Srijeda, 16 Kolovoz 2023 08:03

Nogometaši vidovačkog Dinama osvojili 28. Memorijalni turnir Damir Kordiš u Vetovu

VETOVO - Nogometaši vidovačkog Dinama osvojili su jučer 28. izdanje Memorijalnog nogometnog turnira "Damir Kordiš" koji se od 1996. godine neprekidno igra na igralištu Grot u Vetovu u spomen na hrvatskog branitelja koji je poginuo u Domovinskom ratu 27. 05. 1995. godine. Organizator je klub iz Vetova, HNK Graševina (od 1971. do 2019. zvao se NK Kamen). 

Prvog dana turnira, u subotu, 12. kolovoza, Dinamo je odigrao neodlučeno, 2:2 s Graševinom da bi slavio nakon jedanaesteraca rezultatom 6:5. Sva četiri pogotka postignuta su u drugom dijelu utakmice. Vidovčani s dva brza pogotka preko Marka Letinića i Roberta Gurdona  odlaze na 2:0, a izjednačio je Jurica Kljajić golovima u 80. i 90. minuti. 

U drugom polufinalnom susretu Kutjevo je slavilo protiv Kaptola rezultatom 4:3 (A. Budimir, Majstorović, Štokom, autogol / Iličić, Marijanović, P. Pranjić). Na ovom susretu gledatelji su vidjeli čak sedam pogodaka i veliki rezultatski preokret. Nakon uvjerljivog vodstva Kaptola od 0:3, Kutjevčani u zadnjih pola sata zabijaju tri pogotka da bi Kaptol postigao i autogol u posljednjoj minuti susreta i poslao Kutjevčane u finale.

Završnica 28. Kordiševog memorijala odigrana je u utorak, 15. kolovoza. U susretu za 3. mjesto Graševina i Kaptol odigrali su bez pobjednika, 1:1 (autogol / Filip Martinović). Nakon izvođenja jedanaesteraca treće mjesto osvojili su igrači Graševine. 

U finalu je Dinamo rezultatom 4:1 (Gurdon 3, Letinić / Kneis) bio bolji od Kutjeva koje je na ovom turniru nastupilo sa miješanom ekipom seniora i juniora. Najboljim igračem turnira proglašen je napadač Dinama Robert Gurdon koji je bio i najbolji strijelac sa 4 pogotka. Pehare ekipama uručio je predsjednik Graševine Dean Pavić. 

 

Pročitano 617 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2023 13:59