Četvrtak, 10 Kolovoz 2023 09:01

Nogometaši Požege i Slavonije odigrali neodlučeno, 2:2 u pripremnom susretu

POŽEGA - Na igralištu Nogometnog kluba Požega jučer su nogometaši Požege i Slavonije odigrali pripremnu utakmicu koja je završila rezultatom 2:2 (0:2). Slavonija je nakon prvog dijela imala vodstvo od 0:2 golovima mladog napadača Ante Novaka i iskusnog stopera Ivana Peharde.

Novak je zabio gol u 28. minuti preciznim udarcem sa 18 metara dok je Peharda zabio lijepi pogodak u 31. minuti jakim šutem sa oko 25 metara koji se od vratnice odbio u gol. 

Nakon brojnih zamjena igrača u obje momčadi, Požega je u drugom dijelu susreta došla do izjednačenja. Napadač koji je ušao s klupe u drugom poluvremenu, Nikola Franikić, a koji je u Požegu ovog prijelaznog roka prešao iz Parasana (Golobrdci) je prvo u 65. minuti smanjio na 1:2 šutem sa dvadesetak metara da bi u 75. minuti asistirao desnom bočnom Požege Anti Kavedžiji za konačnih 2:2. 

Vratar Slavonije Ivo Petković je svih 90 minuta bio na golu Požege zbog toga što trener Željko Mitrović nije imao niti jednog vratara na raspolaganju za ovaj susret pa mu je trener Slavonije Krešo Poleti posudio svog prvog vratara. Tako je na golu Slavonije prvih 45 minuta bio junior Ivan Kraljak, a drugo poluvrijeme još mlađi Gabriel Poleti koji je izlazno kadetsko godište. 

Utakmicu je dobro odsudio pomoćni trener Slavonije Krešimir Čuljak, koji se prije dvadesetak godina aktivno i bavio suđenjem ali jako kratko. 

Slavonija će prije početka 3. Nogometne lige - Istok još odigrati "generalku" u Valpovu kod Valpovke (subota, 12. kolovoza), a nakon toga, u subotu, 19. kolovoza s početkom u 17,30 sati u sklopu 1. kola "Plavi s Orljave" gostuju u Oriovcu kod Oriolika.

Požega će istog dana, u subotu, 19. kolovoza s početkom u 17,45 sati na svom terenu u sklopu 1. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega ugostiti Sikirevce.

Prije početka prvenstva "Crveni s Orljave" će narednog vikenda sudjelovati na tradicionalnom turniru u Pakracu u organizaciji tamošnjeg Nogometnog kluba Hajduk protiv kojeg će Požežani i igrati prvog dana turnira (subota, 12. kolovoza u 18,00 sati). 

U 16,00 sati sastaju se Lipik 1925 i Daruvar. Drugog dana turnira, u nedjelju, 13. 08. u 16,00 sati je susret za 3. mjesto, a od 18,00 sati finale turnira. 

Pročitano 808 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 10 Kolovoz 2023 09:59