Ponedjeljak, 25 Rujan 2023 08:14

U 6. kolu MŽNL Dinamo pobijedio u Lipiku, Požega poražena na svom terenu od Slavonca (Nova Kapela)

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 6. kola Međužupanjiske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. 

U subotu su odigrana četiri susreta. U derbiju Vinogorca i Hajduka nismo vidjeli pobjednika ni pogotke, Jakšić je kao domaćin bio uvjerljiv nad Slobodnicom, a gostujuća slavlja pripala su Slavoncu iz Nove Kapele i Dinamu iz Vidovaca! 

VINOGORAC – HAJDUK 0:0 

Vinogorac koji je u susret šestog kola ušao neporažen uz učinak od tri pobjede i dva neriješena ishoda (u posljednja dva kola sa Zadrugarom i Slavoncem iz Nove Kapele) u subotu je ugostio pakrački Hajduk, koji je u nakon tri uzastopne pobjede u prošlom kolu remizirao s Lipikom.

Uoči ovog kola obje momčadi ušle s identičnim brojem bodova, jedanaest, uz nešto bolju razliku pogodaka Hajduka. Sam susret je protekao u laganoj dominaciji domaćina, dok je gost tražio svoje prilike preko polukontri i kontri, no unatoč prigodama u ovom susretu mreže se nisu tresle. 

- "Danas je utakmica bila dobra i sadržajna. Mi smo imali posjed i stvarali prilike, čak i poluprilike, dok su gosti bili opasni iz kontri preko Matijaševića, koji sutra može otići igrati u Prvu ligu. Nažalost, danas su izostali golovi. Mi smo u krizi i moramo se preprojektirati što prije te povratiti realizaciju kako bismo počeli ostvarivati pobjede. Nemamo puno vremena za odmor, jer već u srijedu igramo kup utakmicu, a potom u nedjelju imamo prvenstvenu utakmicu. Glavni sudac je bio odličan, kao i njegovi pomoćnici.”- mišljenje je stratega Vinogorca, Marija Ćubela

- "Utakmica tvrda, s mnogo prekršaja. Sudac pušta tvrdu igru i izdržali smo sve nalete. Domaćinima svaka pohvala za doček ekipe i večeru poslije! Bod kao kuća, a sucima pohvala za suđenje! Idemo dalje i ne znam kud ćemo završit! Samo Hajduk!”- poručili su nam iz Hajduka iz Pakraca.

POŽEGA – SLAVONAC 2:5

Slavonac iz Nove Kapele u susret je ušao s jedanaest bodova i identičnim učinkom kao i Hajduk te Vinogorac (tri slavlja i to nad Jakšićem, Lipikom i Mladosti iz Sibinja, uz dva neriješena susreta) gostovao je u Požegi od istoimenog domaćina koji je nakon pet kola skupio tri prvenstvena boda te u susret ušao pod paskom novog stratega, legendarnog Marijana Bakule.

Požega je odlično ušla u susret te u prvih sedam minuta otišla na čak plus dva prednosti pogocima Tea Japarića u četvrtoj i Nikole Franikića u sedmoj. Na odgovor gostiju iz Nove Kapele čekalo se do posljednje trećine prvog poluvremena kada za goste susret preokreću Valentino Podobnik (31′), Ivan Blatančić (38′) i Ivan Kašljević (43′) te se s 2:3 Slavonca odlazi na odmor. U 57. minuti prednost Slavonca udvostručio je Hrvoje Mišić, a konačnih 2:5 za potvrdu četvrte prvenstvene pobjede djelo je Dragana Sremca u 76. minuti dvoboja.

-Dobro smo ušli u utakmicu ali nismo mogli izdržati, ipak oni su bolja i iskusnija ekipa. Mene raduje da smo napravili dosta šansi, fali nam klupa, nemamo adekvatne zamjene. Ništa, idemo dalje, treba samo raditi i doći će rezultati, čestitam Kapeli na pobjedi.”- izjava je trenera Požege, Marijana Bakule. 

