Ponedjeljak, 11 Rujan 2023 08:32

Croatia osvojila bod na gostovanju kod Graničara u Zagrađu u 4. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Četvrto kolo 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske otvorili su u Kuzmici istoimeni domaćin i gosti iz Vetova, HNK Graševina

KUZMICA – GRAŠEVINA 3:0

Kuzmica je cijelu utakmicu držala konce igre u svojim rukama.

- Pred kraj prvog dijela došli su do prednosti da bi nakon predaha dodali još dva pogotka na svoj konto i mirno priveli utakmicu kraju. Oglas Pozdrav, mišljenja sam da smo kontrolirali utakmicu od početka do kraja, gosti nisu uputili udarac prema našem golu i smatram da je pobjeda zaslužena. Gostima sretno dalje u prvenstvu. – rekao je trener Tomislav Banožić.

U nedjelju je odigrano preostalih 5 susreta 4. kola. 

KAPTOL – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2:2 

Favorizirani Kaptol dva puta je dolazio do prednosti, ali uporni domaćini oba putu poravnali su rezultat te kući nose vrijedan bod.

- Mi danas nismo bili pravi i to se na kraju odrazilo i na rezultat. Najgore kad bodove upišeš prije utakmice. Svaka čast gostima koji su se odlično branili i na kraju potpuno zasluženo nose bod iz Kaptola. Čestitke svim akterima današnje utakmice na fer i korektnom ponašanju. – dodao je Mile Pavelić.

MLADOST–  BSK BUK 3:1

Mladost je na domaćem terenu odigrala maestralnu utakmicu u kojoj su totalno deklasirali protivnika koji je do utješnog pogotka došao par minuta prije kraja susreta.

- Buk je ekipa koja već godinama dominira 1. ŽNL PS. Mi smo danas otpustili kočnice, odigrali svoju igru i pobijedili. – izjavio je glavni trener NK Mladosti Petar Fuček.

- Nažalost dogodio se poraz, bez obzira što smo imali šanse koje nismo iskoristili, ekipa Pavlovaca zaslužuje ovu pobjedu i čestitam joj, jednostavno više su htjeli pobjedu i ostvarili su to. Mi se trebamo malo trgnuti jer neće biti dobro ako se ovako nastavi. – riječi su Josipa Jakovljevića.

SLAVEN – DOBROVAC 1:2

Na teškom gostovanju u Gradcu Dobrovac je došao do pobjede na krilima Komljenovića i Tutića.

- Jako teško gostovanje i to smo znali. Pošto nas mjesto na tablici stavlja tamo gdje i jesmo ekipe imaju motiva više da nas pobjede i uzmu bodove, ali smo strašna ekipa i svjesni smo svojih kvaliteta i na tome radimo. Ne letimo u visine i ne tražimo previše nego nas veseli igrati iz kola u kolo i to je to. Čestitam svojoj ekipi koja je pokazala karakter kad svi očekuju da moraš pobijediti, a to nije samo tako. Pita se nešto i protivnika. Zig-Zagovci čestitam na borbi, zalaganju i pristupu, zaslužili ste ovu pobjedu. Hvala vam, uživajte, pjevajte veselite se! Gostima čestitam na dobroj, tvrdoj i fer utakmici. Mi se okrećemo treninzima i novoj utakmici. – rekao je Tomislav Kužilek. 

OMLADINAC – DINAMO 1:1

U dosta izjednačenom susretu domaći su poveli iz kaznenog udarca da bi njihovo vodstvo anulirao Filip Martinović početkom drugog dijela.

- Realan današnji rezultat i čestitke sudionicima utakmice. – zaključio je Tomislav Topalović.

- Izjednačena utakmica gdje smo mogli dobiti mi, a isto tako i domaćin. Naše šanse su bile čistije, nismo zabili i najpravednije završava podjelom bodova. Ovom prilikom moram pohvaliti sudačku trojku koja nije podlegla pritisku domaćina. Mi se okrećemo idućoj utakmici protiv vrlo dobrog Zagrađa. – izjava je Zlatka Botičkog.

