Ponedjeljak, 09 Listopad 2023 08:29

U 8. kolu MŽNL nogometaši Požege na svom terenu poraženi od Hajduka (Pakrac), Dinamo pobijedio Mladost u Sibinju

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 8. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. U subotu su odigrana četiri susreta. Domaće trijumfe u subotnjem dijelu programa uprihodili su Lipik, Vinogorac i Slavonac, dok je Hajduk iz Pakraca uzeo sva tri boda u susretu u Požegi.

POŽEGA – HAJDUK 1:3 

Drugoplasirani uoči ovog kola Hajduk iz Pakraca s četiri pobjede i tri remija u ogled osmog kola ušao je nakon visokog domaćeg slavlja nad Mladosti iz Sibinja 6:0, a u ovome kolu putovao je u Požegu kod istoimenog domaćina, koji je u ogled ušao s četiri boda, tri iz prvog kola i ovaj posljednji koji su osvojili remiziravši u Oprisavcima 0:0.

Požega je povela u 11. minuti susreta, a domaćine je u vodstvo pogotkom doveo Nikola Franjikić te se s minimalnom prednošću domaćina odlazi na predah. U drugom poluvremenu slijedi preokret gostiju, i to u vremenu od dvanaest minuta kada su gosti postigli sva tri pogotka. Prvo je u 63. minuti susret izjednačio Matija Benković. zatim u 70. goste u vodstvo dovodi Marin Čakarić u 75. minuti konačnih 1:3 postavio je Filip Matijašević.

“-Danas je utakmica bila pod puno upitnika! Požega je kvalitetna ekipa, lopta nam nije ulazila u gol ni pod razno. Drugo poluvrijeme se otvorilo i svaka čast dečkima na strpljivosti i upornosti! Čekamo idući vikend i Kapelu, neka nam dođu. I mi smo gosti kod njih, neka ne zaborave svoje gostujuće dresove.”- komentirali su nam iz Hajduka iz Pakraca.

LIPIK 1925 – SLOBODNICA 3:0

Nakon treće ovosezonske pobjede u Okučanima kod Psunj Sokola s 0:3 , Lipik s 11 bodova na kontu i na petoj poziciji ugostio je Slobodnicu koja je u prošlom kolu stigla do četvrtog prvenstvenog remija u srazu sa Sikirevcima 0:0 (ostali remiji Omladinac Gornja Vrba, Dinamo i Hajduk). Domaćin je u vodstvo stigao u 21. minuti pogotkom Zdravka Gospočića, u 33. minuti na plus dva Lipik odlazi pogotkom Tea Duvnjaka. a konačnih 3:0 u 67. minuti postavio je Marko Milošević.

“-Čestitam mojim momcima na pobjedi, pogotovo kad se zna da smo danas bili bez Gomerčića, Podunavca, Iuria i Tomića, koji bi svakako kandidirali za prvih 11. Nažalost već u 15 minuti nam se ozlijedio pouzdani Ajman, što je sjajno iskoristio šesnaestogodišnji Bahnik koji je odigrao sjajno na odgovornom mjestu stopera i pokazao da se na njega može najozbiljnije računati .Nastavljamo raditi i spremati se za teško gostovanje u Vrbi.Čestitke gostima na borbi i djeliteljima pravde na odličnom suđenju.Igrač utakmice Teo Duvnjak.”- osvrt je na susret trenera Lipika, Kreše Posedija.

“-Odmah u prvoj minuti stvorili smo stopostotnu šansu koju nismo realizirali. Nakon toga, igra se odvijala na sredini terena, gdje je domaćin polukontrama spretno postigao zgoditak. Do kraja poluvremena, nakon prekida, domaćin je postigao drugi zgoditak. U drugom poluvremenu, s izmjenama i korekcijama u igri, ponovno smo se bolje i konkretnije postavili. Nažalost, sudac je pokazao crveni karton našem igraču, ali i sa smanjenim brojem igrača uspjeli smo držati protivnika podalje od gola. Međutim, nakon kornera i prekršaja na vrataru, domaćin je postigao treći zgoditak. Čestitke domaćoj momčadi na fer i korektnoj utakmici i pobjedi.”- komentar je susreta trenera Slobodnice, Petra Vukoje.

