Petak, 11 Kolovoz 2023 13:43

Nogometaši vidovačkog Dinama pripremaju se za novu sezonu Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega

VIDOVCI - Nogometaši Dinama (Vidovci - Dervišaga) pripreme za novu sezonu Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega počeli su 15. srpnja kada je trener Ante Kozina obavio prozivku i prvi trening. Pripreme će trajati 5 tjedana, a Vidovčani će novu sezonu otvoriti domaćim susretom 1. kola protiv Psunj Sokola (Okučani) u nedjelju, 20. kolovoza s početkom u 17,45 sati.  

Nakon rezultatski loše prošle sezone kada je klub završio na pretposljednjem, 13. mjestu MŽNL, uprava Dinama na čelu s agilnim predsjednikom Marinkom Marićem je ovog ljeta znatno pojačala svoj igrački kadar. U Vidovce su došli Roberto Marčinović, Tomislav Mahulik (BSK Buk), braća Mislav i Domagoj Brnčić, Matej Grbeš (Kuzmica), Tin Kelebuda (Slavonija Požega) i Nikola Vasić (Croatia Mihaljevci), a ponovno se aktivirao i veznjak Luka Mandić koji je od 2014. do 2019. godine već nosio dres Dinama, nakon čega je posljednje četiri godine bio u Graševini (Vetovo) ali posljednje dvije sezone nije igrao. 

Dinamo je osvojio prvo mjesto na svom Memorijalnom turniru za poginule hrvatske branitelje Vidovaca i Dervišage, a koji je 29. i 30. srpnja održan u Vidovcima. U prvoj utakmici Dinamo je uvjerljivo pobijedio Graničar (Zagrađe) sa čak 13:2. Strijelci su bili Mislav Brnčić (5), Robert Gurdon (2), Nikola Vasić (2), Dane Smojvir (2), Patrick Pok i Michael Hlebec, a za Graničar Adam Srdarević (2). U drugoj utakmici Dinamo (Rajsavac) je pogotkom Željka Parobeka svladao Požegu rezultatom 1:0. 

U utakmici za 3. mjesto Požega je pobijedila Graničar rezultatom 3:2 dok je domaći Dinamo u finalu bio bolji od imenjaka iz Rajsavca i slavio rezultatom 3:0. 

U nedjelju, 06. kolovoza Dinamo je na svom terenu poražen od županijskog prvoligaša Kaptola rezultatom 1:4.

Do početka sezone Vidovčani će još sudjelovati na tradicionalnom, 28. Memorijalnom turniru Damir Kordiš u Vetovu. Prvog dana turnira, u subotu, 12. kolovoza u 16,00 sati na igralištu "Grot" sastaju se Kutjevo i Kaptol, a od 18,00 sati domaća Graševina i Dinamo. Završnica turnira je u utorak, 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe kada će se od 16,00 sati igrati susret za 3. mjesto dok je finale Kordiševog memorijala u 18,00 sati. 

Pročitano 819 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 11 Kolovoz 2023 13:54