Utorak, 18 Srpanj 2023 12:45

Nogometaši Slavonije počeli pripreme za novu sezonu 3. Nogometne lige - Istok

POŽEGA - Aktualni prvaci 3. Nogometne lige - Istok, nogometaši požeške Slavonije jučer su počeli s pripremama za novu sezonu. Na igralištu Slavonije prozivku i prvi trening obavio je trener Krešo Poleti, a igrače je pozdravio i predsjednik Tomislav Čabraja, koji im je poručio da glavni klupski cilj ostaje isti kao i prošle sezone odnosno da je to borba za naslov prvaka. 

Igrački kadar ostao je skoro nepromijenjen u odnosu na prošlu sezonu kada je požeški klub osvojio prvo mjesto u 3. NL - Istok i igrao kvalifikacije za 2. NL. Klub su u dosadašnjem dijelu ljetnog prijelaznog roka napustili samo Roko Anić (Slavija Pleternica) i Mateo Ivanešić (Kutjevo). Radi se o mladim igračima koji prošle sezone nisu bili standardni članovi prve momčadi. 

Treninzima su i na ovim pripremama priključeni nadareni igrači iz omladinskog pogona. Dogovoreni su i svi pripremni susreti, prvi je na rasporedu već u nedjelju, 23. srpnja u Lipiku protiv Lipika 1925. Nakon toga će Slavonija nastupiti na tradiocionalnom, 36. Memorijalnom turniru "Stjepan Zdenko - Šivo". U subotu, 29 srpnja u 16,15 sati Požežani će igrati protiv trećeligaša Oriolika (Oriovac), a od 18,15 sati sastat će se Slavija i Kutjevo. 

Nakon toga u Požegi će gostovati NK Maksimir (Zagreb), a planirano je da se taj susret igra u srijedu, 02. kolovoza. Maksimir je u prošloj sezoni osvojio drugo mjesto u 3. NL - Centar, odmah iza prvaka Karlovca. 

Slavonija će 05. i 06. kolovoza sudjelovati na turniru u Novoj Kapeli. Prvog dana turnira Slavonija će u 19,00 sati igrati protiv Oriolika dok će u 21,00 sat igrati Marsonia i Sloga (NG). U nedjelju je u 19,00 sati susret za 3. mjesto, a od 21,00 sat finale turnira. 

Generalka za prvenstvo bit će susret u Valpovu protiv domaće Valpovke u subotu, 12. kolovoza. 

Plenum klubova 3. Nogometne lige - Istok održat će se sutra (srijeda, 19. srpnja) s početkom u 17,45 sati u Cerni, a domaćin će biti novi trećeligaš Tomislav, prvak Međužupanijske nogometne lige Osijek / Vinkovci. Tada će biti poznat raspored utakmica prvog dijela sezone koji kreće 19./20. kolovoza, a završava 25./26. studenog. 

Pročitano 466 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 22 Srpanj 2023 16:23