“-U pripremi za današnju utakmicu, ovaj tjedan sam poručio svojim dečkima da promjena trenera uvijek donosi nekakav pozitivan impuls. Nažalost, to se obistinilo kad smo već u sedmoj minuti gubili 2:0. No, do poluvremena smo uspjeli preokrenuti rezultat i doći do 2:3, uz još 3-4 dobre situacije gdje njihov golman držao domaćina u igri.U poluvremenu smo se dogovorili da nastavimo našu igru, i u drugom poluvremenu bilo je jednosmjerna ulica. Postigli smo još dva gola i pobijedili korektnu ekipu Požege sa 2:5. Smatram da smo zahvaljujući našoj individualnoj kvaliteti na kraju dobili ovu utakmicu. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj utakmici i želim im svu sreću u nastavku prvenstva. Teren danas je bio idealno pripremljen, što možda objašnjava našu današnju predstavu. Također, čestitke sucima na dobroj sudačkoj izvedbi, a mojim dečkima kapa do poda na angažmanu, trudu i volji. Nije lako vratiti se od minusa od dva gola, to mogu samo karakterni dečki. Ova utakmica nam je putokaz kako treba igrati svaku utakmicu. Malo ćemo proslaviti, uživati barem jedan dan gledajući ljestvicu, dobro trenirati i čekati subotu za derbi kola.”- komentar je na današnji susret trenera Slavonca iz Nove Kapele, Mateja Vlaovića.

LIPIK 1925 – DINAMO 0:2

Lipik je nakon odličnog ulaska u ligu s dvije pobjede u tri ostala susreta jednom izgubio te dvaput remizirao, a u ovom kolu bodove tražio u susretu s Dinamom iz Vidovaca, koji je u susret ušao s istim brojem bodova kao i njihov domaćin (osam), uz pozitivnu seriju od dvije pobjede i neriješenog ishoda u proteklom kolu sa Sikirevcima (0:0).

Mreže su mirovale sve do 32. minute susreta kada je goste u vodstvo doveo Marko Letinić te se na predah otišlo s minimalnom prednosti Dinama. Pogodaka nije bilo zatim sve do 77. minute kada je uspostavit će se za konačnih 0:2 i potvrdu nastavka odlične serije Dinama pogodio Bruno Raguž.

“- Zaslužena pobjeda gostiju, iskoristili su sve što smo im ponudili, mi ni kazneni udarac ne možemo realizirati. Jako loša naša partija danas, a uz to pokazuje se da smo ipak dosta limitirani na pojedinim pozicijama. Čestitke gostima na fer i korektnom nastupu, kao i djeliteljima pravde.”- komentirao je za Sportalo strateg Lipika, Krešo Posedi.

“-Hvala domaćinu na gostoprimstvu. Suci su bili odlični, bez greške. Presudio je vjerojatno penal koji su domaćini promašili, a moji igrači su bili strava. Kakvi su to samo dečki, pitajte sve koji su bili na benzinskoj u Pakracu. Možda čak i vidite video. Tko te ljubi u subotnju veče. Malo šale, ali mislim da je pobjeda zaslužena. Domaćin je imao veći posjed lopte, ali nije bio konkretan. Mi smo iskoristili svoje prilike.”- konstatirao je trener Dinama iz Vidovaca, Ante Kozina.

JAKŠIĆ – SLOBODNICA 5:1

Subotnji program upotpunjen je okršajem u Jakšiću gdje je istoimeni domaćin koji je u prethodnom kolu obilježio svoj prvi ovosezonski trijumf (u Okučanima kod Psunj Sokola 1:2) dočekao gosta iz Slobodnice koji je u susret ušao nakon trećeg prvenstvenog remija, onim domaćim s Omladincem iz Gornje Vrbe (1:1).

