Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2023 08:29

Slavonija poražena od Svačića (Stari Slatinik) u 2. kolu 3. Nogometne lige - Istok

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 2. kola 3. Nogometnje lige - Istok. Četiri susreta odigrana su u subotu, a četiri u nedjelju. Slavonija je u subotu u Požegi poražena rezultatom 0:1 od Svačića (Stari Slatinik). 

Prvaci su i na domaćem terenu ostali bez boda i bez gola, napad koji i dalje slobodno nazivamo najboljim u ligi, barem po imenima, ostao je bez učinka. Kao i prošle sezone Svačić je ostvario dobar, ovaj put i odličan rezultat protiv Slavonije koja mu je očito omiljeno gostovanje, pa gdje god se igralo. Slavonija svoje prilike nije iskoristila, kazna je stigla u 60. minuti kada je požrtvovni Alen Božić u želji da spriječi priliku gostiju zatresao Petkovićevu mrežu što se pokazalo ključnim trenutkom utakmice. 

– Čestitke Svačiću na pobjedi, moj kolega Tadić je došao u Požegu obraniti svoj gol a prema naprijed ako nešto učini iz kontre i polukontre do bi bio bonus. Na kraju je otišao kući sa sva tri boda iako nije ni zabio, sami smo je ugurali u gol. Dobro su gosti stajali u dvostrukom bloku, ali mi smo ponovno imali dovoljno prilika za pobjedu, nažalost i drugu utakmicu u nizu nismo zabili iako imamo sigurno najbolji napad lige. Po mom sudu oštećeni smo za isključenje gostujućeg igrača kod rezultata 0:0, sigurno bi to mijenjalo tijek utakmice, ali neću se žaliti, mi se moramo pogledati u ogledalo i reći da ne igramo i ne grizemo kao u prošloj sezoni. Okrećemo se Đakovu, čeka nas jako teško gostovanje i moramo se dignuti kroz ovaj tjedan. Sve pohvale idu objema momčadima što su odigrale dinamičnu utakmicu po ovoj pasjoj vrućini, nije im bilo lako i iskreno sam negdje u sebi živio u strahu hoće li ovo dobro završiti – izjavio je Krešo Poleti, trener Slavonije.

Stvarno nehumani uvjeti za igru, bilo je jako teško igrati i jednima i drugima. Sveli smo Slavoniju na minimalan broj prilika, jasno da će oni svojom kvalitetom nešto napraviti svakome, ali mi smo danas bili pravi od prvog do zadnjeg. Lijepo je pobijediti u Požegi, ali ako to sljedećeg vikenda ne potvrdimo na svom terenu nismo napravili ništa – prokomentirao je Mario Tadić, trener Svačića.

Rezultati 2. kola : Slavonija - Svačić 0:1, Valpovka - Čepin 1:1, Sloga - Đakovo Croatia 2:2, Vuteks Sloga - Borac 0:2, Tomislav (C) - Oriolik 1:1, Kutjevo - Bedem 0:1, Tomislav (DA) - NAŠK 6:1, Graničar - Slavija 1:1.

U 3. kolu, u subotu, 02. 09. 2023. u 17,15 sati sastaju se Đakovo Croatia - Slavonija, Borac - Valpovka, Slavija - Vuteks Sloga, NAŠK - Graničar, Oriolik - Kutjevo i Čepin - Sloga. U nedjelju, 03. 09. 2023. s početkom u 17,15 sati igrat će Bedem - Tomislav (DA) i Svačić - Tomislav (C).  

(sportalo.hr) 

Pročitano 557 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2023 12:10