Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2023 08:30

U 2. kolu Međužupanijske nogometne lige Požega uvjerljivo poražena u Lipiku, Dinamo osvojio bod u Slobodnici

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 2. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. U subotu su odigrana sva tri planirana dvoboja  po iznimno vrućem vremenu. Vinogorac i Lipik svoje su protivnike ostavili na ugodna četiri pogotka razlike, dok je u susretu Jakšića i Zadrugara bilo izrazito zanimljivo, a tri boda u tom susretu pripala su gostima.

JAKŠIĆ – ZADRUGAR 2:3

U subotnjem dijelu programa šestoplasirana momčad iz prošle sezone Jakšić nakon uvodnog 1:3 poraza u Novoj Kapeli u sklopu drugog kola ugostio je Zadrugar iz Oprisavaca, osvajača ovog natjecanja iz protekle sezone, koji je u sezonu ušao s domaćim 2:3 porazom od Omladinca iz Gornje Vrbe.

Već u četvrtoj minuti gosti su stigli do početne prednosti preko Kristijana Blaževića, a već sedam minuta kasnije isti igrač udvostručuje prednost Zadrugara. Domaćini do poluvremena uspijevaju smanjiti zaostatak preko Marka Grbeša u 42. minuti te se s 1:2 gostiju otišlo na odmor. U jedanaestoj minuti drugog poluvremena Zadrugar odlazi ponovno na plus dva trećim pogotkom Kristijana Blaževića, da bi Jakšić uspio do kraja smanjiti rezultat na konačnih 2:3 pogotkom Domagoja Kovačevića u 75. minuti susreta.

“-Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima osim tri greške koje su kažnjene golovima. Mislim da smo bili bolji veći dio utakmice i stvorili smo po ovakvom vremenu deset šansi, izbijali su s linije, golman izvanredno branio. I na kraju zaslužena pobjeda Oprisavaca i ja im čestitam, idemo dalje. Opet loš ulazak u sezonu.”- komentirao je za Sportalo trener Jakšića, Goran Vrgoč.

“-Odlična utakmica u Jaksiću gdje odlično otvaramo sa 0:2 i još dvije izgledne prilike koje ne iskorištavamo, poslije toga domaćin preuzima inicijativu i zasluženo smanjuje na 1-2 i mi moramo biti sretni s minimalnim vodstvom na poluvremenu. Drugo poluvrijeme protice u izjednačenoj igri i mi na kraju dolazimo do jako teško izborene pobjede protiv jako dobre ekipe Jakšića. Čestitke svim akterima današnje utakmice, a nadam se da su oni koji su odlučili da se danas igra u 17:15 a ne kasnije također negdje igrali nogomet i uživali igrajući ga po ovakvom vremenu.”- riječi su trenera Zadrugara, Braslava Ostojića.

VINOGORAC – MLADOST 4:0

Prošlogodišnji osvajač 1. ŽNL BPŽ Vinogorac nakon što je u premijernom kolu došao do tri boda u slavlju nad Papukom iz Velike 3:1 u drugom kolu dočekao je jedanaestu momčad prvenstva Mladost iz Sibinja koja je u prvom kolu na domaćem terenu poražena 0:2 od Lipika.

Domaćin je poveo u 21. minuti zgoditkom Brune Velikanovića, da bi sedam minuta kasnije rezultat na 2:0 povisio Mario Ćubel. U jedanaestoj minuti drugog poluvremena prednost Vinogorca na plus tri podiže Luan, da bi isti igrač u 65. minuti postigao svoj drugi pogodak za konačnih 4:0.

-“Prije svega pohvalio bih članak Sportala koji se brine o nama u smislu igranja po ovom vremenu, što se tiče današnje utakmice najbitnije je da se nitko nije ozlijedio, čestitke gostima na fer igri, pohvalio bih svoje igrače, gdje smo danas pobijedili i Sibinj i vrijeme koje je bilo teško. Danas se opet istaknuo Luan s dva pogotka, najveće zasluge idu Nikoli Ćubelu zajedno s Pericom Radmanom koji su do pet sati ujutro brinuli o terenu i zalijevali ga da nama igračima bude idealno za igru, gdje smo mogli razviti svoju igru. Pohvale sudačkim akterima, čista petica.”- komentirao je Mario Ćubel, NK Vinogorac.

-“Pored ovakog Vinogorca dobro smo i prošli,zasigurno glavni kandidat za prvo mjesto.”- konstatirao je strateg Mladosti iz Sibinja, Boris Brica.

LIPIK – POŽEGA 4:0

Subotnji program zaokružili su svojim susretom peta momčad iz prethodne sezone Lipik i desetoplasirana Požega. Lipik je u susret ušao nakon gostujućeg slavlja u Sibinju 0:2, dok je Požega u prvom kolu s 3:1 svladala Sikirevce. Lipik je načeo mrežu Požege u 15. minuti kada domaćin vodi pogotkom Fabijana Nikića, da bi u 38. minuti vodstvo na 2:0 povećao lijepim pogotkom Marin Tomić. Već pet minuta kasnije Lipik odlazi na plus tri pogotkom Tea Duvnjaka te domaćin s lijepom prednosti odlazi na predah. Isti igrač precizan je i u 67. minuti za 4:0.

