Subota, 15 Srpanj 2023 15:03

Plenum klubova 3. NL - Istok održat će se u srijedu, 19. srpnja u Cerni

CERNA - Plenum klubova 3. Nogometne lige - Istok održat će se u srijedu, 19. srpnja 2023. s početkom u 17,45 sati u Cerni, a domaćin će biti novi trećeligaš Tomislav, prvak Međužupanijske nogometne lige Osijek / Vinkovci.

Novak u ligi je i Tomislav (Donji Andrijevci) koji je plasman osigurao kao trećeplasirani klub Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega, a nakon što prvak lige Zadrugar (Oprisavci) i viceprvak Psunj Sokol (Okučani) nisu željeli ići u viši rang. Iz 3. NL - Istok ispali su Darda i Omladinac (Gornja Vrba).

Tako će se u natjecateljskoj sezoni 2023./2024. u 3. Nogometnoj ligi - Istok natjecati ponovno 16 klubova. To su Slavonija (Požega), Graničar (Županja), NAŠK (Našice), Kutjevo, Čepin, Borac (Kneževi Vinogradi), Slavija (Pleternica), Oriolik (Oriovac), Vuteks Sloga (Vukovar), Svačić (Stari Slatinik), Bedem (Ivankovo), Sloga (Nova Gradiška), Valpovka (Valpovo), Đakovo Croatia (Đakovo), Tomislav (Cerna) i Tomislav (Donji Andrijevci).

Na plenumu će se verificirati vodstvo natjecanja, odrediti natjecateljski brojevi i utvrditi termini igranja domaćih utakmica kao i kalendar natjecanja. 

Planirano je da nova sezona 3. Nogometne lige - Istok krene 19./20. kolovoza 2023, a predviđeno je da se utakmice posljednjeg, 15. kola prvog dijela sezone igraju 25./26. studenog. Sva kola igrat će se vikendima odnosno nije predviđeno niti jedno međukolo srijedom.

Kvalitetne lige mladeži regije Istok počet će 02./03. rujna.

Nogometaši požeške Slavonije s pripremama za novu sezonu kreću u ponedjeljak, 17. srpnja kada će treneri Krešo Poleti i Krešimir Čuljak obaviti prozivku i odraditi prvi trening. Igrački kadar ostao je skoro nepromijenjen u odnosu na prošlu sezonu kada je požeški klub osvojio naslov prvaka 3. NL - Istok i igrao kvalifikacije za 2. NL. Klub su u dosadašnjem dijelu ljetnog prijelaznog roka napustili samo Roko Anić (Slavija Pleternica) i Mateo Ivanešić (Kutjevo). Radi se o mladim igračima koji su prošle sezone povremeno nastupali za seniorsku momčad igrajući i za juniore koji su osvojili naslov prvaka Kvalitetne lige mladeži. 

Pročitano 418 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 15 Srpanj 2023 16:01