Ponedjeljak, 18 Rujan 2023 08:11

Poraz Požege, remi Dinama u 5. kolu Međužupanijske nogometne lige

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Proteklog vikenda odigrani su svi susreti 5. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. Dvije utakmice igrane su u subotu, a preostalih pet u nedjelju. U subotnjem derbiju u Pakracu domaći Hajduk i Lipik podijelili su bodove, dok je Papuk odnio vrijedna tri boda iz Požege s kojima je bar privremeno skočio na vrh ljestvice!

HAJDUK – LIPIK 1925 1:1

Nakon velike pobjede od čak 0:7 u Sikirevcima, vodeće mjesto barem privremeno preuzeo je Hajduk iz Pakraca koji je u četiri susreta obilježio tri trijumfa i jedan neriješen ishod. S druge strane, Lipik je u derbi ušao kao peta momčad na ljestvici sa sedam osvojenih bodova, odnosno učinkom od dvije pobjede, neriješenim ishodom i porazom.

Mreže su u derbiju pred nešto manje od 500 gledatelja mirovale sve do 31 .minute kada Hajduk dolazi u vodstvo iz kaznenog udarca kojeg u pogodak pretvara Filip Matijašević. S minimalnom prednošću domaćina otišlo se na odmor te se taj rezultat zadržao gotovo sve do samog kraja susreta, kada u 86. Josip Gospočić poravnava rezultat na uspostavit će se konačnih 1:1.

- “Čestitke jednim i drugima, prava utakmica i pravi derbi.”-kratko su nam prokomentirali iz Hajduka iz Pakraca. “Pravi derbi danas u Pakracu, domaćin puno bolji, prvo poluvrijeme puno bolji protivnik, samo su nas “dobre vile” i Zanetti sačuvali od potopa. Drugo poluvrijeme uz par rošada i izmjena mi bolji, poglavito zadnjih dvadeset minuta kada izjednačujemo i još pogađamo gredu. Na kraju najrealniji rezultat. Suđenje vrhunsko, želio bih da je svako kolo tako. Moram priznati da sam se jako bojao ove utakmice, htjeli ili ne ipak je na momčad imala utjecaja moja kazna. Na kraju se moram zahvaliti predsjedniku i upravi kao i cijelom klubu što su stali iza mene nakon prošlotjednih događaja. I na kraju želim se javno ispričati mojim momcima, klubu i svim navijačima na mojoj ipak pretjeranoj verbalnoj (nikakvog fizičkog napada nije bilo) reakciji u prošlom kolu s kojom sam ih na neki način ostavio na cjedilu. Što god da se dogodi idući tjedan, idemo se pripremiti i pobijediti Dinamo. Igrač utakmice Roberto Zanetti.”– komentar je trenera Lipika, Kreše Posedija.

POŽEGA – PAPUK 3:5

Požega je u susret petog kola ušla s tri boda na kontu i promjenom na trenerskoj klupi, a prvi prvenstveni izazov novog trenera bio je Papuk iz Velike koji nakon četiri odigrana kola držao odlično treće mjesto s učinkom od tri pobjede i jednim porazom. Gosti iz Velike poveli su u 15. minuti pogotkom Davora Banovića, da bi u 28. minuti s bijele točke stvari na mjesto vratio Ivan Matanović. Sedam minuta kasnije, ponovno kazneni udarac, ovaj put za goste koji u pogodak pretvara Mihael Matković-Grgić.

Da se ne poluvrijeme ne ode s prednošću gostiju pobrinuo se u 45. minuti pogotkom Ante Kavedžije. Novo vodstvo gostiju, ovaj puta za 2:3 osigurao je Robert Bojić u 53. minuti susreta, Iako su ostali s igračem manje od 59. minute, to nije pokolebalo Papuka da u 71. minuti pogotkom Da Silve ode na plus dva, a isti je igrač u 90. minuti postigao pogodak za 2:5 za potvrdu četvrte pobjede Papuka. Na samom kraju susreta Požega je uspjela smanjiti pogotkom Tea Japarića za konačnih 3:5.

“-Čestitke mojim ratnicima na pobjedi! 35 minuta smo igrali s igračem manje i zasluženo dobili. Bili smo bolji u svim nogometnim segmentima. Idem uživati s dečkima 24 sata smo prvi tu nije naš kraj! Stvorili smo odličnu klapu, naša uprava stoji iza nas na čelu s gospodinom Lukićem, našem predsjedniku, našem Valentinu Ragužu želimo sretan rođendan živio Tino i uživaj! Čestitke i sudačkoj trojki i Požegi želim sreću u nastavku. Mi idemo raditi i pripremati se za Vrbu koja je jedan od favorita za naslov. Još jednom čestitke mojim dečkima koji ostavljaju srce na terenu!”- komentar je trenera Papuka iz Velike, Dalibora Banovića, koji u ovom trenutku drži prvo mjesto ljestvice i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji!

