Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2023 08:31

Croatia odigrala neodlučeno na gostovanju u Gradcu kod Slavena u 2. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 2. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. U subotu je odigran jedan susret, a preostalih pet u nedjelju. Kuzmica i Dinamo Rajsavac po paklenom vremenu otvorili su drugo kolo 1. ŽNL PSŽ.

KUZMICA – DINAMO 2:0

Kuzmica je na domaćem terenu tražila pobjedu sa puno većom željom od protivnika Dinama što im je na kraju i uspjelo. Banožić i Novak bili su strijelci pred kraj prvog dijela što se ispostavilo kao konačan rezultat.

- Pozdrav, vrlo teško vrijeme za igru, no dečki su odigrali odlično, pokazali želju da prvu domaću utakmicu upišemo 3 boda i to se dogodilo. Mislim da pobjeda nije došla u pitanje u nijednom trenutku. Gostima sretno dalje u prvenstvu. – rekao je Zdravko Novak.

- Čestitke domaćinu na pobjedi. Mi smo danas došli u Kuzmicu, ali nismo ništa odigrali. Tako smo i prošli. Okrećemo se utakmici u subotu i poručujem ovim putem mojim igračima da se probude i budu pravi jer ovo danas je bilo sramotno i da se tako ne nosi dres Dinama. Lijep pozdrav. – izjavio je Zlatko Botički.

Drugo kolo 1. ŽNL PSŽ kompletirano je u nedjelju gdje smo mogli gledati 5 vrlo zanimljivih susreta.

KAPTOL – BSK BUK 3:2

Premda je gost vrlo dobro ušao u susret i poveo rano domaćini su uspjeli okrenuti vodu na svoj mlin. U drugom dijelu domaćin postiže treći pogodak koji im donosi pobjedu i lijep rođendanski poklon gospodinu Paveliću. 

- Odlična utakmica koja je mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Gost u prvih 10 minuta ima dvije odlične šanse i zabija za vodstvo. Nakon toga mi igramo puno bolje zabijamo za izjednačenje i ubrzo i za vodstvo. Gost uspijeva izjednačiti do poluvremena nakon akcije iz prekida gdje smo mi zaspali. Drugo poluvrijeme ipak uspijevamo doći do pogotka i na kraju zaslužene pobijede. Čestitam svim akterima današnje utakmice. – komentar je Mile Pavelića

- Prije svega čestitao bi velikom čovjeku i igraču Mili Paveliću rođendan. Mi ovaj tjedan nismo bili pravi na treninzima jer smo imali svatove u ekipi i jednostavno više smo feštali i to se danas vidjelo jer smo doslovno fulnili 6 “mrtvih” šansi gdje smo ili trebali povećati vodstvo ili ponovo otići u vodstvo. Kad dođeš u Kaptol protiv jedne takve odlične ekipe uz toliko promašenih šansi i ne možeš očekivati bodove. Mi ove sezone uživamo u nogometu i nemam nikakve zamjerke ekipi. Odradili su jednu dobru tekmu gdje nam je falilo par igrača za nekakvu promjenu ritma da možemo bolje konkurirati danas na utakmici. Moramo jednostavno uživati u nogometu, a onda šta nam to donese, uvijek su ljepše pobjede, ali ni poraz nekad nije loš. – dodao je Josip Jakovljević.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC  – GRAŠEVINA 3:2

Dragovoljci su poveli rano, ali Graševina se dva puta vraćala. Za treći povratak bilo je kasno budući da je domaćin zabio gol u 90. minuti za pobjedu i veselje domaće publike.

