Ponedjeljak, 25 Rujan 2023 08:15

Croatia na svom Grabovcu pobijedila Dinamo (Rajsavac) u 6. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 6. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. U subotu je odigrana jedna utakmica, a u nedjelju preostaih pet. Kuzmica je na svom terenu ugostila ekipu Hrvatskog dragovoljca iz Drenovca na otvaranju šestog kola 1. ŽNL PSŽ. 

NK KUZMICA – NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC (BRODSKI DRENOVAC) 3:1 

Kuzmica je odlično ušla u susret i pogotkom Josipa Banožića došla u vodstvo. Premda su gosti gubili, imali su inicijativu na terenu i stigli su do poravnanja preko Banića. Domaća Kuzmica ipak je na poluvrijeme otišla sa prednosti i sa željom da to vodstvo zadrži igrala je tako i ostatak utakmice. Na kraju je pobjedu potvrdio Benjamin Banožić u 87. minuti. 

- Teška utakmica, teški uvjeti, teren natopljen. Mislim da smo bolje otvorili utakmicu, ali smo već nakon pola sata pali sa snagom gdje protivnik dominira. Izdržali smo u vodstvu do poluvremena i u drugo poluvrijeme ušli odlučno da 3 boda ostanu u Kuzmici i da proslavimo Kuzminje na najbolji mogući način. Gostima čestitam na fer i korektnoj igri i sretno im dalje u prvenstvu. – izjavio je Tomislav Banožić.

- Po kišovitom i natopljenom terenu odigrali smo dobru utakmicu, ali ipak nije bilo dovoljno makar za bod. Dobili smo dva jeftina pogodaka i po ovakvom terenu bilo je teško stizati rezultat da bi domaćin sa trećim pogotkom prelomio utakmicu. Čestitke domaćinu na pobijedi, čestitke i mojim momcima i poručujem im glavu gore i okrećemo se nedjeljnoj utakmici gdje ćemo tražiti pobjedu!– potvrdio je Ante Obućina.

U nedjelju je kompletirano 6. kolo u 1. ŽNL PSŽ u kojoj uzbuđenja i preokreta nije nedostajalo. 

NK KAPTOL – NK MLADOST (PAVLOVCI) 4:1 

Kaptol je na domaćem terenu opravdao ulogu favorita u ovom susretu, a sve bitno u ovoj utakmici dogodilo se u prvom poluvremenu. Kaptol je poveo već u desetoj minuti nakon kaznenog udarca kojeg je realizirao Pavle Pranjić, a par minuta poslije u listu strijelaca se upisao i Valentin Pranjić. Gosti su na kratko vratili nadu u pozitivan rezultat, ali domaćini ponovno povećaju prednost koju do kraja nisu ispuštali te su zasluženo osvojili 3 boda. 

 - Čestitam svojim dečkima na odličnoj utakmici. Potpuno zaslužena pobjeda koja je mogla biti i uvjerljivija. Imali smo kontrolu tokom cijele utakmice i nismo dozvolili gostu da nas ozbiljnije ugrozi. Svim akterima današnje utakmice čestitam na fer i korektnom ponašanju. – dodao je Mile Pavelić.

 - Kao trener preuzimam odgovornost za poraz. Nadam se da ćemo izvući pouke iz današnje utakmice. – rekao je Pero Vidović.

NK SLAVEN (GRADAC) – NK BSK BUK 2:3

Premda su domaćini poveli, BSK BUK potpuno je okrenuo susret i Slavenu oteo tri boda koja zadovoljno nose kući.

 - Čestitam mojim igračima na pobjedi, utakmica je mogla otići na obje strane. Pred kraj prvog poluvremena dobivamo gol, ali zato odlično otvaramo drugo poluvrijeme i s dva brza pogotka prelazimo u vodstvu. Kontroliramo utakmicu do kraja i postižemo još jedan pogodak, a na kraju domaćini smanjili zaostatak. Domaćinu hvala na večeri i želim im sreću u nastavku prvenstva. – riječi su Josipa Jakovljevića.

NK OMLADINAC (ČAGLIN) – HNK GRAŠEVINA (VETOVO) 5:0

Omladinac je na domaćem terenu bio uvjerljiv domaćin koji je sa čak 5 komada ispratio goste iz Vetova. U Čaglinu smo gledali jednosmjernu utakmicu, a najviše su se istakli Demše i Abramović sa po 2 pogotka.

