Ponedjeljak, 07 Kolovoz 2023 10:08

Slavonija pobjedom nad Marsoniom osvojila turnir u Novoj Kapeli

NOVA KAPELA - Nogometaši požeške Slavonije su proteklog vikenda sudjelovali na Memorijalnom turniru u čast poginulih hrvatskih branitelja općine Nova Kapela, a koji je održan u Novoj Kapeli u organizaciji tamošnjeg Nogometnog kuba Slavonac

U prvoj polufinalnoj utakmici sastali su se Oriolik (Oriovac) i Slavonija. Rezultat je nakon regularnog dijela je 0:0, a nakon raspucavanja jedanaesteraca rezultatom 3:4 Požežani su se plasirali u finale. U drugoj polufinalnoj utakmici slavonskobrodska Marsonia je pobijedila novogradišku Slogu rezultatom 3:1. Prije ovih susreta u revijalnoj utakmici domaći Slavonac, član Međužupanijske lige odigrao je neodlučeno, 3:3 s momčadi Kutjeva. 

Drugog dana turnira u revijalnoj utakmici petoligaš Slavonac je deklasirao četvrtoligaša Slaviju (Pleternica) i slavio uvjerljivim rezultatom 7:1. U susretu za 3. mjesto Oriolik je poražen od Sloge rezultatom 3:6 dok je Slavonija u finalu dobila trećeligaša Marsoniu rezultatom 3:1. Pogotke za požeški klub postigli su Ivan Peharda, Matej Martinović i Matej Peharda

Za najboljeg igrača turnira organizator je proglasio Ivana Pehardu (Slavonija) dok je njegov suigrač, mladi Ivan Kraljak izabran za najboljeg vratara. 

Slavonija je proteklog tjedna rezultatom 2:1 u pripremnom ogledu bila bolja od Maksimira (Zagreb), kluba koji je prošle sezone osvojio drugo mjesto u 3. Nogometnoj ligi - Centar, odmah iza prvaka Karlovca. Utakmica je odigrana na igralištu NK Požega na Sportsko - rekreacijskom centru, a strijelci za Slavoniju bili su Matej Martinović i Ivan Antunović. 

Prije toga su Požežani sudjelovali na 36. Memorijalnom turniru "Stjepan Zdenko - Šivo" u Pleternici gdje su osvojili 2. mjesto. U finalu su odigrali neriješeno, 1:1 s Kutjevom koje je bilo bolje nakon izvođenja jedanaesteraca. Strijelac za Slavoniju bio je napadač Ivan Antunović koji je u ovom prijelaznom roku odbio ponudu Marsoniu te će potpuno spreman i oporavljen od ozljede biti najveće pojačanje momčadi trenera Kreše Poletija u obrani naslova prvaka 3 NL - Istok. 

Prvog dana turnira Slavonija je dobila Oriovac (Oriolik) rezultatom 3:0, a strijelci cu bili Matej Peharda, Alen Božić i Ivan Antunović. 

Generalka za prvenstvo "Plavima s Orljave" bit će susret u Valpovu protiv domaće Valpovke u subotu, 12. kolovoza. 

Slavonija novu sezonu 3. NL - Istok otvara gostovanjem u Oriovcu kod Oriolika (19. kolovoza, 17,30 sati). Požežani će svoje domaće utakmice igrati subotom poslijepodne na igralištu Nogometnog kluba Požega na Sportsko - rekreacijskom centru, a prvi protivnik na Rekreaciji bit će im Svačić (Stari Slatinik) u sklopu 2. kola (26. kolovoza, 17,30). 

 

(Foto : NK Slavonac / Roko Janković) 

Pročitano 586 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Kolovoz 2023 08:44