Ponedjeljak, 11 Rujan 2023 07:32

Slavonija pobijedila Čepin u 4. kolu 3. Nogometne lige - Istok

POŽEGA - Nisu nogometaši Slavonije i Čepina nadmašili “ono” što smo gledali u prvom kolu u Slatiniku, ali nisu bili daleko. Prilično nesadržajna utakmica ako izuzmemo posljednje četiri minute prvog poluvremena. U 41. smo zapisali prvi udarac u okvir gola, Petković je lakoćom zaustavio dalekometni pokušaj gostiju, lansirao dugu loptu i upisao predasistenciju, Matej Peharda je glavom prenio do Ivana Antunovića koji majstorski iz prve topovskim udarcem probija Dubrovića i donosi prednost Slavoniji.

Za nastavak uzbuđenja u završnici prvog poluvremena pobrinuo se Tino Stojković koji prilično nepotrebno radi start s leđa na Martinu Šubari na sredini terena i zarađuje izravni crveni karton. U nastavku za nijansu dinamičnija utakmica, ali i dalje bez puno sadržaja, Čepin je pokušavao ali brojčano inferioran nije uspio natjerati domaćeg vratara na nekakvu ozbiljniju intervenciju, dok na drugoj strani pamtimo prekrasnu akciju dva Mateja koja je završila Martinovićevim gađanjem vratnice.

Dosta nervoze gostiju oko sudačkih odluka, dijelom opravdanih, no kod gola Slavonije sve je bilo čisto, isto kao i kod isključenja Stojkovića, ružno je izgledao taj start, tako da što se tih ključnih odluka nema spora iako je ukupni dojam prilično neuvjerljiv.

– S obzirom na sve što se događalo trebali smo ranije riješiti utakmicu, ovako je bilo napeto do samog kraja. Znali smo da će Čepin stati čvrsto iza i čekati svoje šanse na kontru, tako je i bilo ali smo ih ostavili bez šanse, praktično bez udarca u okvir gola. Bilo je psihološki jako teško, kao aktualni prvak krenuli smo s tri poraza, bila je vidljiva nervoza i grč u našoj igri, puno krivih dodavanja ali moram čestitati mojim dečkima jer su pokazali karakter, borili su se, trčali jako kvalitetno i na kraju došli do zaslužene pobjede – kazao nam je Krešo Poleti, trener Slavonije.

– Čestitam djeliteljima pravde na današnjoj utakmici jer bili su odlični za domaćina, ali to ne osporava igračima Slavonije današnju pobjedu, samo su uzeli što im se daje. Ostaje veliki upitnik zašto, zbog čega i zbog koga?!?!? Prošlu utakmicu im je sudio u Đakovu i bilo su ljuti na njega da bi im došao kući i ovako odsudio da mi nemamo nikakve šanse za pobjedu. Mojim igračima čestitam na današnjoj utakmicu dok su gospoda preuzeli stvar u svoje ruke. Idemo dalje raditi i trenirati jer imam sta popraviti a protiv nekih stvari ne možemo – riječi su Josipa Milardovića, trenera Čepina.

Rezultati 4. kola : Slavonija - Čepin 1:0, Valpovka - Sloga 4:3, Vuteks Sloga - NAŠK 1:1, Borac - Slavija 3:1, Tomislav (C) - Đakovo Croatia 1:2, Kutjevo - Svačić 0:3, Tomislav (DA) - Oriolik 1:0, Graničar - Bedem 0:2.

U 5. kolu, u subotu, 16. 09. 2023. u 16,30 sati sastaju se Sloga - Slavonija, Slavija - Valpovka, NAŠK - Borac, Oriolik - Graničar, Đakovo Croatia - Kutjevo i Čepin - Tomislav (C). U nedjelju. 17. 09. 2023. u 16,30 sati igrat će Bedem - Vuteks Sloga i Svačić - Tomislav (DA). 

(sportalo.hr) 

Pročitano 397 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Rujan 2023 14:00