U nedjelju je odigrano i pet preostalih susreta s kojima je kompletirano peto kolo uzbuđenja u MŽNL PŽ-SB! U zanimljivom susretu u Oprisavcima na kraju nije bilo pobjednika, kao ni u Slobodnici i Vidovcima, dok su slavlja u nedjeljnom dijelu programa obilježile ekipe Jakšića i Slavonca iz Nove Kapele!

ZADRUGAR – VINOGORAC 2:2 

U nedjeljnom dijelu programu na teren je izašao prošlogodišnji osvajač 1. ŽNL BPŽ, NK Vinogorac, koji je u četiri susreta u novoj ligi započeo s tri pobjede (slavlje nad Papukom, Mladosti i Požegom) i neriješenim ishodom (domaći derbi sa Slavoncem). U petom kolu Vinogorac je putovao u Oprisavce, kod prošlogodišnjeg prvaka ovog natjecanja, Zadrugara, koji je u uvodna četiri kola osvojio četiri prvenstvena boda (slavlje u Jakšiću, neriješen ishod u Lipiku i dva poraza).

Već u drugoj minuti utakmice Zadrugar je šokirao goste i poveo pogotkom Blaževića te se s tim rezultatom otišlo i na odmor. U petoj minuti nastavka svoj drugi pogodak na susretu postigao je Blažević te se činilo kako je Zadrugar vrlo blizu trijumfa. No, u 54. minuti crveni karton zaradio je kod domaćina Mađarević te su nedugo zatim gosti pogotkom iz kaznenog udarca Mrvelja se ponovno vratili u igru. U 81. minuti Mrvelj je uspio donijeti i izjednačujući pogodak gostiju za uspostavit će se i konačan rezultat susreta 2:2. Do kraja susreta crveni karton kod gostiju zaradio je Lamin.

-Po meni, jako dobra utakmica protiv odlične ekipe Vinogorca. Vodili smo 2-0, kod 2-1 imali smo tri izvrsne prilike za otići na 3-1, ali je golman Konrad izvrsno reagirao i primili smo gol iz kornera koji, po mom mišljenju, nije bio. No, treba vjerovati sucu da jest bio, i to ostaje krajnji rezultat ove zanimljive utakmice. Treneru i igraču Ćubelu te ekipi Vinogorca želim puno uspjeha u ovoj sezoni. Svojim igračima čestitam na igri i borbi. Dali su posljednji atom snage i ne trebaju biti nezadovoljni bodom, iako smo bili jako blizu osvajanja sva tri.”- komentirao je susret trener Zadrugara, Braslav Ostojić.

“-Danas je bila prava muška utakmica s puno prilika, gdje je moglo otići u oba smjera. Oprisavci imaju pravog trkača u Blaževiću, koji svojom brzinom dovodi do dva gola prednosti. Mi se nismo predavali, već smo pojačali trku i stigli rezultatski zaostatak preko Mrvelja i Marića. Na kraju moram biti zadovoljan s bodom, iako smo dobili dojam da smo bili puno bolji takmac u igri. Čestitke svim igračima na utakmici. Mom Ciri treneru želim puno sreće u nastavku.”- osvrnuo se na susret trener Vinogorca, Mario Ćubel.

PSUNJ SOKOL – JAKŠIĆ 1:2

Psunj Sokol iz Okučana na startu je prvenstvene sezone upisao polovičan učinak od dvije pobjede (u Vidovcima i domaća nad Slobodnicom) i dva poraza (Velika i Gornja Vrba), a u ovom kolu dočekali su Jakšić koji u prva četiri susreta nije uprihodio bodovni učinak.

Jakšić je stigao u vodstvo u 31. minuti kada je precizan bio Matias Šulc, a već šest minuta kasnije stigao je odgovor domaćina, odnosno pogodak Enisa Seferovića za 1:1 s kojih se i otišlo na predah. U sedmoj minuti nastavka gosti ponovno vode, strijelac je Mario Grbeš za 1:2 kojeg su gosti uspjeli zadržati do kraja susreta i uprihoditi svoje prve prvenstvene bodove.

“-Čestitke mojoj ekipi,teška utakmica. Imamo taj teret s bodovima, mislim ipak da smo taktički odigrali bolje i pobijedili. A ja osobno se zahvaljujem klubu i igračima Psunja na gesti kojom su izrazili sućut meni i dali potporu u ovoj situaciji. Hvala.”- riječi su trenera Jakšića, Gorana Vrgoča.

SLOBODNICA – OMLADINAC GORNJA VRBA 1:1

Slobodnica je nakon dva neriješena ishoda u prva dva kola (u Pakracu i s Dinamom) u trećem i četvrtom kolu obilježila poraze, a priliku za popravak imali su u domaćem susretu s Omladincem iz Gornje Vrbe, koji je kao u četiri prvenstvena kola ostvario učinak od dvije pobjede (u Oprisavcima i domaća nad Psunj Sokolom) i dva poraza (gostujući od Dinama i domaći od Hajduka).

