Ponedjeljak, 18 Rujan 2023 08:12

Croatia na svom terenu poražena od Kaptola u 5. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U  subotnjem rasporedu smo gledali dvije utakmice u 1. Županijskoj nogometnoj ligi Požeško - slavonskoj u kojoj su se sastali Dinamo i Graničar te Dobrovac i Omladinac, a pobjede su istim rezultatom 2:1 ostvarile domaće momčadi.  

DINAMO (RAJSAVAC) – GRANIČAR (ZAGRAĐE) 2:1

Odličnu utakmicu odigrali su domaći Dinamo i gost Graničar iz Zagrađa. U prvom dijelu domaćin je bio puno konkretnija ekipa, ali svoju inicijativu na terenu nisu okrunili većom razlikom pa su na predah otišli sa minimalnom prednošću. U nastavku gosti postižu izjednačujući pogodak, da bi u dramatičnoj završnici 3 boda u Rajsavcu ostavio Luka Pavlović.

Prvi dio utakmice gdje smo odigrali jako dobro i mogli riješiti pitanje pobjednika, ali nismo. Drugi dio gosti se vraćaju u egal i drže se do same završnice gdje mi zabijamo i uzimamo važna tri boda. – rekao je Zlatko Botički.

- Došli smo po bod, izgubili smo ga u 90+. Druga utakmica za redom gdje primamo pogodak u sudačkoj nadoknadi. Moja ekipa na čelu sa mnom nema stabilnost i glavu završiti utakmicu na pravi način. Čestitke domaćinu. – izjavio je Marko Krmpotić.

DOBROVAC – OMLADINAC (ČAGLIN) 2:1

U ranoj fazi utakmice domaćini su poveli preko svoje ‘desetke’ Željka Popovića. Premda su imali rano vodstvo utakmice nije bila nimalo laka za domaćina, no u 76. minuti prvo ime susreta spomenuti Popović povećava vodstvo. Do kraja susreta uporni gosti uspijeli su doći do pogotka, ali to danas nije bilo dovoljno za osvajanje bodova.

- Čestitam svojim dečkima na 3 boda. To je najbitnijeg i najvažnije u ovom trenutku. Mi smo rekli da nas isključivo veseli igrati iz kola u kolo i to smo dokazali da uživamo u svakoj utakmici. Gostima čestitam na dobroj utakmici i mogu reći da su dobra ekipa koja nas je namučila da se pravo namučimo za tri boda. Rekao sam da smo svjesni svojih kvaliteta i to pokazali. Ne brine nas što i tko govori ili da li smo favoriti. Mi smo običan klub koji uživa u trenutnoj situaciji. Sami smo si to omogućili i u tome uživamo…dečki uživajte u lijepim trenucima, zaslužili ste. – izjava je Tomislava Kužileka.

Ostatak 5. kola donio nam je četiri susreta u kojem golova nije nedostajalo. Naime, u svakom susretu palo je minimalno 5 pogodaka pa su gledatelji mogli uživati u nogometnom popodnevu.

CROATIA (MIHALJEVCI) – KAPTOL 1:4

Oglas U susret ovom dvoboju obje ekipe bile su bodovno izjednačene, ali ovom pobjedom Kaptol se odvojio od Croatie. Gosti su poveli preko Sadileka da bi nakon toga u domaćim redovima crveni karton poremetio planove.

U nastavku utakmice Kaptol nije dopuštao da pitanje pobjednika dođe u obzir pa je u drugom dijelu još tri puta tresao mrežu. Počasni pogodak domaćini su zabili u sudačkoj nadoknadi. Trener Croatie Mihaljevci, Ninoslav Parmaković više neće obnašati spomenutu fuknciju, a mi mu ovim putem želimo puno sreće u nadolazećim izazovima.

- Čestitam svojim dečkima na dobroj utakmici. Utakmica je riješena u prvom poluvremenu kada ostajemo bez igrača pri vodstvu Kaptola. Kaptol nas je nadigrao i zasluženo pobijedio. Suđenje korektno. Posebna zahvala predsjedniku Draženu Franjiću i Bajanu i cijelom klubu jer iza ove utakmice odlazim. Sportski pozdrav svim čitateljima. – komentirao je Ninoslav Parmaković.

