Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2023 08:47

Pobjeda Požege, poraz Dinama u 1. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Konačno smo dočekali vikend u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonski Brod / Požega i početak prvenstvenih akcija. Od pet subotnjih susreta, tri su završila pobjedom domaćina, jedan gostom, dok je preostali meč odigran bez pobjednika.

VINOGORAC – PAPUK  3:1 

Odličan start sezone za Vinogorca. Unatoč dobrom tempu obje momčadi do određenog perioda, Vinogorac je uspio nametnuti svoju igru i zasluženo slavio na kraju. Domaćin je poveo u 37. minuti preko Luana. Davor Banović izjednačio je u 58., no 23 minute kasnije nova prednost domaćina. Ovog puta strijelac je bio Mateo Škorić. Konačni rezultat postavio je Lukas Kovačević osam minuta kasnije. 

- “Prije svega pozdrav svima u novoj ligi. Što se tiče utakmice, držali smo dobar ritam, imali kontrolu, ali danas je golman Blažević bio na razini i obranio dosta šansi i držao svoju ekipu u egalu. Preko Luana dolazimo u zasluženo vodstvo. Inače to tako biva u sportu kad ne zabiš primiš, ali sreća prati hrabre. Nastavljamo napadati i golovima Skorića za 2:1 i Kovačevića za 3:1 rješavamo utakmicu u našu korist. Malo nervoze s obje strane, ali prva je utakmica pa je razumljivo. Što se nas tiče, najbitnija 3 boda. Okrećemo se Sibinju, čestitke gostima na fair playu. Sucima nema zamjerke, samo sudac Krešo mora malo manje pričati“, rekao je trener Vinogorca Mario Ćubel.

- “Čestitke ekipi Vinogorca na zasluženoj pobjedi, a i mojim dečkima na borbi. Pali smo zadnjih 20 minuta, što je domaćin iskoristio. Fali nam duža klupa. Sada čekamo Okučane, gdje idemo po tri boda. Čestitke i gospodi sucima na dobrom suđenju. Naš vratar je danas bio odličan, ne izdvajam ga, i drugi dečki su dali koliko smo sada u mogućnosti. Domaćinu se zahvaljujem na gostoprimstvu i želim im sreću u nastavku. Malo tko će ovdje ići kući sa bodovima, odlična ekipa koja ima glavu i rep“, jasan je bio Dalibor Banović iz Papuka Velike. 

POŽEGA – SIKIREVCI 2:1

Odlična utakmica obje momčadi koja je na kraju prevagnula domaćinu. Gosti su poveli u 69. minuti preko Tomislava Glavačevića. Tri minute kasnije dosuđen je jedanaesterac za domaću momčad, a precizan s bijele točke bio je Toni Martinović. Velika tri boda i ogromno slavlje na početku sezone donio je Anto Kavedžija u 87. minuti susreta.

- “Dobra utakmica. Prvo kolo je uvijek neizvjesno jer ne znate gdje ste. Čestitke svim sudionicima današnje utakmice. Sikirevci odlična ekipa ako smo njih uspjeli pobijediti možemo onda i sve ostale. Sikirevce smo na isti način pobijedili i prošle godine. Još jednom čestitke mojim dečkima koji su ostavili srce na terenu“, izjavu je dao Željko Mitrović, trener Požege.

- “Izgubili smo utakmicu u kojoj smo dominirali 90 minuta i stvorili nemali broj izglednih prilika. Čestitke domaćinu koji je odigrao korektno i sretno došao do pobjede. Suđenje pomoćnika korektno, a glavni sudac u skladu sa svojom reputacijom“, komentar je predstavnika Sikirevaca.

ZADRUGAR – OMLADINAC 2:3

Napeta utakmica s puno prilika i golova na obje strane. Zadrugar je poveo u 33. minuti golom Filipa Ćubela. U nastavku je u 52. izjednačio Marko Jurić-Katušić. Josip Ravlić sedam minuta kasnije dovodi Omladinca u vodstvo. Stvari ponovno na nulu stavlja Kristijan Blažević u 78. minuti. Ipak, izjednačen rezultat nije dugo stajao pa je tako već u 83. svojim drugim pogotkom Jurić-Katušić donio pobjedu Gornjovrbanima.

- “Prava prvenstvena utakmica gdje je gost na kraju došao do pobjede i ja im čestitam na njoj. Pohvalio bih svoje dečke koji su odigrali pravu utakmicu uz sve probleme koje trenutno imamo i žao mi je zbog njih što nismo došli do boda koji smo zaslužili, ali to ne umanjuje pobjedu Omladinca kojem želim prolazak u kupu u utorak“, komentirao je trener Zadrugara Braslav Ostojić.

HAJDUK  – SLOBODNICA 0:0

Teška i čvrsta utakmica u kojoj su prilike sijevale, no na kraju pobjednika nije bilo. Obje momčadi moraju biti zadovoljne otvaranjem sezone jer su uspjele iz ovog teškog dvoboja kući odnijeti barem bod.

- “Čvrsta utakmica, gdje smo stvarali prilike, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Mladost, sklizak teren i nedostatak koncetracije su odradili svoje. Odlično suđenje, vjerujem da ovaj put gostujući trener nije imao primjedbi na suđenje. Čestitke gostima i sretno dalje u prvenstvu“, poručili su iz Hajduka.

- “Nastavak proljetnih pehova se nastavlja zbog ozljeda i radnih obaveza oslabljeni smo. Neporaženi se vraćamo iz Pakraca. Prvo poluvrijeme ravnopravna igra gdje mi ne zabijamo zicer. Drugo poluvrijeme protivnik ima terensku inicijativu i par prigoda, ali mladi vratar odlično reagira. Mi iz polukontri opet izlazimo sami pred domaćeg vratara, ne zabijamo. Do kraja utakmice se igra između šesnaesteraca. Čestitke igračima na borbenosti, domaćoj ekipi na korektnoj utakmici i sudačkoj trojci na kvalitetnom suđenju“, izjavio je Petar Vukoje, trener Slobodnice.

