Četvrtak, 10 Kolovoz 2023 09:54

Nogometaši mihaljevačke Croatie pripremaju se za novu sezonu 1. Županijske nogometne lige u kojoj brane naslov prvaka

MIHALJEVCI - Nogometaši Croatie iz Mihaljevaca, aktualnog prvaka 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske, pripreme za novu sezonu počeli su 16. srpnja kada je trener Ninoslav Parmaković obavio prozivku i prvi trening, a igrače je pozdravio i dugogodišnji uspješni predsjednik kluba Dražen Franjić. 

Pripreme će trajati 5 tjedana, a Croatia će u obranu naslova prvaka krenuti u nedjelju, 20. kolovoza domaćim susretom 1. kola protiv Kuzmice (17,45 sati). Novi igrači u svlačionici "Bijelih s Grabovca" su Antonio Šarić (Mladost Pavlovci), Dino Banović (Papuk Velika), Josip Škoda (Požega) i mladi vratar Matko Deanović (Slavonija Požega). 

Dva igrača napustila su branitelje naslova i otišla u rang više, u Međužupanijsku nogometnu ligu Slavonski Brod / Požega. Veznjak Matias Šulc prešao je u Jakšić dok je napadač Nikola Vasić otišao u vidovački Dinamo. 

U prvoj pripremnoj utakmici Croatia je 23. srpnja u Pavlovcima pobijedila domaću Mladost rezultatom 0:1, a jedini strijelac bio je Lovro Zeljko. 

Klub iz Mihaljevaca je organizator tradicionalnog ljetnog turnira pod nazivom "Croatia kup" čije je 18. izdanje održano 30. srpnja i 04. kolovoza. Prvog dana turnira Croatia je uvjerljivo svladala Slogu (Trenkovo) rezultatom 4:0. Strijelci su bili Matej Poljaković (2), Krunoslav Kahanek i Mario Rudar. U drugom polufinalnom susretu Omladinac (Čaglin) je rezultatom 3:1 bio bolji od Mladosti (Pavlovci). 

Croatia je osvojila turnir pobjedom u finalu nad Omladincem rezultatom 6:4 nakon što su domaći imali vodstvo od 5:0. Pogotke su postigli Matej Poljaković (3), Krunoslav Kahanek, Nikola Miholić i Tomislav Smojvir. U utakmici za 3. mjesto Sloga je dobila Mladost rezultatom 2:1. 

Narednog vikenda momčad Croatie sudjelovat će na tradicionalnom, 9Memorijalnom turniru "Robert Banožić - Matej Vočinkić" u Trenkovu. Prvog dana turnira, u subotu, 12. kolovoza u 16,00 sati na igralištu "Park" sastaju se domaća Sloga i Parasan (Golobrdci), a od 18,00 sati Croatia i BSK (Biškupci). U nedjelju, 13. kolovoza u 16,00 sati je susret za 3. mjesto, a od 18,00 sati finalna utakmica. 

Prva Županijska nogometna liga je u odnosu na prošlu godinu smanjena sa 14 na 12 klubova ali će sezona ipak trajati kolo duže. U 1. ŽNL u sezoni 2023./2024. odigrat će se ukupno 27 kola. Nakon što dvokružno budu odigrana 22 kola, šest prvoplasiranih klubova odigrat će još 5 kola Lige za prvaka dok će momčadi plasiran od 7.- 12. mjesta igrati Ligu za ostanak. U jesenskom dijelu sezone odigrat će se 14 kola (od 19. kolovoza do 19. studenog). 

Pročitano 534 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 25 Kolovoz 2023 08:29