Ponedjeljak, 04 Rujan 2023 09:19

Poraz Požege, pobjeda Dinama u 3. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utaikmice 3. kola Međužupanijske nogometne lige. U popodnevnom terminu tri su vrijedna boda upisali Vinogorac i Hajduk iz Pakraca, dok je u večernjem susretu do tri boda u susretu u Novoj Kapeli stigao domaćin Slavonac! 

POŽEGA – VINOGORAC 0:4

Lider ljestvice nakon dva kola i osvajač 1. ŽNL BPŽ iz prethodne sezone, NK Vinogorac nakon slavlja nad Papukom 3:1 i Mladosti 4:0, u sklopu trećeg kola gostovao je u Požegi kod istoimenog domaćina, koji je u dva kola obilježio polovičan uspjeh, odnosno domaću pobjedu nad Sikirevcima 2:1 i poraz u Lipiku 4:0.

Mreže su u Požegi mirovale sve do 38. minute, a tada je Vinogorac stigao do početne prednosti kada je precizan iz slobodnog udarca bio Berislav Brnjić. U 50. minuti prednost gostiju udvostručio je Mario Ćubel, ponovno iz slobodnog udarca. Pobjedu Vinogorca potvrdili su pogocima u 80. i 85. minuti Luka Jelić i Filip Mrvelj koji je konačnih 0:4 postavio pogotkom s čak 60 metara!

“-Zaslužena pobjeda gostiju. Izgubili smo utakmicu iz prekida. Ne mogu se oteti dojmu da je rezultat previsok iako su gosti bili bolji. Mi ćemo šanse za bodove tražiti u sljedećim utakmicama.”- izjavio je trener Požege, Željko Mitrović.

“-Čestitke mojim momcima jer doći u goste pobijediti 4:0, ostaviti domaćina bez šanse nije mala stvar. Za 0:1 odličan gol Brnjića iz slobodnjaka, s tim rezultatom idemo na odmor. Drugo poluvrijeme otvaramo odličnim golom Ćubela iz slobodnjaka i povisujemo na 0:2. Iz dobro odigrane akcije povisujemo na 0:3 preko Luke Jelića, a šlag na tortu i točka na “i” je stavljena golom Mrvelja sa 60 metara za 0:4. Domaćinu puno sreće u nastavku, sucima čestitke na dobro odrađenom poslu.”- komentar je susreta trenera Vinogorca, Marija Ćubela.

HAJDUK – JAKŠIĆ 4:3

Hajduk iz Pakraca, nakon remija 0:0 sa Slobodnicom i slavlja nad Omladincem u Gornjoj Vrbi 2:6, u ovome kolu u subotu je dočekao Jakšić koji je u dva uvodna kola poražen na gostovanju u Novoj Kapeli 3:1 i u domaćem susretu sa Zadrugarom 2:3. U ovom susretu vidjeli smo čak sedam pogodaka, a razloga za zadovoljstvo nakon 90 minuta imali su domaćini iz Pakraca koji su slavili rezultatom 4:3!

Golijadu je otvorio Stjepan Mateš za vodstvo Hajduka u 39. minuti, a odgovor gostiju stigao je u prvoj minuti nastavka preko Domagoja Kovačevića. Sedam minuta kasnije svoj prvi pogodak na susretu postavio je Filip Matijašević i to iz kaznenog udarca, a potom u 67. minuti isti igrač diže prednost domaćina na plus dva.

Nadu Jakšiću vratio je Dominik Dorić u 77. minuti, no te nade su ugašene u 86. minuti kada Matijašević kompletira svoj hat-trick za povratak Hajduka na dva pogotka prednosti. Do kraja susreta Jakšić je uspio smanjiti na 4:3 pogotkom Luke Miloša u 94. minuti.

-Uz određene pogreške u obrani gdje smo iz tri napada dobili tri gola uspjeli smo preko Matijaševića i Mateša doći do tri boda. Suđenje korektno, gostima sretno dalje!”- komentirao je trener pakračkog Hajduka, Dubravko Ljevaković.

- Zaslužena pobjeda Hajduka, idemo dalje”- kratak i jasan bio je trener Jakšića, Goran Vrgoč.

