Ponedjeljak, 05 Lipanj 2023 08:54

Poraz Dinama, pobjeda Požege u posljednjem, 26. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Protekog vikenda odigrane su utakmice posljednjeg, 26. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. 

Oba kluba s područja grada Požege svoje su utakmice odigrali u subotu. U ljepotici dana u kojoj smo vidjeli pet pogodaka Slobodnica je nadvisila Dinamo iz Vidovaca, dok je istovremeno Požega svladala Mladost iz Sibinja! 

POŽEGA – MLADOST 2:1

U direktnom dvoboju za plasman, sastali su se uoči ovog kola desetoplasirana Požega s 28 bodova i Mladost iz Sibinja s prikupljenim bodom manje. Požega se nadala da bi eventualnim slavljem mogla preskočiti Slobodnicu, dok su Mladostaši tražili pobjedu kako bi na kraju prvenstva preskočili upravo Požegu.

U prvom poluvremenu susreta u Požegi nije bilo pogodaka, a prvi pogodak viđen je u 53. minuti susreta kad goste u vodstvo dovodi Ivan Abramović. Domaćin odgovara u 69. minuti pogotkom Mateja Zebe, a preokret, tri boda i konačnih 2:1 za Požegu donosi Luka Milosavljević u 86. minuti susreta. Požega je ovim slavljem osigurala deseto mjesto ljestvice. dok je Mladost iz Sibinja završila na poziciji ispod.

“-Danas smo sretno pobijedili u jednoj prijateljskoj utakmici Realno bi bilo da je utakmica završila 6-6 Moj prijatelj Brica je ovo proljeće napravio pravo čudo svi su ih već otpisali.”- komentar je trenera Požege, Željka Mitrovića.”

“- Sretniji i sretniji domaćin, zasluženo pobijedio!”- strateg Mladosti iz Sibinja, Boris Brica.

SLOBODNICA – DINAMO 3:2

Devetoplasirana Slobodnica s okruglih 30 bodova na kontu tražila je pobjedu koja bi ih dovela u situaciju da preskoče osmoplasirani Hajduk, a u sklopu posljednjeg kola ugostila je Dinamo iz Vidovaca koji je uoči posljednjeg kola prikupio 16 bodova te zauzeo formalnu trinaestu poziciju ljestvice, uz naravno napomenu da je Slavonac iz Bukovlja istupio iz natjecanja.

Gosti su stigli do početnog vodstva već u drugoj minuti susreta pogotkom Karla Vukovića, a domaćin se vraća u prvoj minuti sudačkog dodatka prvog poluvremena kada stvari na početak vraća Marko Marić. Slobodnica vodi od 51. minute kada je za preokret zaslužan Karlo Fligić, a sredinom drugog poluvremena, točnije u 67. minuti vodstvo Slobodnice udvostručio je Silvio Velić.

Dinamo je do kraja susreta uspio smanjiti na 3:2 zgoditkom Roberta Gurdona, no do kraja se rezultat nije mijenjao te tri boda ostaju u Slobodnici.

-“Na kraju prvenstva uz naše standardne probleme ne otvaramo dobro što protivnik koristi i stječe prednost uz nervozi stvaramo šanse i na kraju poluvremena poravnavamo rezultat. Drugo poluvrijeme uz konkretniju igru postižemo dva zgoditka ali mladi i uporni gosti koriste našu opuštenost i smanjuju zaostatak,ali ništa više od toga. Uz pobjedu opraštamo se uz naše vjerne navijače uz želju za bolje i kvalitetnije sutra.”- izjava je trenera Slobodnice, Petra Vukoje.

Rezultati 26. kola : Požega - Mladost 2:1, Slobodnica - Dinamo 3:2, Lipik - Psunj Sokol 4:2, Sikirevci - Papuk 0:3, Tomislav - Jakšić 3:0, Zadrugar - Hajduk 4:1. Slobodan je bio Slavonac.

(sportalo.hr)

Pročitano 333 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 05 Lipanj 2023 10:49