“- Prvo čestitke svim akterima današnje utakmice, kao i cijelog kola. Hvala Bogu da smo svi živi i zdravi završili ovu nenogometnu utakmicu koja je odigrana po nenormalnim vremenskim uvjetima. “Hvala” organizatorima natjecanja koji određuju satnicu utakmice na +38 i što “vode brigu” o zdravlju igrača. A sad malo o utakmici, mislim da smo apsolutno bili bolji i kvalitetniji takmac tijekom svih 90 minuta u svim segmentima nogometne igre. Slijedi nam gostovanje u Novoj Kapeli kod prvog favorita prvenstva, idemo se dobro pripremiti i odigrati jednu hrabru utakmicu. Kao što sam i rekao idemo kolo po kolo pa ćemo vidjeti kuda će nas to odvesti. Ono što veseli je svakako da se dižemo iz utakmice u utakmicu jer ipak je ovo sasvim jedna nova momčad.”- riječi su Kreše Posedija, trenera NK Lipika.

- “U nehumanim uvjetima za igru zaslužena pobjeda domaćina.”- kratak i jasan bio je trener Požege, Željko Mitrović.

U nedjelju su odigrana i četiri preostala dvoboja drugog kola MŽNL PŽ-SB. Vrućine nisu zaobišle ni nedjeljni program, pa su tako u neljudskim uvjetima tri boda osvojili Hajduk iz Pakraca i Papuk iz Velike, dok u Slobodnici i Sikirevcima nije bilo pobjednika!

SIKIREVCI – SLAVONAC NOVA KAPELA 2:2

NK Sikirevci koji su nakon sedmog mjesta na otvaranju nove sezone poraženi u Požegi u odmjerili su snage sa Slavoncem iz Nove Kapele koji je u prošlosezonskom poretku zauzeo četvrto mjesto, a u prvom kolu s 3:1 nadvisio ekipu Jakšića. Oglas Prvi su pogodak zabili gosti, i to u 22. minuti kada je precizan Dragan Sremac. Odgovor Sikirevaca stigao je minutu kasnije i to pogotkom Mije Živića. U 35. minuti Sikirevci potpuno preokreću susret pogotkom Valentina Šunića. Tih 2:1 stajalo je do samog kraja susreta, odnosno do šeste minute nadoknade kada vrijedan bod i konačnih 2:2 postavlja Krunoslav Dubravac.

“-Svaka čast svim sudionicima današnje utakmice što su uopće mogli odraditi po ovoj paklenoj vrućini.Prvo poluvrijeme mi kao da nismo došli na utakmicu, bezvoljno, sporo i takvi povedemo i odmah nakon minute pad koncentracije dobro ne zatvaramo i rezultat ulazi u egal, poslije takvi primamo iz slobodnjaka gol i gubimo 2:1, u zadnjoj minuti iz čistog jedanaesterca golman brani i odmah poslije ne zabijamo mrtvu šansu. Drugo poluvrijeme mijenjamo tri nova igrača i pokazujemo malo volje i želje bolje stojimo u polju i idemo po izjednačenje. U zadnjih deset dižemo stopera u špicu i u zadnjoj minuti imamo slobodnjak iz jakog šuta golman odbija kratko i naš igrač natrčava i realno dolazimo do zasluženog boda. Čestitam domaćinu na izuzetno fer ponašanju, sucima također na fer suđenju a, mojim dečkima na drugom poluvremenu, jer bez volje i želje ne možeš pobjediti nikoga.To moraju shvatiti i ovaj tjedan dobro trenirati i dočekati derbi s Lipikom koji je u pravom naletu s maksimalnih šest bodova.”- osvrt je na susret trenera Slavonca, Mateja Vlaovića.

PAPUK – PSUNJ SOKOL 5:1

Papuk iz Velike nakon uvodnog poraza kod Vinogorca 1:3 na domaćem je terenu ugostio Psunj Sokol iz Okučana, drugoplasiranu momčad iz protekle sezone, koja je u golijadi prvog kola s 3:4 nadvisila Dinamo u Vidovcima. Već u drugoj minuti Papuk je stigao u vodstvo preko Da Silve, a odgovor gostiju stigao je u 24. minuti preko Senada Bajrića. Tri minute kasnije Papuk ponovno vodi, strijelac je Mihael Matković-Grgić. Na 3:1 povisio je Robert Bojić u 41. minuti, a do kraja susreta drugi pogodak na susretu postigli su Da Silva (59′) i Bojić (62′) za konačnih 5:1 i vrijedna tri boda za ekipu iz Velike.

