Subota, 26 Kolovoz 2023 16:15

Predpočetnici Slavonije osvojili 7. Kup "Zlatne žice Slavonije 2023"

POŽEGA - Na igralištu s umjetnom travom požeškog Sportsko - rekreacijskog centra danas je održano sedmo izdanje Nogometnog turnira "Kup Zlatne žice Slavonije 2023" u organizaciji Nogometnog kluba Slavonija i pod generalnim pokroviteljstvom Grada Požege.

Turnr je otvorio požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, a male nogometaše je pozdravio i zamjenik županice Ferdinand Troha. Na svečanom otvorenju nazočni su bili i glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović i predsjednik Sportske zajednice Požeško - slavonske županije Vlado Drkulec koji je i dopredsjednik Nogometnog kluba Slavonija.

Na turniru koji se sada već tradicionalno održava tjedan dana prije istoimenog požeškog glazbenog festivala ponovno nije bilo kotizacije, a ove godine natjecanje malih nogometaša imalo je i međunarodni karakter jer je na poziv voditelja omladinskog pogona Slavonije Krešimira Brkića u Požegu došla jedna ekipa malih nogometaša iz Mađarske (Pecsi MFC Pečuh).

Natjecalo se 12 ekipa sastavljenih od igrača rođenih 2015. godine i mlađih, a ekipe su bile raspoređene u tri skupine po četiri ekipe pa je svaka ekipa odigrala najmanje tri utakmice na turniru dok se osam ekipa plasiralo u drugi krug.

U četvrtfinalu je Slavonija dobila Osijek 1:0, Slavija (Pleternica) je bila bolja od Pecsi MFC-a rezultatom 3:0, Marsonia (Slavonski Brod) je pobijedila Kutjevo 2:1 dok je Maksimir (Zagreb) nakon penala svladao Belišće rezultatom 2:1 (0:0). 

U polufinalu je požeška Slavonija rezultatom 1:0 bila bolja od Marsonie dok je u drugom susretu Maksimir svladao Slaviju rezultatom 2:1. Sedmo izdanje ovog Kupa osvojila je Slavonija pobjedom u finalu protiv Maksimira rezultatom 1:0, a jedini strijelac bio je Jakov Đaković na asistenciju Izaka Hela. Treće mjesto osvojila je Marsonia pobjedom na penale rezultatom 3:1 (0:0) protiv Slavije. 

Za Slavoniju su prvo mjesto osvojili Fran Garbin, Dominik Perić, Laura Baretić, Izak Hel, Jakov Đaković, Matija Horvat, Adrian Raguž i Josip Trpčić, a vodili su ih treneri Štefo Odobašić i Mario Raguž. 

Četiri najbolje ekipe nagrađene su peharima i medaljama, a organizator je za sve sudionike osigurao sendviče i vodu. 

Prvi turnir održan 2017. osvojila je ekipa Jedinstva (Donji Miholjac), 2018. pobjednik je bila Marsonia, 2019. najbolji je bio Osijek, 2020. prvaci su bili igrači vinkovačke Cibalie dok je 2021. i 2022. slavio ponovno Osijek, a sada je turnir po prvi put osvojila i ekipa požeške Slavonije.

Pročitano 1055 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 31 Kolovoz 2023 15:20