Ponedjeljak, 02 Listopad 2023 07:27

U 7. kolu MŽNL Dinamo poražen na svom terenu od Vinogorca (Brodsko Vinogorje), Požega osvojila bod u Oprisavcima kod Zadrugara

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 7. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. Susretima u Novoj Kapeli i Pakracu kompletiran je subotnji dio programa sedmog kola MŽNL PŽ-SB! Hajduk iz Pakraca nastavio je odličnu formu slavljem nad Mladosti iz Sibinja, dok je u večernjem derbiju u Novoj Kapeli između domaćeg Slavonca i Papuka iz Velike pripao domaćinu!

HAJDUK – MLADOST 6:0

Hajduk iz Pakraca ušao je u ovo kolo kao treća momčad poretka s omjerom od tri slavlja i tri neriješena ishoda, a u subotnjem popodnevnom ogledu dočekao je Mladost iz Sibinja koja je u prošlom kolu stigla do drugog ovosezonske pobjede, one nad Zadrugarom u domaćem ogledu 2:0 s kojom je stigla na šest osvojenih bodova, koliko su uoči ovog kola imali i Jakšić te Psunj Sokol.

Domaćin je stigao do vodstvo u trećoj minuti pogotkom Filipa Matijaševića s bijele točke, a tu je prednost u 31. minuti udvostručio Brendon Katie. Pred kraj prvog poluvremena, točnije u 44. minuti vidjeli smo još jedan zgoditak, i to za 3:0 Filipa Matijaševića. U drugom poluvremenu također smo vidjeli tri zgoditka, i to sva tri u mreži gostiju. Filip Dietzmann postigao je dva pogotka (60′ i 86′), dok je hat-trick kompletirao Matijašević u 75. minuti susreta.

-Rano smo poveli, kontrolirali cijelu utakmicu i zasluženo pobijedili. Sretno gostima i svaka čast na suđenju.”- komentirali su nam iz NK Hajduk Pakrac.

“- Raspoloženi domaćin, ni u jednom elementu nogometne igre nismo mogli parirati! Čestitam domaćinu!”- komentirao je za Sportalo trener Mladosti, Boris Brica.

SLAVONAC – PAPUK 2:0

Slavonac iz Nove Kapele kao lider na ljestvici s 14 bodova iz šest susreta i dvije uzastopne pobjede (Mladost Sibinj 2:0 i Požega 2:5) stigao je u susret sedmog kola u kojem je u večernjem terminu snage odmjerio s uoči ovog kola drugoplasiranim Papukom iz Velike, koji je u šest prethodnih susreta skupio bod manje od Slavonca (13) te učinkom od četiri pobjede te po jednim neriješenim ishodom i porazom, nakon što su u prethodnom kolu obilježili domaći remi bez pogodaka s Omladincem iz Gornje Vrbe.

U prvom poluvremenu susreta mreže se nisu tresle, da bi u desetoj minuti drugog poluvremena Slavonac stigao u vodstvo pogotkom Hrvoja Mišića, a tri minute kasnije uspostavit će se konačnih 2:0 postavio je autogolom Matković-Grgić.

“- Utakmica je bila dostojna derbija, a gosti su bili dobri, rastrčani i došli su se nadigravati. Nismo ušli u utakmicu kako treba, bili smo daleko od igrača, bezvoljni i napravili smo dosta pojedinačnih grešaka. Unatoč tome, imali smo dvije tri dobre prilike. Drugo poluvrijeme je bilo odlično, trčali smo dobro, protok lopte je bio odličan, pristup je bio pravi, i zasluženo smo postigli dva gola i pobijedili. Čestitke gostima na fer igri i sretno im dalje u prvenstvu, sucima na dobrom suđenju, a mojim dečkima na pobjedi. Idemo dalje i nastaviti seriju bez poraza, svaka čast!”- izjava je trenera Slavonca iz Nove Kapele, Mateja Vlaovića.

- “Čestitke mojim dečkima na borbi, drugo bez komentara”- izjava je trenera Papuka, Dalibora Banovića.

