Ponedjeljak, 09 Listopad 2023 08:29

Slavonija uvjerljivo pobijedila Kutjevo u gostima u županijskom derbiju 8. kola 3. Nogometne lige - Istok

KUTJEVO - U nedjelju su odigrane tri posljednje utakmice 8. kola Treće NL istok, nakon njih daleko više razloga za zadovoljstvo imaju gosti koji su osvojili sedam od devet ponuđenih bodova. Nogometaši požeške Slavonije ostvarili su važnu pobjedu u županijskom derbiju u Kutjevu svladavši istoimenog domaćina rezultatom 0:3 

Na kraju uvjerljivo slavlje Slavonije u Kutjevu, no konačni rezultat skriva da niti igra Slavonije nije bila na nekakvoj visokoj razini. Pobjeda Plavih apsolutno je zaslužena, no Poleti teško da može biti zadovoljan onim što su njegovi igrači pokazali. A o igri Kutjeva teško je i napisati nekakav komentar osim da je to bilo negledljivo, za 90 minuta su uspjeli jednom opaliti unutar okvira Petkovićevog gola, a i taj jedan nije iziskivao da se iskusni vratar Slavonije pomakne s mjesta na kojem je stajao prilikom izvođenja slobodnog udarca.

Na drugoj strani Zuluaga je imao jednu obranu. A počelo je dobro, uvodnih 10-15 minuta barem smo gledali žestoke duele, ulazilo se u kost na obje strane, slutilo je na zanimljivu utakmicu, no onda se sve jednostavno ugasilo. Jedino što uopće vrijedi izdvojiti je prekrasna akcija Slavonije za 1:0, probili su desnu stranu domaće obrane, Martinović povratnom nalazi Ivana Antunovića a on sa 4-5 metara lakoćom posprema u mrežu.

Na poluvremenu Čuljak ubacuje Tokića čijih uvodnih 10ak minuta vrijedi izdvojiti kao jedino pozitivno kod Kutjeva, a ako izdvajamo jednog igrača i to na period od 10 minuta, sve je jasno. Kad se i on uklopio u izdanje ostatka momčadi Slavonija je samo čekala svoju priliku, jednu su propustili, odnosno Zuluaga je obranio pokušaj iz gužve, a onda Ivan Antunović prima loptu u kaznenom prostoru, domaći ga ruše i Matej Martinović s bijele točke prekida svoj golgeterski post.

Dvojbu igrač utakmice Martinović ili Antunović Matej je otklonio asistencijom za treći pogodak, iako je i sam vjerojatno mogao poentirati, ispoštovao je mlađeg suigrača Antu Novaka i lijepo mu servirao za njegov prvijenac u sezoni. To su oni potezi koji se kasnije vrate… S obzirom na položaj na ljestvici i na dosadašnji bodovni učinak bilo je iluzorno očekivati nekakav veliki nogomet, ali ovo je ipak bilo ispod razine ove lige, a u Požegi neće puno mariti za to, Slavonija se barem rezultatski probudila i stvari za njih izgledaju puno pristojnije u odnosu na samo tjedan dana ranije, dvije vezane pobjede došle su Poletiju kao melem na ranu.

Kako se boravak blizu terenu uvijek pobrine da se čuje ponešto što se na tribinama ne čuje, ne možemo ne spomenuti vrlo ružno ponašanje prvog pomoćnog suca prema igračima. Prelistali smo rječnike i bolje riječi od “podjebavanje” nismo pronašli. Pa je tako pomoćni sudac podjebavao igrače, očigledno se pretjerano uživio u ulogu i debelo prešao preko svojih ovlasti. Da ga je netko prije toga opsovao ili uvrijedio ne bismo riječi rekli, na običan prigovor ovaj je uzvratio kako ne treba. Ako jedan prvoligaški trener kaže da onaj tko plati ulaz ima pravo vikati što hoće možda je i u pravu, ali ako si plaćen da sudiš, plaćen si da profesionalno odradiš svoj posao, a ne da komentiraš što igrači mogu ili ne mogu, što su napravili ili nisu napravili! 

– Teški dani su pred nama i očito treba nešto dobrano promijeniti, a šta će to biti vidjet ćemo nakon prespavane noći. Ulazak u utakmicu je bio dobar i očekivano tvrd pa je u ovakvoj utakmici bilo tko prvi zabije osvojit će i bodove. Gosti u svojim redovima imaju Ivana Antunovića koji je s dva poteza pokazao da je majstor. Imali smo tek jednu pravu prigodu koju nismo realizirali, dali smo sve karte u napad i na kraju bili kažnjeni nakon odličnih kontri gostiju koji su svoje obrambene zadatke odradili jako dobro. Čestitke mojim kolegama Krešimirima, oni su na dobrom putu prema gore, a kako ćemo mi do toga teško je reći u ovome trenutku. Dvije gostujuće utakmice pred nama se čine kao loš izbor no možda to ne mora biti nužno bezizlazno pošto mi se čini da nam je lakše stvarati prigode u gostima nego kod kuće gdje nemamo pravog bravara koji će otključati bravu. Nadam se boljim danima, ali za to moramo svi zajedno dobro zapeti ukoliko želimo i naredne godine igrati u ovome rangu no svakako je jako lijepa stvar što nam se vratio Marin Majetić pa me i dalje vodi optimizam da možemo bolje jer smo sličan scenarij imali i prošle sezone koja je okončana kao jedna od najljepših i najugodnijih u povijesti kluba – prokomentirao je Petar Čuljak, trener Kutjeva.

– Čestitke mojim dečkima, odradili su sve što smo se dogovorili, mislim da smo bili bolji i da smo potpuno zasluženo slavili u derbiju, jer ovo je derbi, Kutjevo i Slavonija uvijek igraju utakmice koje su posebno važne. Danas smo stvorili manje šansi nego u nekim ranijim utakmicama, ali je danas realizacija bila odlična. Kutjevu čestitke na korektnoj partiji, puno sreće u nastavku sezone, vjerujem i želim im da se što prije dignu, a mi se okrećemo pripremi za sljedeće kolo, neće nam ova pobjeda puno značiti ako je ne potvrdimo na našem terenu – riječi su Kreše Poletija, trenera Slavonije.

Rezultati 8. kola : Valpovka - Tomislav (C) 2:1, Vuteks Sloga - Đakovo Croatia 2:3, Borac - Svačić 1:0, Slavija - Oriolik 1:1, NAŠK - Bedem 1:0, Tomislav (DA) - Sloga 1:1,  Graničar - Čepin 1:2, Kutjevo - Slavonija 0:3. 

U 9. kolu, u subotu, 14. 10. 2023. u 15,00 sati sastaju se Slavonija - Tomislav (DA), Oriolik - NAŠK, Đakovo Croatia - Borac, Čepin - Vuteks Sloga i Sloga - Graničar. U nedjelju, 15. 10. 2023. u 15,00 sati igrat će Bedem - Valpovka, Svačić - Slavija i Tomislav (C) - Kutjevo. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 282 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Listopad 2023 09:36