Gosti iz Gornje Vrbe do početne su prednosti stigli u 18. minuti susreta kada ih u vodstvo dovodi Josip Ravlić. Na odgovor Slobodnice čekalo se trinaest minuta kada je susret izjednačio Marko Marić. Iako je od 41. minute nakon isključenja Jozića Slobodnica ostala s igračem manje, rezultat se do kraja susreta nije mijenjao te su na kraju obje momčadi iz ovog susreta uprihodile po bod.

-“Utakmicu gosti otvorili bolje i zasluženo poveli 1:0. Nakon osvježenja mi preokrećemo igru i postižemo zgoditak. Nastavljamo s napadima na protivnički gol, i nažalost jedna nesmotrenost koštala nas je crvenog kartona, gdje smo do kraja poluvremena uspjeli zadržati posjed lopte, a na poluvremenu s izmjenama i korekcijom u igri izgledamo puno bolje od gostujuće momčadi. Nije se primjetio manjak igrača i tako nastavljamo do kraja samog susreta gdje možemo po meni žaliti i više nego gostujuća momčad za preostala dva boda. Čestitke dečkima, pogotovo na angažmanu s igračem manje, gostima puno sreće u nastavku, mi se okrećemo svojim problemima i narednim utakmicama.”- komentirao je za Sportalo trener Slobodnice, Petar Vukoje.

“-Prvo hvala domaćinu na gostoprimstvu. Mislim da je rezultat na kraju realan. Prvo poluvrijeme stvorili smo neke šanse, imali dominaciju i poveli 1 – 0. Činilo se da sve ide u našem smjeru ali pogotkom domaćina za 1 – 1 utakmica je otišla u neizvjesnost do kraja poluvremena. Drugo cijelo poluvrijeme smo igrali s igračem više ali nismo uspjeli zabiti gol. Domaćinu i treneru Vukoji čestitam na fer i korektnoj igri.”- osvrt je susreta gostiju, Omladinca iz Gornje Vrbe.

DINAMO – SIKIREVCI 0:0

Dinamo iz Vidovaca u ovu sezonu ušao sa sedam bodova iz četiri kola i to zahvaljujući dvjema uzastopnim pobjedama nad Omladincem iz Gornje Vrbe i Jakšićem. U nedjeljnom susretu ugostili su momčad Sikirevaca koji su s četiri boda (slavlje u Oprisavcima, remi u Sikirevcima i dva poraza) ušli u susret petog kola. Iako su obje strane imale određene prilike za sva tri boda, susret je završio kako je i započeo, bez pogodaka.

-Gosti po ono što su došli su i uzeli. Nas nije htio gol. I eto bod ok svakome. Žao mi je nije bilo navijača Borca. Ovakvo suđenje bi poželio svakome i svugdje. Odlično, bravo.”- izjava je stratega Dinama iz Vidovaca, Ante Kozine.

“-Bod u gostima za mene uvijek dobar, pogotovo nakon turbulentnog tjedna, dečki su ispoštovali sve što se od njih tražilo. Imali smo mi svoje šanse, domaćin svoje, podjela bodova realna. Domaćinu sretno dalje a mi se okrećemo domaćoj utakmici.”- komentar je Marija Barišića iz NK Sikirevaca.

SLAVONAC – MLADOST 2:0

Slavonac iz Nove Kapele kao neporažen je ušao u susret petog kola s učinkom od dvije pobjede (Lipik i Jakšić) i dva neriješena ishoda (gostovanja kod Sikirevaca i Vinogorca), a kolo su zaključiti u nedjeljnom domaćem susretu s Mladosti iz Sibinja koja je u četiri susreta uspjela uprihoditi tri prvenstvena boda do kojih je došla u slavlju nad Požegom u posljednjem kolu 3:1.

Slavonac je došao do prednosti u 22. minuti susreta pogotkom Hrvoja Mišića, a tu prednost na dva pogotka u 34. minuti udvostručio je Ivan Blatančić. Kako do kraja susreta pogodaka nije bilo, Slavonac je s 2:0 došao do trećeg ovosezonskog slavlja.

-Utakmica fer i korektna. Čestitam svim sudionicima današnje utakmice i mojim dečkima na pobjedi. Gostima sretno dalje u prvenstvu.”- izjava je trenera Slavonca iz Nove Kapele, Mateja Vlaovića.

U 6. kolu, u subotu, 23. 09. 2023. u 16,15 sati sastaju se Jakšić - Slobodnica, Lipik 1925 - Dinamo, Vinogorac - Papuk i Požega - Slavonac. U nedjelju, 24. 09. 2023. igrat će Papuk - Omladinac, Sikirevci - Psunj Sokol i Mladost - Zadrugar.  

(sportalo.hr)

Pročitano 718 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Rujan 2023 12:56