Jakšić je furiozno ušao u susret te je nakon šest minuta bilo pomalo nevjerojatnih 3:0 za domaćina! Prvo je u drugoj minuti Maurizio Rezo doveo Jakšić u vodstvo, u idućoj minuti s bijele je točke bio precizan Domagoj Kovačević, a na 3:0 u šestoj je minuti povisio Ivan Brus.

Gosti su se malo oporavili od početnog šoka kada je na 3:1 u 20. minuti smanjio Tomislav Krušenicki, a u 27. minuti tračak nade za Slobodnicu stigao je s crvenim kartonom Franjića. No, iako s igračem manje Jakšić je do poluvremena čak i uspio povećati prednost za dva pogotka (Marko Grbeš 32′ i Dominik Dorić 41′) pa se na predah otišlo s visokih 5:1, što je na kraju bio i konačan rezultat dvoboja.

“- Čestitke objema ekipama na odigranoj utakmici unatoč ovakvom vremenu i terenu. Utakmica je dobro počela, već u petoj minuti vodili smo 3:0, što je zaista rijetkost. U 15. minuti rezultat je postao 3:1, a mi smo dobili crveni karton. Iako je nova utakmica, pobjednik nije dolazio u pitanje. Završili smo prvo poluvrijeme sa 5:1 i povukli ručnu. Prijatelju Peri želim puno sreće dalje, jasno je da dobro radi s dečkima, i ne vidim da bi mogli upasti u probleme. Najviše čestitke idu mom kumu na pobjedi u Lipiku, neka se brine tko se buni, kum nema licencu.”- prokomentirao je trener Jakšića, Goran Vrgoč.

“ - Utakmica nije ni počela domaćin vodi tri razlike. Uspijevamo se igrom i golom vratiti, ali našim pogreškama primamo dva gola. Drugo poluvrijeme na terenu natopljenim vodom igra se na sredini terena. Čestitke domaćoj ekipi na pobjedi.”- osvrt je na susret trenera Slobodnice, Petra Vukoje.

U nedjelju su odigrana i preostala tri susreta šestog kola MŽNL PŽ-SB! Papuk i Omladinac iz Gornje Vrbe podijelili su bodove, dok su domaća slavlja obilježile momčadi Mladosti iz Sibinja i Sikirevaca! 

PAPUK – OMLADINAC 0:0 

Lider ljestvice uoči ovog kola, Papuk iz Velike, s omjerom od četiri pobjede (Psunj Sokol, Mladost Sibinj, Slobodnica i Požega) i jednog poraza, u domaćem srazu dočekao je Omladinac iz Gornje Vrbe, koji je u susret ušao sa sedam osvojenih bodova, odnosno s dvije pobjede (Zadrugar i Psunj Sokol) jednim neriješenim ishodom (Slobodnica) i dva poraza. U odličnoj utakmici punoj tempa i dinamike krajnji rezultat čini se najrealnijim ishodom ovog iznimno fer i korektnog susreta. 

-Čestitke i jednima i drugima. Odlična utakmica, puna tempa, x najrealniji ishod. Šanse smo imali i mi i oni, odlična ekipa. Idemo se pripremati ovaj tjedan za glavnog favorita lige, Kapelu, odličnu ekipu, dobro vođenu s gospodinom Vlaovićem. Mi uživamo i igramo nogomet, idemo u Kapelu pokušati pobijediti. Ekipi Vrbe želim sreću u nastavku. Vraćaju nam se Samaržija i Banović koji su danas falili. Mi nemamo veliki roster a kad smo kompletni možemo igrati sa svima. Čestitke mojim dečkima na borbi i zalaganju. Suđenje odlično, da je više ovakvog suđenja bilo bi dobro. “- komentar je trenera Papuka iz Velike, Dalibora Banovića.

“-Prvo bih pohvalio sudačku trojku koji su odsudili dosta dobro ovu utakmicu. Domaćinu hvala na gostoprimstvu i fer utakmici. Što se tiče igre u polju bili smo danas jako dobri. Sve je bilo onako kako smo tražili i što smo očekivali sami od sebe. Kako smo se dogovorili tako smo i ispoštovali sve zahtjeve ali gol nismo uspjeli zabiti. Od Utorka trener Pavković preuzima kormilo prve momčadi pa se nadam da će brzo podići završnicu naše momčadi. Svojim dečkima bih čestitao na dobroj utakmici nemam im što zamjeriti.”- komentirali su nam iz NK Omladinca iz Gornje Vrbe.

