Ponedjeljak, 05 Lipanj 2023 08:54

Poraz Croatie, pobjeda Parasana u pretposljednjem, 25. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Sve utakmice 25. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske odigrane su u nedjelju, 04. 06. 2023. Veliki derbi vodećeg dvojca u pretposljednjem kolu otišao je na stranu BSK-a koji je tako uoči posljednjih 90 minuta stigao na samo tri boda minusa u odnosu na Croatiu pa odluka o prvaku pada u posljednjem prvenstvenom kolu sljedeće nedjelje, a tada ćemo doznati i tko će sezonu završiti kao jedanaesta momčad lige, Dobrovac ili Slaven što je važno jer je to pozicija koja donosi strepnju hoće li taj klub sljedeće sezone igrati prvu ili drugu ligu. 

PARASAN – SLAVEN 2:1

Parasan se pobjedom oprostio od svojih gledatelja te se nakon jedne sezone vraća u 2. ŽNL, no ono što su si postavili kao cilj je blizu ostvarenja, a to je da ne budu posljednji. Utakmica s puno promašenih velikih prilika na obje strane, puno realniji bi bio nekakav uobičajeni vaterpolo rezultat da su napadači bili koncentriraniji.

Nevjerojatno je da su mreže mirovale prvih 45 minuta, a onda u nastavku dva brza gola Nikole Franikića za vodstvo Parasana koje su gosti uspjeli samo prepoloviti golom kapetana Antonia Čolaka u sudačkom dodatku. Ako Slaven završi ispod crte pa se poklopi da i to 11. mjesto vodi u 2. ŽNL moći će to zahvaliti prije svega učinku protiv momčadi ispod sebe, osim Parasana ovog proljeća su ih pobijedili i Sloga i Croatia. Naravno, zahvala će ići i onom oduzetom bodu zbog neposjedovanja trenerske licence.

Mislim da je naša pobjeda zaslužena iako su gosti imali svoje šanse koje nisu iskoristili. Opet smo se ispromašivali, čak nas je naš golman na iznenađenje svih gledatelja i igrača spasio u par navrata. Borili smo se svi, svi su dali 100% i zbog toga dođe i rezultat. Čestitke mojim dečkima na borbenosti i pobjedi. Idemo odraditi i zadnju utakmicu i to je to – izjavio je Marko Petrović, trener Parasana. 

Puno šansi na obje strane, domaćin je iskoristio jednu više i moramo im čestitati. Nas čeka zadnje kolo u kojem se moramo kompletirati i pokušat nešto napravit protiv BSK-a ako ne želimo ovisiti o drugima po završetku sezone – poručili su iz Slavena.

KUZMICA – OMLADINAC 0:1

Vjerojatno po prvi, nadamo se ne i posljednji put kompletan izvještaj s utakmice krademo iz službenog zapisnika, gospodin delegat Igor Kolar slobodan je javiti se redakciji Sportala za nadoknadu autorskih prava. Mi ćemo samo dodati da je jedini strijelac na utakmici bio Miroslav Lujić.

Po odličnom terenu i lijepom i sunčanom vremenu, u prvom poluvremenu gledamo jednu nezanimljivu utakmicu, bez i jedne prigode. U drugo poluvrijeme obje momčadi kreću odlučnije, borbenije, te tako već u 48 minuti gledamo prvu izglednu prigodu za gosta, a već 4 minute kasnije i domaći promašuju izglednu prigodu.

Gost vodi nakon jedne lijepe akcije u 54. minuti. Kako je utakmica odmicala, nakon zgoditka, igralo se sve čvršće, ali i sve nervoznije čemu je podosta doprinosio i sudac svojom neodlučnošću i nesnalaženjem. Gledamo jedno zanimljivo poluvrijeme sa dosta događanja: prigoda, lijepe igre, prekršaja, prigovora prema sucu, prekida, odugovlačenja. Nakon svih prigoda na jednoj i drugoj strani, utakmica završava pobjedom gosta 0:1.

SLOGA – DOBROVAC 2:2

Dobrovac je dobio što je tražio u Trenkovu, bod mu širom otvara vrata ostanka. U posljednjem kolu su domaćin Kuzmici s kojom su jesenas remizirali u gostima, dakle s pravom mogu računati da mogu do pobjede, Slaven je domaćin BSK-u koji je još u igri za naslov i rasplet kojeg u Dobrovcu priželjkuju je prilično realan. Trenkovčani se nisu uspjeli od svojih gledatelja oprostiti pobjedom, odličan start u proljeće nekako je okopnio, nada je bila probuđena, ali ipak ništa od spasa i sljedeće sezone će se na “Parku prinčeva” igrati 2. ŽNL.