S pet nedjeljnih susreta kompletirano je sedmo kolo uzbuđenja u MŽNL PŽ-SB! Gostujući trijumfi u nedjeljnom dijelu programa pripali su Vinogorcu, Jakšiću i Lipiku, dok u ogledima u Slobodnici i Oprisavcima nije bilo pogodaka! Oglas Oglas

DINAMO – VINOGORAC 0:1

Uoči ovog kola petoplasiranom Dinamu koji je na kontu imao 11 bodova, odnosno učinak od tri pobjede, dva neriješena ishoda i samo jedan poraz, stigao je s bodom više neporaženi Vinogorac, koji je u susret ušao s učinkom od tri pobjede i tri neriješena ishoda, uz činjenicu da su u prethodna tri kola sva tri puta remizirali. U prvom poluvremenu dvoboja nije bilo, a zgoditak odluke u 65. minuti vrijedan tri boda djelo je Filipa Mrvelja.

-Utakmica tvrda bez puno prilika . Čestitam svojim dečkima , čestitam protivniku . Realno nula ali…” – ustvrdio je trener Dinama, Ante Kozina.

“-Danas smo ostvarili zasluženu pobjedu. Pobijedili smo u svim segmentima igre, a dosuđeni kazneni udarac je bio opravdan i realiziran od strane Mrvelja. Odvodimo zaslužena 3 boda, jer ovdje nitko neće lako odnijeti bodove, što čini pobjedu još slađom. Hvala Bogu što imamo kamere i snimamo utakmice, tako da mogu samo pohvaliti glavnog suca. Ako nekome ne odgovara suđenje, neka pogleda snimku, kao što je slučaj s Vinogorac 1947.Domaćinu želimo sreću dalje, imaju dobro posloženu ekipu. Također, želimo pohvaliti našu publiku, jer smo imali osjećaj kao da igramo kod kuće.”- komentirao je za Sportalo trener Vinogorca, Mario Ćubel.

PSUNJ SOKOL – LIPIK 1925 0:3

Psunj Sokol sa šest bodova na kontu u tri prvenstvena kola prije ovoga, a u ovom kolu tražili su bodove u Okučanima gdje su bili domaćini Lipiku koji je u šest kola skupio osam bodova, a u zadnja četiri kola nisu uprihodili pobjedu. Tako je ovaj susret bio idealna prilika objema momčadima da poprave svoju formu. Gosti iz Lipika stigli su do početne prednosti u 19. minuti kad ih je u vodstvo pogotkom doveo Tin Podunavac, a već tri minute kasnije tu je prednost udvostručio !!! Josip Gospočić. Isti igrač strijelac je i u 63. minuti za 0:3, što se uspostavilo kao i konačan rezultat susreta.

- “Gost iz Lipika od samog početka nametnuo se na terenu kao bolja momčad, što je na kraju rezultiralo negativnim rezultatom. Utakmica i suđenje su bili korektni. Uprava i igrači NK Psunj Sokol Okučani žele brz oporavak igraču Mateu Matanoviću, koji je zadobio tešku ozljedu te je vozilom Hitne pomoći prevezen u novogradišku bolnicu.”- trener Psunj Sokola, Dražena Kraljevića, kojem se pridružujemo u željama za što brži oporavak Matea Matanovića.

-Samo ću reći napokon.Čestitam mojim momcima na pristupu i zalaganju, što ih je nagradilo sa za nas s vrlo bitna tri boda.Stvarno nam je trebao ovaj “reset” da se vratimo u normalu.Iako još to nije niti blizu onog kako bih ja želi i kako bih trebali mi izgledati, dojam je prolazan, bodovi ostaju.Ovom prilikom želi što brži oporavak domaćem igraču kojega je nažalost odvezla hitna.Čestitke i djeliteljima pravde na izvrsnom suđenju.”- komentar je trenera Lipika, Kreše Posedija.

OMLADINAC – JAKŠIĆ 1:2

Omladinac iz Gornje Vrbe nakon dva uzastopna remija (uz dvije pobjede i dva poraza) s kojima stigli na osam osvojenih bodova, ugostili su Jakšić koji je u prethodnom kolu stigao do drugog ovosezonskog slavlja, i to u domaćem susretu sa Slobodnicom gdje su slavili s 5:1.

