Ponedjeljak, 18 Rujan 2023 08:22

Pobjede Lipe i Parasana u 4. kolu 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U četvrtom kolu Druge Županijske nogometne lige Požeško – slavonske nismo vidjeli nijedan neriješen rezultat, u tri utakmice pobjedom su se osladili domaćini – dok su dvije pripale gostima!

NK DINAMO – NK SULKOVCI 0:2

Danas je u Badljevini drugoplasirani domaćin dočekao goste iz Sulkovaca, koji u prva tri kola nisu imali boda – no to je još jedan od pokazatelja da je liga izjednačena i da tablica ne znači puno! U prvom poluvremenu briljirao je domaći čuvar mreže Tomislav Kešćec i bio je najzaslužniji što se na poluvrijeme ošlo sa netaknutim mrežama. Nakon odmora gosti nastavljaju u istom ritmu, a odlični Kešćec ipak je kapitulirao u 50. minuti jer je prednost svojoj ekipi donio kapetan Stjepan Majetić!

Nedugo nakon toga, nesmotrenost u šesnaestercu gostiju dovodi do kaznenog udarca – kojeg Stipo Šugić ne realizira te ostaje aktualan rezultat iz pedesete minute. Gosti nakon toga opet gospodare terenom – strateg Branko Jovanović pokazuje odličan instinkt jer su mu potvrdu pobjede donijeli “džokeri s klupe” u 73. minuti, nakon odlične solo – akcije Dominika Tokića; koji je nanizao tri domaća igrača i poslužio Ivana Tomića za 0:2. Do kraja utakmice imali su “Dinamovci” dva nezgodna udarca, no oba je neutralizirao Mateo Bošnjak te su se tako Sulkovljani osladili prvim bodovima!

NK LIPA – NK EMINOVCI 1:0

Čvrsta i borbena utakmica odigrala se danas u Staroj Lipi, nisu gledatelji uživali u puno izrađenih akcija – no to je rezultat odlične igre oba protivnika u fazi obrane. Vidjelo se kroz cijelu utakmicu da je ulog velik, domaći su “vijali” pobjedu za ostanak u gornjem domu – dok su gosti potvrdili u prošlom kolu da imaju i oni “baruta”. Trenutak odluke dogodio se u 30. minuti, a heroj domaćih bio je Hrvoje Mijatović – koji je uspio matirati Šporčića i tako baciti u delirij sve simpatizere “Zelenih”. Obzirom da se rezultat do kraja nije mijenjao, NK Lipa je uspio uknjižiti tri boda protiv odličnog suparnika i tako nastavlja pohod na trofej – koji im je izmakao za trunku u prošloj sezoni!

NK SLOGA – NK CROATIA 4:2

Najbolja utakmica ovog kola odigrala se u Trenkovu, a shodno najavama – igrači i jedne i druge ekipe ispoštovali su maksimalno sve gledatelje na stadionu NK Sloga! Na odličan način utakmicu su otvorili gosti iz daleke Donje Obriježi, a nakon sedam minuta na semaforu je stajalo 0:2 – zahvaljujući golovima Sabe i Josipovića! Trebalo je domaćima dvadesetak minuta da se konsolidiraju, a onda je Jure Banović zatresao mrežu gostiju i prepolovio zaostatak svoje momčadi.

Brzo nakon odmora Tomislav Foro omogućuje svojoj ekipi rezultatski egal, lijepo pogodivši mrežu gostiju – pa se u zadnjih 40 minuta ušlo sa početnih pozicija. Kad se već mislilo da u derbiju nastupa podjela bodova, na scenu stupaju domaći Nikola Jogun i Jure Banović te tako postavljau konačan rezultat i ostavljaju bodove na svom stadionu. U uvertiri za četvrti gol domaćih, gostujući Mihael Andrijanić izgubio je živce i dobio isključujući karton – koji ga udaljava sa sportskih terena makar na tjedan dana.

NK BSK – NK PARASAN 0:3

U Biškupcima se odigrao još jedan derbi, a po krajnjem rezultatu se da zaključiti da domaći nisu na najbolji način reagirali na turbulencije oko klupe u prošlom tjednu. Derbi je nosio svoj ulog, nije bilo previše izrađenih šansi te se tako na odmor otišlo sa početnih 0:0 – ekipe su nakon odmora mogle ući u nastavak otvorenog garda.

Gosti nisu mogli poželjeti bolje otvaranje drugog dijela – jer je pogodak postigao njihov Matej Jaroš te im omogućio donekle lakši ulazak u nastavak. Valja napomenuti da je danas glavni sudac imao pune ruke posla, a nervoza domaćih rezultirala je time da su isključena dva domaća igrača u roku od četiri minute. Ekipa kao što je NK Parasan znalački je iskoristila brojčanu nadmoć te preko Ivankovića i Iličića koji su pogodili u 80. i 87. minuti – potvrdila uspješno poslijepodne na zahtjevnom gostovanju!

NK GRANIČAR – NK SLAVONIJA 3:0

U Bučju su nas također ispoštovali u vezi najave, a to je rezultiralo puno ozbiljnijim ulaskom u utakmicu domaćih – koji su bili na velikom oprezu nakon prošlotjedne pobjede gostiju iz Prekopakre. U prvom poluvremenu “Graničari” su dominirali i imali veći broj šansi od gostiju, no nisu imali dovoljno mirnoće kako bi rezultatsku prednost preselili na svoju stranu. Nakon odmora, hitri Ivan Jakovljević načeo je goste te tako maknuo pritisak sa svoje ekipe – pokazujući svoje izrazite kvalitete.

Sve je nakon toga išlo na mlin domaćih, koji nisu srljali nego su mirno čekali svoje šanse – dočekane su i realizirane od strane igrača utakmice. U 73. i 80. minuti Ivan Jakovljević “prepisuje recept” i matira Khana – kompletirajući tako svoj hat – trick i kandidirajući se za utrku najboljeg strijelca lige! Bodovi i dojam domaćima, no gosti su pokazali da će ih se ove sezone “puno više pitati” – nego u prošloj, koju su iskoristili za preslagivanje redova i postavljanje temelja za dugoročni rad i opstanak NK Slavonija!

U 5. kolu, u subotu, 23. 09. 2023. u 16,15 sati sastaju se Slavonija - Dinamo dok će u nedjelju, 24. 09. 2023. u 16,15 sati igrati Parasan - Graničar, Croatia - BSK, Eminovci - Sloga i Sulkovci - Lipa. 

(tekst : sporturro.com)

Pročitano 612 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Rujan 2023 12:35