Ponedjeljak, 11 Rujan 2023 08:33

Poraz Požege u Sibinju, pobjeda Dinama u Jakšiću u 4. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 4. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Dvije utakmice odigrane su u subotu, a preostalih pet u nedjelju. 

U derbiju kola bodove su u subotu podijelili Vinogorac i Slavonac, dok je Lipik 1925 s identičnim rezultatom remizirao sa Zadrugarom.

VINOGORAC – SLAVONAC 1:1

Derbi susret subotnjeg programa pripao je susretu lidera ljestvice nakon tri kola i ujedno i jedine momčadi koja je sa stopostotnim učinkom ušla u ovo kolo (domaća slavlja nad Papukom 3:1 i Mladosti iz Sibinja 4:0 te gostujuća 0:4 pobjeda u Požegi), gdje je NK Vinogorac dočekao Slavonca iz Nove Kapele, koji je u tri kola obilježio dva domaća trijumfa (Jakšić 3:1 i Lipik 2:0) i jedan neriješen ishod, odnosno nulu na gostovanju u Sikirevcima.

Pred više od 300 gledatelja na prvi zgoditak, i to gostiju, čekalo se do 43. minute kada Slavonac u vodstvo dovodi iz slobodnog udarca Ivan Blatančić te se s minimalnom prednošću gostiju odlazi na odmor. No, već u trećoj minuti nastavka stvari na početak vraća na asistenciju Brnjića pogotkom glavom Mateo Škorić te uspostavit će se i postavlja konačan rezultat susreta, 1:1.

“ -Otvaramo utakmicu dobro, imamo dvije, tri dobre šanse da povedemo,neće lopta u gol i kako to biva ne zabiješ, dobiješ. Dobar gol Blatančića iz slobodnjaka za vodstvo gostiju. Drugo poluvrijeme otvaramo dobrim ubačajem Brnjića i odličan skok Škorića za 1:1. Uz ovakvu lošu igru dobro smo i uzeli bod jer više nismo ni zaslužili. Nismo bili pravi na kraju, jako isprekidana utakmica, suca neću ni komentirati. Gostima sretno u prvenstvu.”- izjavio je trener Vinogorca, Mario Ćubel.

- “Utakmica borbena od prve minute,pravi derbi. Čestitam svim sudionicima utakmice, domaćinu veliko hvala na gostoprimstvu prije i poslije utakmice, a mojim dečkima skidam kapu do poda za volju i želju tako se bori za klub!”- komentirao je za Sportalo trener Slavonca iz Nove Kapele, Matej Vlaović.

LIPIK 1925 – ZADRUGAR 1:1

U još jednom iznimno zanimljivom srazu, Lipik je nakon što je u tri susreta trijumfirao u prva dva kola (u Sibinju 0:2 i s Požegom 4:0) i poraza u trećem kolu u Novoj Kapeli, u subotnjem programu pred stotinjak gledatelja ugostio Zadrugar iz Oprisavaca, prošlogodišnjeg prvaka ovog natjecanja, koji je u prvenstvo startao s dva domaća poraza (Omladinac i Sikirevci) i gostujućim slavljem u Jakšiću 2:3 u drugom kolu.

Lipik je odlično krenuo u susret te poveo već u drugoj minuti pogotkom Zdravka Gospočića, a u 39. minuti stigao je odgovor gostiju kroz pogodak Ivana Uremovića. Napomenimo da je od 68. minute Lipik ostao s igračem manje nakon što je crveni karton zaradio Pierobon, a od 89. minute isključen je i trener domaćina Krešo Posedi, no rezultat je i do kraja ostao 1:1 za podjelu bodova u Lipiku.

- Za početak čestitam mojim momcima na lavovskoj borbi, smatram da smo danas bili apsolutno bolji takmac, ali protiv 11 igrača gostiju i po meni dva suca nismo imali šanse. Uz dvije grede i dvije stative mišljenja sam da smo oštećeni za bar dva kaznena udarca. Po mom mišljenju ovo je sramota, da netko dođe četvrto kolo ovako tendenciozno suditi za trećeg, sramota. Apsolutno nemam zamjerke na korektnu ekipu Zadrugara, dečki su se pošteno borili za svoj klub. Po mom mišljenju ovakvim djeliteljima pravde jednostavno nema mjesta u nogometu, iznimno sam razočaran ! Moji momci marljivo treniraju i daju zadnji atom snage da bi nažalost sav trud nečijom voljom pao u vodu. Nažalost, dok budemo svi šutjeli nema naprijed. Moram nadodati i da je citat u kojem se govori o “nasrtaju na suca jednom rukom, a zatim i drugom”, nije istinit, kao što se može vidjeti i u priloženom videu sa službene snimke susreta. Još jednom čestitam mojim momcima na bodu, koji je za mene kao tri. A sad se idemo spremati za derbi svih derbija s Hajdukom.”- konstatirao je trener Lipika, Krešo Posedi.