Krenulo je potpuno naopako za Slogu, već u prvoj minuti Nikola Jogun je zatresao vlastitu mrežu i donio prednost Dobrovcu, a kada je u 17. minuti najbolji nogometaš Dobrovca Željko Popović zabio za 0:2 malo tko je vjerovao da Sloga može i do boda, no nisu se predali do kraja, pred kraj prvog poluvremena Stipo Senj smanjuje zaostatak pa se do kraja igrala otvorena utakmica. U 82. minuti kazneni udarac za Slogu kojeg u izjednačenje pretvara Niko Jurilj, a nakon pogotka Danijel Tomašević juri u gol po loptu, gostujući vratar je ne da te dolazi do međusobnog udaranja i zajedničke šetnje prema svlačionicama nakon što su obojica prilično glupo “popili” isključenja. Do kraja golova nije bilo, po bod svakom.

MLADOST – GRAŠEVINA 4:2

Domaće slavlje Mladosti koja je još malo pokvarila vetovački učinak u gostima koji je donedavno bio savršen, a sada je kompromitiran s tri vezana poraza van Grota. Tomislav Vinković je donio prednost Mladosti u 16. minuti, Filip Jakobović zabio za poravnanje u 31 pa se na odmor otišlo u egalu. U nastavku vatromet u uvodnih 15ak minuta, Matej Markanjević u 52. donosi drugo vodstvo domaćinu, šest minuta kasnije Branko Šaur još jednom vraća stvari na početak, a u 63. Martin Blažević pogađa za treće i pokazat će se posljednje vodstvo Mladosti, pobjedu je u 90. minuti zapečatio Tomislav Vinković svojim drugim golom.

Dobra čvrsta utakmica. Dosta smo danas bili tanki sa kadrom i to se vidjelo. Imali smo blagu inicijativu ali nismo bili konkretni u šesnajstercu. Ipak mislim da smo danas dobili dva neregularna gola ali to ostavljam današnjim sucima da provjere . Dobro sami smo si krivi za poraz. Domaćinu čestitam na pobjedi – riječi su Darija Pažina, trenera Graševine.

CROATIA (DO) – DINAMO 3:1

Croatia se od svojih gledatelja oprostila pobjedom nad Dinamom te će se nakon posljednjih 90 minuta oprostiti i od 1. ŽNL. Marko Giacometti je donio prednost Croatiji u 39. minuti, dvije minute kasnije podebljao ju je Antonio Josipović. Dinamo je golom Zvonimira Metića učinio utakmicu zanimljivom do samog kraja, bilo je prigoda na obje strane ali su mreže mirovale sve do druge minute sudačkog dodatka kada Florijan Škariot zabija za konačnih 3:1.

GRANIČAR – KAPTOL 2:3

Jedna od revijalnih utakmica koja je donijela opušten i dobar nogomet s pet golova. U prvom dijelu Kaptol je bio bolji i golovima Ante Barića i Pavla Pranjića na odmor odlazi s dva gola prednosti što je Graničar u rekordno kratkom roku potpuno anulirao na početku drugog poluvremena. U 53. minuti Eugen Paun smanjuje, a u 55. Marko Marić potpuno poništava zaostatak Krmpotićeve momčadi. U 62. minuti Pavle Pranjić iz kaznenog udarca vraća prednost Kaptolu koji ju je ovaj put i sačuvao do kraja.

– U nedostatku oba Srdarevića, Vasića, Ađžića, Matanića, Bošnjaka i Ančurovskog nismo mogli parirati odličnom gostu. Prvo poluvrijeme svaku nasu tehničku grešku su kaznili. Početkom drugog dijela se brzinski vraćamo u igru, ulazimo u dobar ritam, ali nažalost tada nastupa “viša sila” koja usmjerava utakmicu prema gostima. Nisu gosti za to krivi i pohvaljujem kolegu Mileta, ima odličan spoj mladosti i iskustva. Mi smo opet pokazali da imamo širinu kadra, ali još uvijek moramo učiti, razvijati se i ono najvažnije trenirati. Otvorili smo ovo proljeće domaćom utakmicom protiv kandidata za prvaka i sad ćemo i zatvoriti proljeće sa kandidatom za prvaka samo se nadam da neće biti utjecaja “više sile”. Veselimo se posljednjem kolu, a ovim putem upućujemo i čestitke kolegi Poletiju i Nogometnom klubu Slavonija na naslovu prvaka Treće NL – riječi su Marka Krmpotića, trenera Graničara.