VINOGORAC – PSUNJ SOKOL 3:2

Vinogorac je u prošlom kolu stigao do svoje četvrte prvenstvene pobjede (slavlje kod Dinama 0:1) te je s 15 osvojenih bodova u susret ušao kao treća momčad ljestvice. S druge strane, stigao im je Psunj Sokol iz Okučana koji je u prethodnih sedam kola obilježio dvije pobjede (u gostima kod Dinama 3:4 i domaće slavlje nad Slobodnicom 4:1) i pet poraza.

Vinogorac je do početne prednosti stigao u 24. minuti pogotkom Brune Velikanovića, da bi prednost domaćina na 2:0 udvostučio Mario Čubel u 33. minuti. Gosti su uspjeli smanjiti u 41. minuti zgoditkom Tomislava Martinca. U 73. minuti na plus dva Vinogorca vratio je drugim pogotkom na susretu Bruno Velikanović, da bi konačnih 3:2 u 83. minuti postavio Saša Stjepić.

“-Domaćin se od početka nametnuo kao bolja momčad, a što je i rezultiralo njihovim vodstvom od 2:0 nakon prvih pola sata igre. No, pred sam kraj prvog poluvremena smanjujemo rezultat na 2:1. U drugom poluvremenu igra je bila skoro pa izjednačena, ali domaćin je u toj fazi iz jedne polukontre uspio povećati rezultat. Nakon nekoliko izvršenih izmjena, kao i dotadašnjeg sustava igre, uspjeli smo smanjiti rezultat na 3:2. Utakmica u cijelosti vrlo korektna. Suđenje u skladu s pravilima nogometne igre. Domaćinu želimo sreću u nastavku prvenstva.”- komentirao je za Sportalo trener Psunj Sokola, Dražen Kraljević.

“-Danas je bio pritisak zbog dva uzastopna neriješena domaća susreta, ali danas smo zasluženo pobijedili 3:2. Ušli smo odlučno u utakmicu i postigli golove Velikanovića i Cubela. Propustili smo još nekoliko izglednih prilika da se odvojimo, ali na kraju prvog poluvremena kažnjeni smo golom iz kornera za 2:1. U drugo poluvrijeme smo ušli nervozno, ali odličnim Brunom Velikanovićem povisili smo rezultat na 3:1. Držali smo kontrolu nad utakmicom, a gosti nisu odustajali te su smanjili rezultat na 3:2. Do kraja smo kontrolirali utakmicu i osvojili tri boda za Vinogorac. Pohvale našim navijačima i gostima na fer i korektnoj igri. Idemo dalje…”- riječi su trenera Vinogorca, Maria Ćubela.

SLAVONAC – ZADRUGAR 1:0

Lider prvenstvene ljestvice uoči ovog kola bio je Slavonac iz Nove Kapele koji je sa 17 bodova iz sedam susreta te tri uzastopne pobjede (Mladost, Požega i Papuk) ušao u susret osmog kola u kojem su u večernjem subotnjem susretu ugostili Zadrugar iz Oprisavaca koji je uoči ovog kola držao deseto mjesto prvenstvene ljestvice sa šest bodova iz sedam odigranih susreta (slavlje nad Jakšićem te remiji s Lipikom, Vinogorcem i Požegom). U prvom poluvremenu susreta nije bilo pogodaka, a zgoditak vrijedan tri boda za Slavonac iz Nove Kapele djelo je Ivana Blatančića u 69. minuti dvoboja.

- “Utakmica nad kojom bi viši rangovi mogli pozavidjeti – toliko trke, pravih prilika i otvorenosti na obje strane. Dosta duela, svaka čast i jednoj i drugoj ekipi što su pružile takvu predstavu. Gledatelji dolaze na ovakve utakmice. Utakmica je iznimno korektna, osobno mislim da smo bili bolji zbog tog jednog gola. Gostima svaka čast, a također i sucima. Moji dečki zaslužuju kapa do poda za ovu izvedbu. Mislim da je ovo bila naša najbolja utakmica dosad. Od prve minute, svi su pružili maksimum, bili su fenomenalni u trci i taktički su bili odlični. Ovo je njihova pobjeda, četvrta u nizu, i malo ćemo to proslaviti jer dečki su to zaslužili. Nastavit ćemo ponizno trenirati i biti spremni za derbi!”- komentirao je trener Slavonca, Matej Vlaović