-Teška utakmica gdje već od druge minute gubimo i samo sreća, okvir gola i vratar nas drže da ne gubimo većom razlikom. Nakon toga utakmica protječe u ravnopravnoj igri. Drugo poluvrijeme dižemo igru, dolazimo do izjednačenja i do kraja i mi i domaćin imamo izgledne prilike za gol, ali ostaje 1-1 što je po meni i realan ishod današnje utakmice. Čestitam svojim dečkima na borbi i igri i pozitivnom rezultatu.”- komentirao je susret strateg Zadrugara, Braslav Ostojić.

S pet nedjeljnih susreta kompletirano je četvrto kolo MŽNL PŽ-SB! Na pogon fantastičnog Matijaševića pakrački Hajduk visoko je slavio u Sikirevcima! Do slavlja u nedjeljnom programu stigli su kao domaćini Papuk iz Velike, Omladinac iz Gornje Vrbe, Mladost iz Sibinja, a kao gost Dinamo iz Vidovaca!

SIKIREVCI – HAJDUK 0:7 

Nedjeljni program svojim su susretom otvorili Sikirevci i Hajduk iz Pakraca. Sikirevci su u susret ušli nakon vrijedne pobjede u Oprisavcima 0:2 s kojom su obilježili prvo ovosezonsko slavlje, dok je Hajduk vrlo dobro ušao u sezonu te se nakon tri kola sa sedam osvojenih bodova (slavlja u Gornjoj Vrbi 2:6 i domaći trijumf nad Jakšićem 4:3 te 0:0 sa Slobodnicom) nalazio na drugom mjestu prvenstvene ljestvice uoči ovog susreta.

Pred 200-tinjak gledatelja koji su se nadali da će gledati pravi derbi ostali su uskraćeni za zanimljiv susret ponajprije zahvaljujući momčadskoj igri Hajduka koja je rezultirala visokim trijumfom 0:7. Zanimljivo, svih sedam djelo je Filipa Matijaševića koji je mrežu tresao u 16′, 26′, 35′, 42′, 52′, 62′ i 67′. minuti i tako donio treću pobjedu u četiri susreta međužupanijskog ligaša iz Pakraca.

- “Što reći pametno nakon ovog sramotnog rezultata. Iskreno me sram. Energetski nismo parirali uopće, tehnički niti taktički. Dok mi očito previše ovisimo o ključnim igračima. Iz moralnih razloga imam obavezu odstupiti na mjestu trenera. Zahvaljujem se dečkima i upravi kao i navijačima na podršci. Ekipi Pakraca želim sretni nastavak u prvenstvu. S ovim pristupom mogu do kraja. Sportski pozdrav.”– prokomentirao je trener Sikirevaca, Josip Bogdanović.

- “Domaćinima zahvala na odličnom prijemu, našim dečkima na zalaganju. Prvi smo na tablici pa možemo i kiksat iduće kolo. Hvala.- kratko su nam prokomentirali iz Hajduka iz Pakraca.

PAPUK – SLOBODNICA 2:0

Nakon što je Papuk u prvom kolu doživio poraz od Vinogorca, obilježio je dvije vezane prvenstvene pobjede (domaće slavlje nad Psunj Sokolom 5:1 i gostujuće u Sibinju kod Mladosti 0:2) u četvrtom kolu ugostio je Slobodnicu, koja je nakon dva vezana neriješena ishoda bez pogodaka 0:0 obilježila i prvi poraz i to u Okučanima kod Psunj Sokola.

Papuk je odlično ušao u susret te poveo već u šestoj minuti pogotkom Marijana Šubare te se s minimalnom prednošću domaćih odlazi na odmor. U jedanaestoj minuti drugog poluvremena uspostavit će se konačnih 2:0 postavio je Hugo Andrade Da Silva donijevši Papuku treću ovosezonsku pobjedu.

- “Čestitke i jednoj i drugoj ekipi na korektnom utakmici mi smo svoje šanse zabili i sada se idemo spremiti za Požegu gdje idemo probati nastaviti dobru seriju čestitke mojim momcima na borbi i želji za pobjedom suđenje odlično nadam se da ćemo u Požegi imati isto fer i korektno suđenje pa bolji neka pobjedi želim sreću ekipi Slobodnica u nastavku a svojima još jednom svaka čast dečki rade i rezultat se vidi”- komentirao je za Sportalo trener Papuka, Dalibor Banović.

“ -Utakmicu domaćin otvara bolje, uz našu katastrofalnu grešku dolaze u vodstvo. Nastavljamo s agresivnijom igrom, stvarati šanse, što radi i domaćin do kraja poluvremena. Drugo poluvrijeme nas opet uz našu ne znam kako ju nazvati pogrešku dobijamo drugi gol. S korekcijama u igri uspijevamo storiti šanse ali ne postižemo zgoditak. Čestitke domaćinu na pobjedi u jednoj fer i korektnoj utakmici a tako i sudačkoj trojci. Mi se okrećemo sljedećoj utakmici.”- komentar je trenera Slobodnice, Petra Vukoje.