- Prije svega čestitke objema ekipama na odigranoj utakmici po preteškim uvjetima. Dva puta smo vodili da bi gosti dva puta stizali rezultat i kod 2:2 smo opasno živjeli da gosti i ne prelome rezultat u svoju korist. Zabijamo gol u samoj završnici za tri boda koja će nam puno značiti u daljnjem prvenstvu. Čestitke mojim momcima na dobroj utakmici i tri boda, a gostima sretno dalje! – poručio je trener Anto Obućina

- Teška utakmica, uvjeti nehumani od vrućine do terena, ali kako nam tako i njima. Loše smo ušli u utakmicu i domaćin je poveo tek tada smo proigrali i dvije tri šanse pretvorili u izjednačenje. U drugo poluvrijeme ulazimo opet bolje i ne koristimo šanse i to domaćin kažnjava kontrom i opet gubimo, opet anuliramo prednost domaćina i stvarno pritišćemo ih u njihov gol, ali ne koristimo 3, 4 šanse i domaćin nas kažnjava kontrom u 91. minuti i uzima sva tri boda. Čestitam domaćinu na pobjedi. Moji dečki sada stvarno trebaju razmisliti što ću reći o svemu! – zaključio je Dario Pažin.

MLADOST –  DOBROVAC 1:4

HNK Dobrovac režirao je pravi preokret nakon što su gubili od osokoljenog domaćina. Nakon crvenog kartona u redovima Mladosti gost mudro koristi okolnosti i odvodi utakmicu na svoju stranu te na kraju pobjeđuje.

- Nakon pola sata dobre igre s obje strane postigli smo pogodak. Već u sljedećem napadu gosti su izjednačili, a krajem prvog poluvremena nam je isključen igrač i primili smo dva pogotka do odmora. Drugo poluvrijeme smo igrali podjednako, gosti su postigli još jedan pogodak. Čestitam ekipi Dobrovca na pobjedi! – rekao je Željko Lusch.

SLAVEN  – CROATIA 2:2

Zanimljiva utakmica igrala se između Slavena i Croatie. Domaćin je došao do boda u posljednjim minutama susreta.

- Čestitam jednoj i drugoj ekipi na današnjoj utakmici. Prošli tjedan malo sreće, danas malo nesreće, ali to je nogomet. Čestitam i sucima na dobrom suđenju. Okrećemo se sljedećoj domaćoj utakmici gdje nam dolazi neugodna ekipa Čaglina. – riječi su Ninoslava Parmakovića 

OMLADINAC  – GRANIČAR 1:5

Graničar je deklasirao domaćina iz Čaglina. Od prve do posljednje minute gost je bio bolji te bodovi odlaze u Zagrađe.

- Ma šta da kažem evo idem sa posla… nisam bio prisutan… čestitam Zagrađu na pobjedi i to je to. – izjavio je Tomislav Topalović

- Kao prvo nije se trebalo niti igrati ,ali kad je već odlučeno da se igra, moglo se pomaknuti termin za sat vremena kasnije. Ovo nisu bili normalni i humani uvijeti za nogometne utakmice diljem županije, a pogotov što se tu radi o amaterima koji igraju za svoj gušt. Što se tiče utakmice, rani pogodak je usmjerio utakmicu na naš mlin. Vrlo brzo dolazi i drugi i sve poslije je bilo odrađivanje posla. Nažalost moja mladost nije znala ostati hladna na provokacije domaćina koji su bili frustrirani svojom nemoći i onda im je ostalo samo prvocirati. Moj plemeniti Dario je nasjeo na takvu jednu provokaciju i odreagirao i zasluženo dobio kaznu. Nažalost to je škola koju mora proći. Pohvalio bi sudačku trojku koja je odsudila pravo profesionalno. Okrećemo se sljedećem kolu, gdje nam u goste dolazi Mile sa svojim mladim lavovima iz Kaptola uz par senatora. – Potvrdio je Marko Krmpotić

U 3. kolu, u subotu, 02. 09. 2023. s početkom u 17,15 sati sastaju se Dinamo - Slaven i Dobrovac - Kuzmica dok će u nedjelju, 03. 09. 2023. u 17,15 sati igrati Graničar - Kaptol, Croatia - Omladinac, Graševina - Mladost i BSK Buk - Hrvatski dragovoljac. 

(sportalo.hr)

Pročitano 581 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2023 18:12