SLAVONAC –  JAKŠIĆ 3:1

Velika i lagana pobjeda Slavonca na početku sezone. Jakšić jednostavno nije imao pravog odgovora na igru domaćina i pognutih glava odlazi kući. S dva brza pogotka na kraju prvog poluvremena Slavonci odlaze na mirnu pauzu. Prvo je Vlado Lasić u 39. zabio za vodstvo, a minutu kasnije mrežu je zatresao Stjepan Dravec. Ivan Blatančić u 57. povećava na tri gola prednosti, a počasni pogodak postiže Matias Šulc u 64. minuti susreta.

- “Utakmica dosta nervozna, protivnik stalno reagira i komentira glavnom sudcu svaku odluku i mi se u to upuštamo. Prihvaćamo nervozu, umjesto da budemo mirni, da ubrzamo protok lopte i igramo nogomet. Na kraju rutinska pobjeda i jako bitna sa psihološke strane za samopouzdanje. Čestitam svim akterima današnje utakmice, a posebno mojim dečkima na htijenju i zalaganju i na pobjedi na otvaranju prvenstva“, izjavio je Matej Vlaović, trener Slavonca.

- “Zaslužena pobjeda Slavonca. Uzeli su što smo im dali. Čestitam na pobjedi“, kratko je komentirao trener Jakšića Goran Vrgoč.

S dva nedjeljna susreta završeno je i 1. kolo MŽNL PŽ-SB. Lipik je na gostovanju u Sibinju došao do prvog troboda sezone s uvjerljivim nogometom, dok je u najefikasnijem dvoboju kola Psunj Sokol slavio u Vidovcima! 

MLADOST  – LIPIK 1925 0:2 

Sibinjska Mladost je uvijek bila na glasu kao vrlo neugodno gostovanje, no Lipik je u prvom ovosezonskom kolu slavio 0:2, s po jednim pogotkom u svakom poluvremenu. Od početka je gostujuća momčad vrlo dominantno krenula u susret te je preuzela kontrolu nad susretom, a što joj se isplatilo već u 17. minuti dvoboja, kad je Pierobon zabio nakon centaršuta. Terensku inicijativu Lipik nije uspio pretvoriti u još koji pogodak sve do kraja utakmice, kada je Tomić preciznim udarcem zabio za konačnih 0:2.

- Gosti u svim elemntima bolji, zaslužena pobjeda. Boris Brica, Mladost Sibinj.

- Svako putovanje počinje prvim korakom, za nas što je najvažnije trokorakom. Ono što je bilo bitno, da sezonu otvorimo pobjedom to smo i ostvarili, sve ostalo je za zaborav. Puno je posla pred nama, ali idemo korak po korak pa će mo vidjeti kuda će nas to dovesti. Čestitam svim akterima današnje utakmice, a fer i korektnom domaćinu puno sreće u nastavku prvenstva. – komentar je iz redova pobjedničkog Lipika.

DINAMO – PSUNJ SOKOL 3:4

Spektakularno su novu sezonu otvorili nogometaši Dinama i Psunja. U vrlo napetom i efikasnom dvoboju ipak je pobjednička momčad ona gostujuća, a Dinamu može ostati žal za punim plijenom na domaćem terenu. Vrlo brzo je započela golijada na ŠRC Vidovci. Već u 5. minuti precizan za 0:1 bio je Tomislav Martinac.

Nije dugo trajalo vodstvo gostujuće momčadi, u 18. minuti rezultat je na početak vratio Mislav Brnčić. Do poluvremena gosti su ipak došli do dvostrukog povećanja svojeg vodstva. Prvo je u 33. minuti Enis Seferović zatresao mrežu Davida Dumančića za 1:2, a 10 minuta poslije Valentin Jurić posprema i treći put loptu iza Dumančića za vodstvo gostiju 1:3 na predahu.

U drugi dio bolje je ušla domaća momčad te je već u 53. minuti smanjila rezultat na 2:3 drugim pogotkom Brnčića. U 69. minuti utakmica je ponovno u rezultatskom egalu, kada Mihael Hlebec zabija za ogromnih 3:3. Ipak, kako ovaj spektakularni susret ne bi završio preko pogotka pobrinuo se Senad Bajrić u 71. minuti, kada je sigurno realizirao kazneni udarac te odveo Psunj Sokol do konačnih 3:4.

-Čestitam gostima na pobjedi. – kratak je komentar trenera domaćina, Ante Kozine.

–Prava prvenstvena utakmica, moram naglasiti fer i korektna, što se iščitavanjem zapisnika ne bi moglo zaključiti jer osim golijade, na terenu je bila i kartonijada. Šteta za obje momčadi, a jedino što nas raduje s današnje utakmice su osvojena 3 boda i debi naših mladih igrača. Pohvala cijeloj momčadi na današnjem uspjehu te se okrećemo idućem susretu. Također zahvaljujemo domaćinu na gostoprimstvu. – komentar je stratega gostujuće momčadi, Antuna Orešića.

U 2. kolu, u subotu, 26. 08. 2023. u 17,15 sati sastaju se Lipik 1925 - Požega, Jakšić - Zadrugar i Vinogorac - Mladost dok će u nedjelju, 27. 08. 2023. u 17,15 sati igrati Papuk - Psunj Sokol, Slobodnica - Dinamo, Omladinac - Hajduk i Sikirevci - Slavonac. 

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 511 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2023 10:03