– Prvo poluvrijeme igramo dosta dobro i vodimo dva nula. U drugo poluvrijeme ulazimo preopušteno i to domaćin koristi i vraća utakmicu u egal. Na kraju ipak uspijevamo doći do pobjede iz kaznenog udarca. Čestitke svim akterima na fer i korektnom ponašanju tokom cijele utakmice – komentirao je trener gostiju Mile Pavelić.

BSK – CROATIA 2:1

Nije nedostajalo uzbuđenja u Buku na velikom derbiju iz kojeg je Croatia mogla izaći kao prvak da je osvojila bod, a bila mu je blizu, u centimetrima. Poveli su Mihaljevčani u 10. minuti golom Nikole Vasića s bijele točke, s istog mjesta, samo na drugoj polovini igrališta u 13. minuti precizan je i Gabrijel Marčinović koji je izjednačio na 1:1. Fantastičan početak utakmice zaključio je Ivan Buturac koji je u 18. minuti preselio prednost na stranu BSK-a, tko bi tada rekao da će do kraja mreže mirovati.

Više nije bilo golova, a najbliže su mu bili gosti koji su u 90. minuti dogurali loptu do gol linije, ali ne i preko nje po mišljenju prvog pomoćnog suca Ivana Mautnera. Bilo je zanimljivo i na tribinama pa su u samoj završnici domaći morali isprazniti svečanu ložu, no u konačnici je sve završilo u sportskom tonu.

Odluka dakle pada u posljednjem kolu, Bučani idu u Gradac, Mihaljevčani će treću sreću tražiti protiv Graničara na svom terenu, za titulu im je dovoljan samo jedan bod. U slučaju prave senzacije i pobjede Graničara, Bučani pobjedom postaju prvaci zahvaljujući boljoj gol razlici s obzirom da su u međusobnom omjeru potpuno izjednačeni, minimalna pobjeda Croatije u Mihaljevcima i ova minimalna pobjeda BSK-a u Buku.

– Jedna prava muška utakmica sa velikim ulogom, prvo poluvrijeme odlično i s jedne i druge strane, gdje smo mi i oni imali par prilika, drugo poluvrijeme mi ulazimo opreznije jer znamo da nam odgovara rezultat pa je i igra bila dosta rastrgana i s jedne i druge strane i po meni nije baš bio neki nogomet. Mi smo išli po tri boda to smo i ostvarili, sad se pripremamo za kup, a nedjelja šta nam donese. Ja sam zadovoljan sezonom, čestitam svojim dečkima na svemu što su dosad učinili, sve ostalo nam je nagrada za naš rad – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

Čestitam svojim dečkima na muškoj i dobroj utakmici. Danas sam zadovoljniji u porazu nego u Rajsavcu u pobjedi. To je nogomet. Čestitam i domaćoj ekipi na sretnoj i spretnoj pobjedi i želim im sreću u finalu kupa. Sporna situacija je bila pred kraj utakmice. Dali je lopta prešla liniju ili ne u našu korist? Pitanje za Oko Sokolovo??? Osim te sporne situacije suđenje korektno od glavnog suca. Ako se šalje sudac s 3 lige onda i pomoćnici moraju biti toga dometa!!! Nisam nikada komentirao suđenje, ali u ovakvoj utakmici mora sve biti top!! Kako je delegat bio top!! Hvala i našim navijačima i nadam se i vjerujem da ćemo u zadnjem kolu potvrditi titulu i razveseliti ih. Pozdrav svim čitateljima!! – komentirao je Ninoslav Parmaković, trener Croatije.

Utakmice posljednjeg, 26. kola igrat će se u nedjelju, 11. 06. 2023. u 18,15 sati, a sastaju se : Slaven - BSK Buk, Croatia (M) - Graničar, Kaptol - Croatia (DO), Dinamo - Mladost, Graševina - Sloga, Dobrovac - Kuzmica i Omladinac - Parasan.

(sportalo.hr)

Pročitano 478 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Lipanj 2023 14:14