SLAVONAC – LIPIK 2:0

NK Lipik, koji je u dosadašnja dva kola svladao Mladost iz Sibinja (0:2) i Požegu (4:0), u trećem kolu putovao je na svoje drugo ovosezonsko gostovanje, ovoga puta na subotnje noćno gostovanje kod Slavonca u Novoj Kapeli, koji je u dva kola obilježio slavlje nad Jakšićem 3:1 i neriješen ishod na gostovanju u Sikirevcima 2:2. U prvom poluvremenu susreta mreže se nisu tresle, a onda je Slavonac krenuo u brzinu više te pogocima Nemanje Prodanovića u 50. te Hrvoja Mišića iz kaznenog udarca u 79. minuti za konačnih 2:0 osigurao da tri boda iz ovog susreta ostala u Novoj Kapeli. “

-Utakmica prava prvenstvena,respektirali smo gosta koji je došao s dvije pobjede, a mojim dečkima čestitam na volji i želji i pobjedi, mišljenja sam da smo danas bili bolji i da smo zasluženo pobijedili. Čestitam sucima i gostu na fer i korektnoj igri,na kraju ostaje žal za puno kartona. Idemo proslaviti,trenirati i pripremiti se za derbi kola u subotu.”- izjavio je trener Slavonca iz Nove Kapele, Matej Vlaović.

-Tvrda utakmica gotovo bez pravih šansi, domaćin iz jednog prekida dolazi do vodstva. Nakon toga opet ravnopravna igra u polju do nepotrebnog kaznenog udarca. Ništa idemo dalje raditi i spremati se za sljedeće kolo kad nam dolazi prošlogodišnji prvak. Čestitam mojim momcima na htijenju i zalaganju, a domaćinu na pobjedi.”- riječi su stratega Lipika, Kreše Posedija.

S preostala četiri nedjeljna susreta kompletirano je treće kolo uzbuđenja u MŽNL PŽ-SB! Gostujuća slavlja identičnim rezultatom osigurali su Papuk i Sikirevci, dok su se za domaća slavlja pobrinuli Psunj Sokol i Dinamo!

ZADRUGAR – SIKIREVCI 0:2

Aktualni prvak MŽNL SB-PŽ, Zadrugar iz Oprisavaca koji je nakon domaćeg poraza od Omladinca iz Gornje Vrbe 2:3 svladao na gostovanju Jakšić 3:2 , u trećem je kolu ugostio Sikirevce koji su u uvodna dva kola upisali poraz na gostovanju u Požegi 2:1 i neriješen ishod u domaćem ogledu sa Slavoncem iz Nove Kapele, gdje su u zadnjim minutama primili pogodak za konačnih 2:2.

U ovom susretu u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a već u petoj minuti drugog Mijo Živić doveo je Sikirevce u vodstvo. Iako su gosti od 68. minute igrali s igračem manje (dva žuta kartona Šunića), uspjeli su i udvostručiti svoje vodstvo, a strijelac za uspostavit će se konačnih 0:2 bio je Matej Lučić u 80. minuti.

“-Čestitke ekipi Sikirevaca na zasluženoj pobjedi,danas nismo bili pravi od prve minute , nismo iskoristili ni kazneni udarac ni igrača više i normalno da smo poraženi. Čestitke gostima i sucima na arbitraži, a nama ostaje da jače treniramo i izađemo jači i bolji poslije dva domaća poraza.”- konstatirao je trener Zadrugara, Braslav Ostojić.

“-Zaslužena pobjeda u svim segmentima igre. Ostaje žal za crvenim kartonom kapetana momčadi ali što je tu, tu je. S igračem manje smo zabili potrebni gol za nama velika tri boda. Čestitke mojim igračima na muškoj i pametnoj igri i također bih čestitao domaćinu na fer igri te im želim svu sreću u daljnjem natjecanju. Čestitke i suđenju unatoč isključenju i dosuđenom jedanaestercu. Nestrpljivo čekamo sljedeće kolo. Sportski pozdrav.”- riječi su trenera Sikirevaca, Josipa Bogdanovića.

MLADOST – PAPUK 0:2

Mladost iz Sibinja, koja u dva kola nije uspjela skupiti prvenstveni bod (porazi od Lipika 0:2 i Vinogorca 4:0), dočekala je Papuk iz Velike nakon uvodnog poraza kod Vinogorca 3:1 i slavlja na domaćem terenu u srazu sa Psunj Sokolom 5:1. Šok za domaćine stigao je već u prvoj minuti kad je precizan bio Hugo Andrade Da Silva, a u 70. minuti isti je igrač postigao i pogodak za 0:2 te tako donio Papuku uvodna tri prvenstvena boda za početak sezone.

“-Gosti zasluženo nose bodove iz Sibinja.”- kratko je prokomentirao susret strateg Mladosti, Boris Brica.

