Utorak, 06 Lipanj 2023 09:04

Juniori Slavonije danas će saznati protivnika u kvalifikacijama za popunu 1. Hrvatske nogometne lige

ZAGREB - Nakon što su jučer seniori Slavonije doznali svog protivnika u kvalifikacijama za popunu 2. Nogometne lige danas će svog protivnika saznati i juniori požeškog kluba. U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza u 15,00 sati održat će se ždrijeb kvalifikacija za popunu 1. Hrvatske nogometne lige juniora. 

Slavonija je osvojila naslov prvaka 1. Kvalitetne lige mladeži Istok za sezonu 2022./2023. i dobila priliku kroz kvalifikacije ući u 1. HNL u sezoni 2023/24 te se natjecati sa najboljim juniorskim ekipama u državi (Dinamo, Hajduk, Osijek, Rijeka,...)

Mogući protivnici juniorima Slavonije u kvalifikacijama su: HNK Cibalia Vinkovci (pretposljednja momčad 1. HNL), NK Solin, NK Kustošija Zagreb, HNK Orijent Rijeka i NK Graničar Đurđevac. 

Kvalifikacije se igraju na neutralnom terenu (jedna utakmica) a prolazak u 1. HNL osigurati će dvije ekipe na dva moguća načina. 

Jedan od pet klubova (Slavonija, Solin, Kustošija, Orijent, Graničar) će igrati s CibaliomIgra se jedna utakmica, a pobjednik ide direktno u 1. HNL sljedeće sezone.

Preostala četiri kluba će odigrati tri utakmice po kup sustavu, također po jednu utakmicu na neutralnom terenu, a samo pobjednik od te četiri ekipe će izboriti nastup u 1. HNL u narednoj sezoni. 

Seniori Slavonije će prvu kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u 2. NL protiv Radnika (Križevci) odigrati u nedjelju, 11. lipnja s početkom u 20,00 sati na Stadionu u Velikoj. Uzvrat je u subotu, 17. lipnja u 17,30 sati u Križevcima. 

Pročitano 730 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Lipanj 2023 14:26