. “-Minimalan poraz, prava utakmica za gledati s puno šansi na obje strane, više za domaćine, ali izglednije za nas, po mom mišljenju. No, domaćin je došao do pobjede i čestitam im na tome. Imaju odličnu ekipu i odlično su vođeni. Čestitam im na pobjedi, sudcima na odličnoj arbitraži i mojoj ekipi koja se pokazala u pravom svjetlu i sebi pokazala da može jako puno te da vrijedimo puno više od sadašnjeg stanja na tablici.”– osvrnuo se na susret strateg Zadrugara, Braslav Ostojić.

Odigrana su i preostala tri susreta osmog kola MŽNL PŽ-SB! Papuk je u Velikoj svladao Jakšić, Dinamo je stigao do pobjede u Sibinju, a kao gost slavio je i Omladinac iz Gornje Vrbe! Oglas Oglas

PAPUK – JAKŠIĆ 3:0

Nakon što je proteklog tjedna obilježio drugi poraz, Papuk je s učinkom od četiri pobjede, jednim neriješenim ishodom i dva poraza je ugostio Jakšić koji je nakon lošijeg ulaska u sezonu ostvario tri uzastopna slavlja s kojima su uoči ovog kola skočili na sedmo mjesto poretka s devet osvojenih bodova. Već u petoj minuti Papuk je stigao u vodstvo i to iz kaznenog udarca kojeg je u pogodak pretvorio Hugo Andrade. U 28. minuti Robert Boljić povisio je na 2:0 te Papuk s dva pogotka prednosti odlazi na predah. Konačnih 3:0 djelo je Alena Soline u 57. minuti susreta.

“- Drago mi je što je Jakšić došao na utakmicu, jer prošle godine su rekli da mi nismo došli. Danas smo imali malo jači trening i pripremamo se za ono što nas čeka. Jakšiću želim sreću, a mojim ratnicima kapa do poda. Sudačka trojka okej, mi sada idemo uživati, a sutra već priprema za Zadrugar, koji je odlična ekipa. Tu smo gdje jesmo zasluženo, gosti bez ijednog udarca na gol. Još jednom čestitke mojim dečkima.”- komentar je susreta trenera Papuka, Dalibora Banovića.

“- Osam kola, pet utakmica vani. Ja sam zadovoljan. Čestitam Papuku na dobro odrađenoj utakmici. Tako se to radi, i to je u redu. Bio sam spreman na poraz. Trener je u Kapeli rekao da će sve poduzeti da pobijede, i jest, ali zaradio sam toliko kartona da nemam ni za sljedeću utakmicu igrača. Sucima čestitke, hvala. Ako volite nogomet, a ne volite, nemojte to raditi, ljudi. Pitajte sami sebe da li sam isti na svakoj utakmici. Ja ću preispitati sebe, pripremu za utakmicu i vođenje. Baš sam žalostan, Papuk je odigrao kao i mi najlošiju utakmicu. Smiješno. Nikada ne kukam. Ja sam kriv. Psi laju, karavane prolaze. Mi ćemo igrati lijep i atraktivan nogomet. Ne tražim od nikog pomoć. Prvi dolaze Sikirevci, imamo puno kažnjenih igrača. Pošaljite najbolje suce, ako zaslužujemo izgubiti, neka izgubimo. Igrajte i pobijedite. Ako se mogu osvrnuti na izjavu trenera Papuka, znači lakši trening i da nismo primili golove, žalosno i ponižavajuće. Ja se ispričavam NK Papuku i NK Jakšić jer su to institucije. Nismo mi veći od kluba. Ja nikad nisam tražio alibije i davao izjave da se vuku repovi, i ne namjeravam više davati izjave. Mene zanima samo nogomet, i ono što je najbitnije, ima puno važnijih stvari u životu od ovih niskih strasti. Sportski pozdrav.”- ustvrdio je trener Jakšića, Goran Vrgoč.