OMLADINAC – PSUNJ SOKOL 4:2

Omladinac iz Gornje Vrbe u prvenstvo je ušao s jednim slavljem ( u Oprisavcima u prvom kolu 2:3) i dva poraza te se nadao da bi niz od dva prvenstvena poraza mogao prekinuti, no s druge strane u domaćem srazu stajao im je nimalo lak zadatak, Psunj Sokol iz Okučana koji je u tri susreta obilježio dva slavlja (u Vidovcima 3:4 i u susretu sa Slobodnicom 4:1) te poraz u drugom kolu u Velikoj.

U devetoj minuti poveli su gosti i to pogotkom Enisa Seferovića, da bi u razmaku od pet minuta, točnije u 31. i 36. Omladinac preokrenuo susret u svoju korist pogocima Darija Radića i Tomislava Tipurića. U drugo poluvrijeme bolje su ušli gosti te u trećoj minuti nastavka iz kaznenog udarca stvari na početak vratio Senad Bajrić.

No, to nije pokolebalo Omladinac da ponovno povede u 83. minuti pogotkom Krešimira Vidića , a konačnih 4:2 za dobro raspoloženje uoči kupa i potvrdu ostanka bodova u Gornjoj Vrbi djelo je Saše Ignjatića.

“-Prije svega čestitam mojim dečkima na današnjoj pobjedi. Utakmica nervozna i tvrda na kraju slatka pobjeda.Puno promašenih prilika, moglo je i ranije biti riješeno, no što se kaže lopta je okrugla. Dobro se odmoriti i uživati u povijesnoj utakmici koja je ispred nas.”– izjavio je trener Omladinca Kristijan Šimić.

“-Ovo definitivno nije naša sezona, ponašamo se kao “simentalka koja da 30 litara mlijeka pa nogom šutne kantu”. Nešto se. očito mora promijeniti dok je vrijeme, počevši od mene pa nadalje domaćinima čestitam na pobjedi i želim im puno sreće u Kup utakmici s Hajdukom.”- komentar je susreta stratega Psunj Sokola iz Okučana, Antuna Orešića.

MLADOST – POŽEGA 3:1

Mladost iz Sibinja nakon tri kola bez osvojenih bodova ušla je u susret četvrtog kola, u kojem im je s druge strane stajala Požega koja je u tri kola osvojila tri prvenstvena boda uz učinak od jednog slavlja i dva poraza (pobjeda nad Sikirevcima 2:1 te porazi u Lipiku i domaći od Vinogorca). U 18. minuti susreta Anto Gavran doveo je Mladost u vodstvo, a u trećoj minuti drugog poluvremena prednost domaćina udvostručio je Tomislav Čudina. Isti igrač precizan je u 76. minuti za plus tri Mladosti, a počasni pogodak za Požegu i konačni rezultat susreta 3:1 postavio je Ivan Matanović u 81. minuti.

-“Za nijansu smo bili bolji od gostiju i zasluženo pobijedili.”- kratak i jasan bio je trener Mladosti iz Sibinja, Boris Brica.

“-Zaslužena pobjeda domaćina u korektnoj utakmici. Trener Brica je čudotvorac, s tim što ima pravi čuda. Mi se trebamo dobro zamisliti i vidjeti kako dalje. Slijedi razgovor s predsjednikom i sve su opcije otvorene.”- mišljenje je trenera Požege, Željka Mitrovića.

JAKŠIĆ – DINAMO 1:2

Jakšić, koji nakon tri kola nije osvojio prvenstveni bod novu priliku tražio je u susretu s Dinamom iz Vidovaca koji je u tri kola obilježio po jednu pobjedu (domaća nad Omladincem 3:1) , jedan neriješen susret (gostovanje u Slobodnici bez pogodaka) i jedan poraz (kod Psunj Sokola u Okučanima).

Kad se već činilo da će prvo poluvrijeme završiti bez pogodaka, u drugoj minuti sudačke nadoknade Jakšić je stigao u vodstvom pogotkom Matiasa Šulca. Odgovor Dinama stigao je kroz dva pogotka Mihaela Hlebeca (67′ i 82′) s kojim su gosti iz Vidovaca stigli do preokreta 1:2 i druge ovosezonske pobjede.

- “Mislim da neriješeno ne bi bilo nepošteno i možda bi bilo najrealnije. Po šansama tu negdje jedni i drugi. Mi više trčali , ali iskustvo domaćina je došlo u određenim situacijama do izražaja. Bolji i spretniji pobijedio, ali to je valjda nogomet. Suđenje odlično i neka se ovako nastavi i nama i njima. Ispred kluba Dinamo i svih svojih igrača sućut mom kumu i treneru Jakšića na gubitku svoje majke. “ - riječi su trenera Dinama iz Vidovaca, Ante Kozine.

U 5. kolu, u subotu, 16. 09. 2023. u 16,15 sati sastaju se Požega - Papuk i Hajduk - Lipik 1925 dok će od 18,45 sati igrati Slavonac - Mladost. U nedjelju, 17. 09. 2023. u 16,15 sati sastaju se Zadrugar - Vinogorac, Dinamo - Sikirevci, Psunj Sokol - Jakšić i Slobodnica - Omladinac. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 1035 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Rujan 2023 13:02