“-Čestitke i jednima i drugima na utakmici po užasnim uvjetima moja ekipa je ginula na terenu i napokon dolazi naplata bili smo bolja ekipa što i rezultat govori. Bili smo dobri i u Vinogorcu ali dečki su spremniji od nas. Doveli smo četiri kvalitetna igrača i to se vidi, sljedeću utakmicu se vraća kapetan Abramović i Banović gdje bi trebali biti još bolji. Idemo u Sibinj probati uzeti bodove, još jednom čestitke mojim dečkima na odličnoj partiji a Sokolu sreća u nastavku.”- riječi su trenera Papuka, Dalibora Banovića.

- Prije svega čestitke domaćinu na zasluženi pobjedi. Uz izostanke suspendiranih Seferovića i Jurakića, ozlijeđenog Glavurdića već u drugoj minuti ostajemo bez vratara koji je zadobio frakturu nosne kosti. Obilato smo danas darivali domaćina svojim pogreškama što su oni i iskoristili. Osim naših pogrešaka i neke druge stvari treba što prije zaboraviti. Okrećemo se sljedećem protivniku i prvoj domaćoj utakmici ove sezone.”- osvrnuo se na susret trener Psunj Sokola, Antun Orešić.

SLOBODNICA – DINAMO 0:0

Osmoplasirana momčad u prošloj sezoni MŽNL SB-PŽ, Slobodnica, s bodom iz prvog susreta ušla je u susret drugog kola s Dinamom iz Vidovaca koji je prošlu sezonu završio na pretposljednjem mjestu, a u prvom kolu je poražen na domaćem terenu od Psunj Sokola. Iako je susret prošao u inicijativi gostiju, mreže se u ovom susretu nisu tresle pa su se obje momčadi morale zadovoljiti bodom.

“- U nemogućim uvjetima za igru moram i ja kao i moje kolege čestitati igračima obje momčadi na trpljenju. Ušli smo bolje u utakmicu ali i gosti pokazuju da se nisu došli braniti. S izmjenama drugo poluvrijeme stvaramo pritisak i prigode gdje protivnik u kontrama također to čini i nama… Na kraju rezultat realan, treba čestitati svim akterima današnje utakmice, igračima obje momčadi, sucima, službenom osoblju i vjernim gledateljima…” -  komentirao je za Sportalo trener Slobodnice, Petar Vukoje.

“- Hvala prijateljima iz Slobodnice na svemu i čestitam im na zasluženo osvojenom bodu . Iako smo imali više od igre i po šansama sigurno bili bolji i zaslužili smo pobjedu nogomet je zanimljiv i zato ok neriješeno nije nezasluženo. Mojim dečkima – bravo – pravi ste . Suci – hvala – kako je samo krasno igrati kada i kao da ih nema. Kako je lijepo igrati kada u 90 minuta znaš da te neće s……i i dosuditi ono što stvarno on i vidi . Bravo , valjda je ovo sada i ogledni primjerak . I naravno svim akterima čestitam što su izdržali ove nenormalne vremenske uvjete.” - komentar susreta dao je i trener Dinama, Ante Kozina.

OMLADINAC – HAJDUK 2:6

Finalist kupa BPŽ i bivši član 3. NL Istok, Omladinac iz Gornje Vrbe nakon trijumfa u Oprisavcima u drugom kolu dočekao je Hajduk iz Pakraca koji je u prvenstvo ušao kao deveta momčad iz prethodne sezone, a u ovoj je krenuo s neriješenim ishodom u domaćem srazu sa Slobodnicom. Već u prvoj minuti Filip Matijašević doveo je goste u vodstvo, a već dvije minute kasnije na 0:2 povisuje Matija Benković.

Na odgovor Omladinca čekao se samo četiri minute kad je precizan bio Antonio Jurević. Precizni su do kraja poluvremena bili za goste Matijašević koji je kompletirao hat-trick (22′ i 41′) i Ivan Keć (26′), dok je kod domaćina svoj drugi pogodak postigao Antonio Jurević (30′). Konačnih 2:6 djelo je Matijaševića koji je svoj četvrti pogodak u mrežu domaćina pospremio u 75. minuti.

“- Utakmica za zaborav mi na istu kao da nismo došli. Moramo dobro izanalizirati današnju katastrofalnu izvedbu i pripremiti se za gostovanje u Vidovcima.Gostima čestitam na pobjedi i želim im uspješan nastavak sezone.”- zaključio je trener Omladinca iz Gornje Vrbe, Kristijan Šimić.

U 3. kolu, u subotu, 02. 09. 2023. u 17,15 sati sastaju se Požega - Vinogorac i Hajduk - Jakšić dok će od 19,45 sati igrati Slavonac - Lipik 1925. U nedjelju, 03. 09. 2023. u 17,15 sati igrat će Mladost - Papuk, Zadrugar - Sikirevci, Dinamo - Omladinac i Psunj Sokol - Slobodnica. 

(sportalo.hr)

Pročitano 1035 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2023 09:33