Ponedjeljak, 29 Svi 2023 08:53

Lipa uvjerljivo pobijedila BSK (Biškupci) u posljednjem, 14. kolu 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Sve četiri utakmice posljednjeg, 14. kola 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Naslov prvaka osvojio je Hrvatski dragovoljac (Drenovac) pobjedom u Eminovcima dok su jesenski prvaci, igrači Lipe završili su sezonu na 2. mjestu sa bodom manje, a u posljednjem kolu su na svom igralištu "Ritki gaj" u Staroj Lipi su uvjerljivo svladali momčad BSK-a (Biškupci). 

NK LIPA – NK BSK 4:1

Stara Lipa bila je domaćin sraza između NK Lipa i NK BSK, u kojoj su igrači trenera Fliszara ozbiljno shvatili svoj današnji zadatak. Nakon uvodnih par minuta bilo je jasno gdje ova utakmica vodi, jer su Stanić i Vukić do 25. minute omogućili svojoj ekipi +2. Nakon odmora gosti pokazuju dašak svog umijeća te preko Kristijana Čolića smanjuju rezultat u desetoj minuti nastavka. Da se ne bi situacija zakomplicirala, ubrzo nakon pogotka Čolića – domaći zabijaju dva gola u jednoj minuti preko Marija Vidovića i Antonija Vinkovića. U zadnjih pola sata bilo je još prilika, no mreže su mirovale te su ove dvije ekipe ponudile lijep nogomet za kraj ove sezone. Pobjeda NK Lipa ipak nije bila dovoljna za podići pehar, jer je NK Hrvatski dragovoljac uspješno preskočio zadnju prepreku. Bilo kako bilo, lijepo je da su domaći pobjedom počastili svoje navijače – iduća sezona je nova prilika za isti cilj, a ne sumnjamo da će to dečki iz Stare Lipe pokušati dohvatiti!

NK SLAVONIJA – NK DINAMO 1:3

U Prekopakri je od 18:15 bio zakazan susjedski derbi između “Slavonaca” i “Dinamovaca”, a za pohvalu je pogled na zapisnik te veliki broj igrača na obje strane. Tko god je danas došao na stadion NK Slavonija, mogao je svjedočiti pravoj muškoj igri – dostojnoj derbija; kakvi većinom jesu susjedski derbiji. U prvih pola sata mreže su mirovale, a onda se za gostujuću prednost na odmoru pobrinuo Jozo Ilinović. Domaći su nakon poluvremena uspjeli uspostavili inicijativu, no onda ih gol gostiju na sredini drugog poluvremena ipak “presijeca” jer je Mario Ilić zabio za +2. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika otklanja najbolji igrač NK Dinamo – Stipo Šugić, pogotkom u 72. minuti i tako omogućuje svojoj ekipi komotniji ostatak utakmice. Domaćini ipak popravljaju dojam desetak minuta prije kraja utakmice te Daniel Nožarić postavlja konačnih 1:3 i tako označava privremeni kraj “loptanja” u 2. ŽNL!

NK GRANIČAR – NK SULKOVCI 0:0

Derbi između ova dva suparnika uvijek nosi posebne motive, a danas su domaćini bili željni sportskog revanša. Kad bi se gledao samo sudački izvještaj, reklo bi se da je to bila “makljaža” – no dojma smo da je glavni sudac “odnio show” te se u nekim situacijama bespotrebno razmahao kartonima. Sama utakmica protekla je većinom u borbi na sredini terena, a ostali dio utakmice su se prilike i terenska inicijativa izmjenjivale. Bila je jedna sporna situacija u domaćem kaznenom prostoru, ali sudac Antolović je odlučio da kontakt nije dovoljan za najstrožu kaznu. Utakmica je završila početnim rezultatom, a ono što “upada u oko” je veliki broj kartona. Na domaćoj strani pocrvenio je Abramović, a na gostujućoj kapetan Stjepan Majetić i predstavnik kluba Mario Slatina. Zapisnik i stanje na terenu, na sreću nisu bili podudarni – pa se utakmica završila u miroljubivom tonu; uz zajedničku večeru.

NK EMINOVCI – NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 3:6

U ovu utakmicu motiviraniji su ušli gosti, jer je pobjeda značila donošenje naslova u Brodski Drenovac – dok se kvalitetni domaćin nadao pokvariti to slavlje i tako svojim navijačima priuštiti pobjedu za kraj sezone. Početak utakmice nagovijestio je da nas čeka totalni nogomet jer je u 10. minuti Matej Babić na asistenciju Josipa Brkića promijenio rezultat na semaforu u 0:1. Eminovčani se nisu predali, nego su ubrzo i izjednačili preko Dejana Baretića pa je u tom trenu prvak bio NK Lipa. Kad se očekivalo da će gosti biti u šoku i da će im trebati malo vremena da se konsolidiraju – Matej Garić je u stilu Vojka V rekao “Ne može!” i poentirao, skoro odmah nakon polaska s centra! Za 14 minuta opet je prvak bila ekipa iz Stare Lipe jer je Danijel Stanić nakon gužve poslao loptu iza gostujućeg čuvara mreže – Marka Ilića. Do kraja poluvremena Matej Šporčić je obranio kazneni udarac “Dragovoljcima” i tako postavio rezultatski egal na odmoru. U uvodnih desetak minuta drugog dijela ispitivale su se snage, a onda nakon neopreznosti – glavni sudac pokazuje na bijelu točku. Odgovornost preuzima devetnaestogodišnji Ivan Dražetić, a iako je Šporčić pročitao i njegovu namjeru – udarac je bio suviše jak i Drenovljani su poveli! Nisu se lideri planirali povući i čuvati rezultat, a to im se i isplatilo ubrzo jer je Josip Brkić sa ekspresna dva gola u 61. i 63. minuti trasirao put naslova u Brodski Drenovac. U zadnjih 15 minuta poentirao je i Boris Gugić nakon kornera, a dojam domaćina popravio je Vlado Samardžija na samom kraju utakmice. Nije to previše pokolebalo goste jer su odmah nakon posljednjeg sučevog zvižduka krenuli sa proslavom naslova prvaka! Ovo je uspjeh cijele ekipe, no danas je po našem sudu ipak Josip Brkić odnio titulu igrača utakmice jer je uz dva pogotka upisao asistenciju i izborio kazneni udarac! Ovo je otprilike bila repriza prošlogodišnjeg susreta na Kockici, gdje je briljirao Emanuel Brus – pa je i u ovoj utakmici odlučio da ga bude “po cijelom terenu”!. Drenovljani proslavljaju i drugi trofej jer je njihov Matej Babić postao najbolji strijelac lige, uz Krešu Šutića i Peru Vidovića pa tako imaju još razlog više da se danas pije iz cipele! Ovom pobjedom igrači trenera Ante Obućine upisali su se zlatnim slovima u povijest sela i Kluba, a još jednom čestitamo igračima, treneru, Upravi i svim simpatizerima na ovom povijesnom uspjehu!

(sporturro.com)

Pročitano 329 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Svi 2023 12:22