slobodan je Slavonac.

(sportalo.hr)

Pročitano 501 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Svi 2023 09:52