“-Čestitke dečkima na zasluženoj pobjedi. Bili smo bolja ekipa, uz izostanak tri igrača opet smo bili pravi. Idemo dalje raditi i pokušati pobijediti Slobodnicu našem predsjedniku smo tri boda donijeli za rođendan najbolji poklon. Ekipi mladosti želim sreću. Suđenje odlično. Pobjedu posvećujemo našem kapetanu Joki Soliću kojemu želimo brz oporavak. Dečko je na svakom treningu i utakmicu sa svojom ekipom, pravi vođa.”– ustvrdio je trener Papuka, Dalibor Banović.

PSUNJ SOKOL – SLOBODNICA 4:1

Psunj Sokol iz Okučana s polovičnim uspjehom (3:4 slavlje kod Dinama i poraz u Velikoj od Papuka 5:1) ušao je u ogled trećeg kola dočekuju Slobodnicu koja je u dva kola skupila jednako toliko bodova uz činjenicu da je oba susreta odigrala bez pogodaka (gostovanje u Pakracu kod Hajduka i domaći sraz s Dinamom). U trećoj minuti vratar Slobodnice Tipura je zaradio crveni karton, što je već u sedmoj minuti iskoristio domaćin koji je poveo pogotkom Senada Bajrića. U 19. minuti vodstvo Psunj Sokola pogotkom je udvostručio Tomislav Jurić. Nadu za goste probudio je Tomislav Krušenicki u 41. minuti, no osam minuta kasnije Goran Jurić odgovara za Psunj Sokol te vraća susret u mirnije vode za domaćina. Konačnih 4:1 drugi je pogodak Senada Bajrića iz 66. minute.

-Rani prekršaj gostujućeg vratara usmjerio je utakmicu u našu korist, te smo do kraja držali utakmicu pod kontrolom i mirno ju priveli kraju. Čestitke dečkima na osvojenim bodovima.”- zaključio je trener Psunj Sokola, Antun Orešić.

-Utakmica odlučena na našu žalost u trećoj minuti kad sudac pokazuje direktni crveni karton našem vrataru gdje kvalitetna domaća momčad postiže zgoditak, a odmah i drugi. Mi se vraćamo uz nekoliko prigoda postižući zgoditak. Drugo poluvrijeme domaća momčad postiže uz premoć igračku više igrača još dva gola, mi igramo i stvaramo sa igračem manje šanse ali ih naš napadač ne realizira što je bilo teže ne postići nego zabiti. Čestitke domaćinu na korektnoj i fer utakmici.”- trener Petar Vukoje, NK Slobodnica.

DINAMO – OMLADINAC 3:1

Nedjeljni program svojim su susretom zaokružili Dinamo iz Vidovaca koji je u dva prethodna kola osvojio jedan prvenstveni bod, i to onaj u Slobodnici gdje je susret završen bez pogodaka, i Omladinac iz Gornje Vrbe koji je uz uspjeh u pretkolu Hrvatskog kupa u dva ligaška susreta obilježio slavlje u Oprisavcima 2:3 i poraz na domaćem terenu od pakračkog Hajduka 2:6.

Nikola Vasić doveo je Dinamo u vodstvo od 16. minute, a već u 30. minuti prednost domaćina udvostručio je Janković. Gosti iz Gornje Vrbe odgovorili su u 49. minuti preko Domagoja Baričevića, a konačnih 3:1 djelo je Marka Letinića u 66. minuti za prvu prvenstvenu pobjedu Dinama iz Vidovaca.

-Bravo mojim dečkima. Čvrsta utakmica gdje su obje ekipe imale svoj dio utakmice gdje su bili bolji. Mislim da je pobjeda zaslužena. Suđenje odlično. Sretno protivniku u daljnjem natjecanju. Još jednom dečki bravo, bravo , bravo. “- prokomentirao je trener Dinama, Ante Kozina.

“-Prije svega čestitam domaćinima na pobjedi. Način na koji mi primamo golove bio je katastrofalan ušli smo u rubriku vjerovali ili ne. Ako ne uspijemo “srediti” glave dečkima do sljedećeg kola, morat će doći do promjena koje će biti najbolje za klub.”- komentirao je susret strateg Omladinca iz Gornje Vrbe, Kristijan Šimić.

 U 4. kolu, u subotu, 09. 09. 2023. u 16,45 sati sastaju se Lipik 1925 - Zadrugar i Vinogorac - Slavonac dok će u nedjelju, 10. 09. 2023. u 16,45 sati igrati Jakšić - Dinamo, Mladost - Požega, Papuk - Slobodnica, Omladinac - Psunj Sokol i Sikirevci - Hajduk. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 698 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Rujan 2023 09:45