- Konačno smo došli do zaslužene pobjede gdje smo odigrali jako dobru utakmicu u obrani, a tako i u napadu. Gostima nismo dozvolili da nam se približe golu. Čestitke mojim dečkima, a Graševini i kolegi Pažinu želim svu sreću. – zaključio je Tomislav Topalović.

- Što reći kada izgubiš 5:0. Čestitam Čaglinu na pobjedi i na korektnoj utakmici. – izjava je Daria Pažina.

NK GRANIČAR ZAGRAĐE – HNK DOBROVAC 3:0

U najavi smo spomenuli kako bodove teško odlaze iz Zagrađa, a danas se to još jednom potvrdilo. Domaći Graničar servirao je svojim navijačima veliku i bitnu pobjedu protiv odlične ekipe Dobrovca koja danas nije bila prava. Prvo ime susreta i čovjek koji je najzaslužniji za ovaj rezultat definitivno je Adam Srdarević koji je zabio sva 3 pogotka.

- Čestitke dečkima na lavovskoj borbi. Zabiti ekipi koja nije izgubila niti boda u prvih pet kola, tri pogotka u prvom poluvremenu; to mogu samo karakterne momčadi. Pobjeda kolektiva, pobjeda jedne zdrave grupe na čelu sa vođom, kapetanom ovog Graničara, Adama Srdarevića. Drugo poluvrijeme smo rutinski odradili i priveli utakmicu kraju na normalni način, ono što nismo mogli prethodna dva kola. Idemo utakmicu po utakmicu, prvenstvo nije sprint, već maraton. Liga je vrlo izjednačena i biti će nikad zanimljivija. Gostima želimo sreću u nastavku prvenstva. – rekao je Marko Krmpotić.

- Danas jednostavno nije bio naš dan. Čak smo i dobro krenuli prvih 15-20min i preuzeli inicijativu, ali nakon toga iz naših početnih tehničko-taktičkih pogrešaka dajemo protivniku da odu prelako na 3:0 do kraja poluvremena. Drugo poluvrijeme smo se trgnuli i pokušali na pritisak i kroz jači ritam i tempom nešto napraviti, ali nažalost nismo uspjeli. I mi smo samo ljudi, a poraz je sastavni dio sporta i tako ćemo ga prihvatiti. Svojim dečkima samo želim reći da trebaju dignuti glave jer ovo sto smo do sada napravili je veliko, a poraza će uvijek biti. Čestitamo domaćinima na zasluženoj pobjedi, gostoprimstvu i fer i korektnoj utakmici, a mi se okrećemo sljedećem kolu kojeg sa nestrpljenjem očekujemo…samo Zig-Zag – rekao je Tomislav Kužilek.

NK CROATIA (MIHALJEVCI) – NK DINAMO (RAJSAVAC) 3:2

Nakon odlaska stručnjaka Parmakovića Croatia je nastavila dobrim partijama razveseljavati svoje navijače. Domaći su igrali odlično, imali vodstvo od čak 3 gola prednosti, no gosti iz Rajsavca pokazuju zašto su ovdje i približavaju se željenom bodu, no dojma smo da impuls koji ih vodi u drugom dijelu dođe prekasno za osvajanje bodova.

- Čestitke domaćinu na pobjedi oni su bili konkretni zabili i otišli na tri razlike. Dobro smo ušli u utakmicu i imamo mrtvaca kojeg obrani prečka da damo prvi. Druga utakmica, mi u finišu dajemo dva, ali malo da bi izbjegli poraz. Suđenje neću komentirat. Okrećemo se nezgodnom domaćinstvu sa Kaptolom. – komentar je Zlatka Botičkog.

U 7. kolu, u subotu, 30. 09. 2023. u 15,45 sati sastaju se Dinamo - Kaptol i Dobrovac - Croatia dok će u nedjelju, 01. 10. 2023. u 15,45 sati igrati Graševina - Graničar, BSK Buk - Omladinac, Hrvatski dragovoljac - Slaven i Mladost - Kuzmica. 

(sportalo.hr)

Pročitano 660 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Rujan 2023 10:32