- Potpuna dominacija tokom cijele utakmice. Mi smo danas bili pravi i nismo domaćinu dozvolili da pobjeda dođe u pitanje. Čestitam svim akterima današnje utakmice na fer i korektnom ponašanju, a mom kumu Nini želim puno sreće i uspjeha u novom klubu. – zaključio je Mile Pavelić.

GRAŠEVINA (VETOVO) – SLAVEN (GRADAC) 2:3

U vrlo napetom susretu Slaven Gradac došao je do pobjede nakon što se dva puta vraćao iz zaostatka, a na kraju su čak i okrenuli susret i odnijeli 3 boda.

- Opet poraz, teška utakmica ,napeta sa puno prekida. Dva puta vodimo i iz tri duge lopte dobijemo 3 gola. Tako je ove sezone neće pa neće. Čestitam gostima na pobjedi. Mojim dečkima treba malo više samopouzdanja. Dečki glavu gore moramo iz ove rezultatske krize izaći još jači. Nekakvo rješenje uprava će sigurno naći. – rekao je Dario Pažin.

BSK BUK – KUZMICA 5:1

BSK je na domaćem terenu deklasirao Kuzmicu koja danas nije imala rješenja za raspoložene Josipove pulene. Tvrdy i Jakovljević sa po 2 pogotka najviše su se istakli u ovom susretu, dok je jedan pogodak dodao i Blašković. Gosti su dvadesetak minuta prije kraja uspjeli doći do pogotka, ali to je bilo kasno za bilo kakav preokret.

- Prije svega čestitam svojoj ekipi na pobjedi i današnjem zalaganju, sve se može kad se hoće. Kad postigneš gol u prvoj minuti utakmice bude lakše igrati i nemaš nekakvo opterećenje. Kasnije smo dali još 2-3 gola iz lijepih akcija tako da su gledatelji mogli danas malo i uživati. Čestitam ekipi Kuzmice također na fer i korektnoj utakmici i želim im sreću u nastavku prvenstva. – prenosi Josip Jakovljević

- Mislim da gore od ovog danas ne možemo odigrati pa sam optimističan za nastavak prvenstva. Čestitam mom prijatelju Josipu i njegovoj ekipi na zasluženoj pobjedi i želim im sreću u nastavku prvenstva. – komentar je Zdravka Novaka.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (DRENOVAC) – MLADOST (PAVLOVCI) 5:1

Domaćin iz Drenovca uvjerljivom je pobjedom došao do nova 3 boda. Premda rezultat sugerira na laganu pobjedu, Dragovoljci su se zaista morali potruditi i biti nemilosrdni u završnici. Brezić i Katić su se u strijelce upisali po dva puta, a točku na i stavio je Babić. Gosti su uspjeli doći do jednog pogotka što je bilo djelo Vinkovića.

- Odigrali smo jednu pravo dobru utakmicu, bili smo dobri u obrani i raspoloženi u napadu. Definitivno smo pokazali da imamo što za reći u ovom rangu natjecanja. Sve čestitke mojim momcima na odličnoj tekmi, a čestitke i gostima na fer i korektnoj igri i sretno im u daljnjem natjecanju. – rekao je Anto Obućina.

- Teško je reći nešto u obranu svoje ekipe nakon poraza od 5:1, ostaje samo čestitati ekipi HD na dobroj igri i zasluženoj pobjedi. Osobno mislim da je rezultat previsok s obzirom na pokazano na terenu. Slijedi analiza utakmice, otklanjanje nedostataka i trening. – poručuje Željko Lusch.

U 6. kolu, u subotu, 23. 09. 2023. u 16,15 sati sastaju se Kuzmica - Hrvatski dragovoljac dok će u nedjelju, 24. 09. 2023. u 16,15 sati igrati Kaptol - Mladost, Slaven - BSK Buk, Omladinac - Graševina, Graničar - Dobrovac i Croatia - Dinamo. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 306 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Rujan 2023 12:57