MLADOST – DINAMO 2:3

Mladost iz Sibinja s učinkom od dvije pobjede (Požega 3:1 i Zadrugar 2:0) i pet poraza ugostio je Dinamo iz Vidovaca koji je istovremeno skupio jedanaest bodova uz učinak od tri pobjede (Omladinac, Jakšić i Lipik) , dva neriješena ishoda i dva poraza. Gosti su rano došli do prednosti te pogocima Mislava Brnčića u 9. i 13. minuti otišli na prednost od dva pogotka.

U 39. minuti fantastični Brnčić kompletirao je hat-trick te se na predah otišlo s tri pogotka prednosti Dinama. Sve do posljednjih 12 minuta činilo se da će Dinamo lako do tri boda, do pogocima Luke Jankovića u 79. i Hrvoja Knezovića u 83. minuti Mladost vraća neizvjesnost u susret. Kako se do kraja rezultat nije mijenjao, sva tri boda ipak odlaze u Vidovce. 

“-Majko moja mila, mi od gotove utakmice napravimo dramu. U svim segmentima igre bolji i na kraju zaslužena pobjeda. Suđenje odlično. Žao mi je samo što je ovako dobar i poznat trener dozvolio sebi da meni, vođi puta, opsuje mater. On kaže da je sudcu, ali zna da nije. Žao mi je i zato što je meni osobno on bio drag, jer se od njega stvarno puno može naučiti. Evo, i ovo sam naučio. Mojim dečkima – ma ne može nam nitko ništa.”- komentirao je za Sportalo trener Dinama, Ante Kozina.

“- Protivnik u čudnoj režiji određenih osoba, bolji prvo poluvrijeme, mi drugo, gosti odlaze s tri boda, a mi se i dalje borimo! Moram se javiti i demantirati trenera gostiju . U ovih 30 i nekoliko godina vođenja utakmica, nikada i ni pod kojim uvjetima ne ulazim u verbalnu komunikaciju s protivničkom stranom. Moja usmjerenost je prema svojim igračima i njihovoj igri. Nema apsolutno nikakvog razloga da komuniciram s dotičnim gospodinom, koji pokušava biti trener, koristeći gnjusne laži i pokušavajući skrenuti pozornost na sebe. Meni je taj lik u potpunosti nebitan, i nemam potrebu za ikakvom komunikacijom s njim.”– komentirao je trener domaćina, Boris Brica.

SIKIREVCI – OMLADINAC GORNJA VRBA 0:2

Nedjeljni program kompletiran je susretom Sikirevaca i Omladinca iz Gornje Vrbe. Sikirevci su u ovaj susret ušli s devet bodova (dvije pobjede, tri remija i dva poraza) , dok je Omladinac istovremeno skupio bod manje, ukupno osam, uz neriješen ishod manje i poraz više od svog domaćina.

Omladinac je stigao do vrijedne gostujuće pobjede zahvaljući furioznom početku susreta u kojem su s dva rana dva pogotka prednost uspjeli zadržati kroz ostatak susreta. Strijelci suza goste u ovom susretu bili su Saša Ignjatić u šestoj i Tomislav Tipurić u osmoj minuti za konačnih 0:2.

“- Potpuno čista i zaslužena pobjeda gosta. Mi smo danas bili neprepoznatljivi. Svašta bih mogao reći, ali ostavit ću to za svlačionicu. Gostima sretno dalje, a mi imamo puno posla pred sobom.-“ osvrt je na susret trenera Sikirevaca, Marija Barišića. “-Odigrali smo danas dobru utakmicu,imali smo cijelo vrijeme kontrolu igre,na vrijeme dali golove i rutinski utakmicu priveli kraju. Ekipi Sikirevaca čestitke na fer i korektnoj igri.”- izjava je trenera Omladinca iz Gornje Vrbe, Ivana Pavkovića.

U 9. kolu, u subotu, 14. 10. 2025. u 15,15 sati sastaju se Hajduk - Slavonac i Jakšić - Sikirevci dok će u nedjelju, 15. 10. 2023. u 15,15 sati igrati Zadrugar - Papuk, Dinamo - Požega, Psunj Sokol - Mladost, Slobodnica - Vinogorac i Omladinac - Lipik 1925. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 333 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Listopad 2023 11:54