Omladinac je poveo u 21. minuti susreta, a strijelac vodećeg zgoditka za domaćine bio je Domagoj Baričević. Izjednačenje gostiju stiglo je u 43. minuti kada je precizan bio Matias Šulc, a potpuni preokret gostiju stigao je u 72. minuta kada je pobjedonosni pogodak za Jakšić postigao Ivan Brus.

-Utakmica je bila izjednačena, u kojoj je Jakšić iskoristio svoje prilike, dok nažalost mi nismo. Čestitamo im na pobjedi. S 11 igrača u protokolu, danas nismo mogli više.”- komentar je trenera Omladinca iz Gornje Vrbe, Ivan Pavković.

-Čestitam svojim dečkima na pobjedi. Utakmica je bila fer i korektna, suđenje odlično. Idemo dalje raditi i skupljati bodove.”- konstatirao je trener Jakšića, Goran Vrgoč.

ZADRUGAR – POŽEGA 0:0

S pet bodova u susret sedmog kola ušao je Zadrugar iz Oprisavaca (jedna pobjeda, dva neriješena ishoda i tri poraza), a u ovome je kolu na domaćem terenu dočekao Požegu koja je u šest prethodnih susreta skupila tri boda i to u sklopu prvog kola gdje su s 2:1 na domaćem terenu svladali Sikirevce. Iako je nešto više viđeno u ovom susretu od domaćeg sastava, svaka momčad iz ovog susreta odlazi s po jednim bodom.

“-0-0, što reći, dvije prečke i stativa. Lopta jednostavno neće u gol. Čak ni s 5 metara više ne možemo zabiti, i tu smo u problemu. Gostima čestitam na osvojenom bodu i fer i korektnoj igri, te također sudačkoj trojici na suđenju.”- osvrt je trenera Zadrugara, Braslava Ostojića.

- “Utakmica je bila borbeno vođena s obje strane. Čestitam svojim dečkima na borbenosti i osvojenom bodu, domaćinu na fer i korektnom ponašanju. Mislim da je podjela bodova realan ishod na terenu.”- zaključio je strateg Požege, Marijan Bakula.

SLOBODNICA – SIKIREVCI 0:0

Kolo su svojim susretom kompletirali Slobodnica koja je u šest kola obilježila tri neriješena ishoda (Hajduk, Dinamo, Omladinac) i tri poraza te Sikirevci koji su u šest kola ravnomjerno raspodijelili po dvije pobjede (gostujuća u Oprisavcima 0:2 i domaća u posljednjem kolu nad Psunj Sokolom 1:0), dva neriješena ishoda i dva poraza. U ovom susretu iako je bilo šansi s obje strane, mreže se nisu tresle te su se na kraju obje ekipe morati zadovoljiti bodom.

“-Agresivnošću na početku utakmice stvarali smo prigode koje nismo realizirali. Nakon naše pogreške, protivnik nije postigao pogodak. U drugom poluvremenu bilo je teže promašiti nego pogoditi, ali rezultat ostaje nepromijenjen do samoga kraja. Čestitke dečkima na igri.”- viđenje je trenera Slobodnice, Petra Vukoje.

“- Ponavljam, bod u gostima je uvijek dobar. Bilo je prilika na obje strane, ali mreže su ostale netaknute. Obrana nam je dobro funkcionirala, no prema naprijed moramo još popraviti neke stvari. Dečki su dali sve od sebe, i ja im čestitam na tome. Nemamo druge opcije nego nastaviti raditi i skupljati bodove. Domaćinu želim sreću dalje.”- riječi su trenera Sikirevaca, Marka Barišića.

U 8. kolu, u subotu, 07. 10. 2023. u 15,45 sati sastaju se Lipik 1925 - Slobodnica, Vinogorac - Psunj Sokol, Požega - Hajduk dok će od 18,15 sati igrati Slavonac - Zadrugar. U nedjelju, 08. 10. 2023. u 15,45 sati igrat će Papuk - Jakšić, Sikirevci - Omladinac i Mladost - Dinamo. 

(sportalo.hr)

Pročitano 604 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Listopad 2023 12:43