MLADOST – ZADRUGAR 2:0

Mladost iz Sibinja s tri boda iz pet susreta (slavlje nad Požegom 3:1 u četvrtom kolu) na svom terenu je ugostila Zadrugar iz Oprisavaca, koji je u susret stigao s pet osvojenih bodova iz pet susreta (slavlje nad Jakšićem, neriješeni ishodi s Lipikom i Vinogorcem). Iako su gosti ostali s igračem manje kada je u 35. minuti crveni karton zaradio Blažević, u prvom poluvremenu mreže se nisu tresle.

Brojčanu prednost domaćin je kapitalizirao u devetoj minuti drugog poluvremena kada je stigao u početnu prednost pogotkom Ante Gavrana. U 88. minuti stiglo je i rješenje susreta kada je vodstvo Mladosti na 2:0 povećao Nikola Kuterovac, što se uspostavilo i kao konačan rezultat susreta

. “-Pametno smo odigrali utakmicu i zasluženo došli do tri vrijedna boda, sudačka trojka na čelu sa gospodinom Banovićem na visokoj razini, odsudili su susret bez greške.”- komentirao je za Sportalo trener Mladosti iz Sibinja, Boris Brica.

“-Čestitam ekipi Mladosti na pobjedi.”- kratko je prokomentirao susret trener Zadrugara, Braslav Ostojić.

SIKIREVCI – PSUNJ SOKOL 1:0

Nedjeljni program kompletiramo susretom između Sikirevaca i Psunj Sokola iz Okučana. Sikirevci su na ogled stigli s pet bodova iz isto toliko susreta (slavlje nad Zadrugarom 0:2, remiji s Novom Kapelom i Sikirevcima), dok je Psunj Sokol u susret ušao sa šest bodova iz slavlja u prvom i trećem kolu nad Dinamom 3:4 i Slobodnicom 4:1.

Sikirevci su poveli u 11. minuti pogotkom Leona Pranjića te se s minimalnom prednošću domaćina otišlo na predah. Do kraja susreta unatoč prigodama nije bilo pogodaka pa su Sikirevci stigli do vrijedna tri boda, dok se kriza rezultata gostiju nastavlja i dalje.

-“Odlično smo ušli u utakmicu i već od šeste minute vodimo. Stvarali smo tri odlične šanse do poluvremena, ali nismo ih iskoristili. U drugom poluvremenu, ista priča, s tim da se zadnjih dvadesetak minuta uvukla lagana nervoza. Ipak, odlično smo se branili i zasluženo uzeli tri boda. Čestitam dečkima na pobjedi, ispoštovali su sve dogovoreno i ostavili su zadnji atom snage. Gostima želim sreću dalje, a mi imamo miran tjedan pred sobom u kojem se okrećemo gostovanju u Slobodnici.”- izjavio je strateg Sikirevaca, Mario Barišić.

-Utakmica u cijelosti zanimljiva, borbena i korektna. Naša ekipa sastavljena od sedam domaćih igrača mlađih od 20 godina, do samog kraja utakmice istu je držala neizvjesnom. Domaćin i suđenje korektni.”- izjava je trenera Psunj Sokola, Dražena Kraljevića.

U 7. kolu, u subotu, 30. 09. 2023. u 15,45 sati sastaju se Hajduk - Mladost, a u 18,15 sati Slavonac - Papuk. U nedjelju, 01. 10. 2023. u 15,45 sati igrat će Zadrugar - Požega, Dinamo - Vinogorac, Psunj Sokol - Lipik 1925, Slobodnica - Sikirevci i Omladinac - Jakšić. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 601 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Rujan 2023 10:58