Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2023 08:46

Slavonija u 1. kolu 3. NL - Istok poražena na gostovanju kod Oriolika u Oriovcu

ORIOVAC - Nogometaši Slavonije poraženi su u 1. kolu 3. Nogometne lige - Istok s minimalnih 1:0 na gostovanju kod Oriolika. Derbi kola u Oriovcu bio je vrlo zanimljiv, nedostajao je još poneki gol za najvišu ocjenu ovoj utakmici, no domaćin će joj svakako udijeliti čistu peticu.

Krenulo je vatreno, druga minuta i prvi pogodak sezone u Trećoj NL potpisuje Marko Kuterovac, činilo se da će biti golijade, no do kraja su mreže mirovale. Gledajući kadar Oriolika dojam je da će sigurno biti u konkurenciji za najbolju obranu lige, iskazali su se protiv najboljeg napadačkog trojca Istoka, sad bi im ostale utakmice trebale biti kamilica. 

Danas smo imali stvarno težak zadatak-ugostiti aktualnog prvaka, ekipu koja je i ove sezone jednako kvalitetna, a to su i danas pokazali. Za nas je počelo odlično, već u 2. minuti dolazimo u vodstvo. Taj gol je utakmicu samo otvorio jer se igralo u 2 smjera s brzim izmjenama napada s jedne i druge strane, u visokom ritmu unatoč vremenskim prilikama. Imali smo još nekoliko dobrih šansi koje ipak nismo uspjeli realizirati, a na našem golu je Herceg kvalitetno reagirao i obranio što je trebao. Hvala svima na podršci danas – mišljenje je Miroslava Stefanovića, trenera Oriolika.

Dobra, prava prvenstvena utakmica. Znali smo da nas čeka pravi protivnik, po meni su se Oriolik i Sloga najbolje pojačali, to su danas domaći i pokazali. Nakon ranog vodstva Oriolika mi smo imali loptu pod kontrolom, probali smo se vratiti, imali smo neke prilike i poluprilike ali nismo uspjeli. Čestitam Orioliku na pobjedi, mi se okrećemo sljedećim utakmicama, moramo gledati samo sebe i svoje igre, biti što bolji i krenuti sa skupljanjem bodova – riječi su Kreše Poletija, trenera Slavonije.

Rezultati 1. kola : Oriolik - Slavonija 1:0, Vuteks Sloga - Valpovka 0:3, Borac - Graničar 1:0, Slavija - Tomislav (DA) 0:3, NAŠK - Kutjevo 2:3, Đakovo Croatia - Čepin 1:2, Bedem - Tomislav (C) 3:3, Svačić - Sloga 0:0.

U 2. kolu, u subotu, 26. 08. 2023. 17,30 sati nogometaši Slavonije će na igralištu NK Požega na Sportsko - rekreacijskom centru ugostiti Svačić (Stari Slatinik). U isto vrijeme igrat će i Valpovka - Čepin, Sloga - Đakovo Croatia i Vuteks Sloga - Borac. U nedjelju, 27. 08. 2023. u 17,30 sati sastaju se Tomislav (C) - Oriolik, Kutjevo - Bedem, Tomislav (DA) - NAŠK i Graničar - Slavija. 

(sportalo.hr)

Pročitano 330 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Kolovoz 2023 12:48