GRANIČAR  – CROATIA 2:2

U ludoj utakmici u Zagrađu bilo je puno tenzija, kartona i vike. Domaći su dolazili u vodstvo u 2 navrata, a bod gostima osigurao je Kahanek iz kaznenog udarca

- Prošlo kolo smo imali jako puno sreće, ali smo zaslužili tu sreću, isprovocirali smo je. Danas nismo mogli ništa. Bila je ovo borba Davida i Golijata. Teško je pobijediti ekipu koja protiv vas igra sa četrnaest igrača. Ima neka “tajna veza” između NK ” Croatia” Mihaljevci i G. Dobraša. Kada malo pogledate u povijest i ne tako daleku, prošlu sezonu, sve važne domaće i teža gostovanja sudio je G. Dobraš. Svjestan sam da on o tome ne odlučuje, ali ima neka “tajna veza”. Moji igrači su danas opravdano dobivali žute kartone, ne zbog čvrstih startova već zbog prigovora koji su proizašli iz stotinu minimalističkih kontakata koji su svi, ali bas svi, otišli na stranu gostiju. Na početku navodi kako voli puštati igru i čvršći nogomet. Veselio sam se utakmici i kada sam vidio glavnog sudca znao sam da će to biti top suđenje, ali pasti ovako na niske grane, sudac koji slovi kao najbolji u ligi ,to se rijetko viđa. Sto se tiče kaznenog udarca u 90. nekoj minuti ,meni je sa klupe djelovalo da je bio, no moj igrač poslije utakmice plače, čovjek od trideset i nešto godina plače, jeca, kune se vlastitim djetetom da ga je lopta pogodila u glavu. Na to mogu nadodati riječi od gostujućeg napadača koji isto navodi da je bio udarac u glavu, a ne u ruku. I čemu sad sve to? Treniraš, radiš tijekom tjedna, znojiš se, boriš, odvajaš svoje slobodno vrijeme da bi došao u nedjelju za što?? Ima jedna poznata poslovica: “Ako želiš vidjeti tko je kakav čovjek samo mu daj moć ,moć odlučivanja.” Moj Mirko nakon utakmice dobiva zasluženi crveni karton i tko zna kolika će biti kazna. Za sljedeće kolo sam ostao bez 4 prvotimca, opravdano svi kartoni zbog prigovora. Ok, imaju disciplinskog sudca, imaju posebne žalbe koje mogu pisati, sve to razumijem i shvaćam da su zaštićeni kao “Lički medvjedi” što je normalno. ALI tko štiti nas “male” sve ostale klubove pa i NK “Croatiu”, tko nas štiti kome da se mi obratimo. Ma ne, mi ćemo svi plaćati takse, kazne, dodatne kazne. Mi smo uvijek u krivu i mi smo uvijek “divljaci” nekulturni, a gospoda u crnim majicama su UVIJEK U PRAVU. Postavit ću retoričko pitanje; Je li jedan sudac snosio kaznu, osim ono što se dogodilo prošle sezone u Parasanima, jer je to toliko očigledna greška da su ih morali kazniti, ali dali je ikad bilo koji sudac dobio kaznu zabrane kada je bilo koji klub podnio žalbu na njegove odluke? Gostima se zahvaljujem, bili su korektni i samo su uzeli ono što su im servirali, kao što bilo bilo tko drugi uzeo. Ispričao bi se duši i srcu Mihaljevaca gospodinu Vladi Deanoviću koji je veliki sportaš, a još veći čovjek. Bajane oprosti, emocije su čudo. Samo ću ponoviti “Ima neka tajna veza”. – rekao je Marko Krmpotić.

- Preživjeli smo! Čestitam jednoj i drugoj ekipi na fer i korektnoj utakmici. Što reći kada gubiš dva puta? Ipak mislim da je na kraju realno. Domaćinu zahvala na gostoprimstvu i želim svu sreću u nastavku prvenstva. Sucima čestitam na dobrom suđenju, a nama da se što bolje pripremimo za mog kuma i dolazak Kaptola u Mihaljevce. Sportski pozdrav svim čitateljima. – poručio je trener Ninoslav Parmaković.

U 5. kolu, u subotu, 16. 09. 2023. u 16,15 sati sastaju se Dinamo - Graničar i Dobrovac - Omladinac dok će u nedjelju, 17. 09. 2023. u 16,15 sati igrati Croatia - Kaptol, Graševina - Slaven, BSK Buk - Kuzmica i Hrvatski dragovoljac - Mladost. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 371 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Rujan 2023 08:45