Ponedjeljak, 09 Listopad 2023 08:31

Mihaljevačka Croatia pobijedila Graševinu (Vetovo) u 8. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 8. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Na otvaranju 8. kola gledatelji su u subotu  u Rajsavcu mogli vidjeti odličnu utakmicu između čvrstog domaćina i raspoloženog gosta.

NK DINAMO (RAJSAVAC) – HNK DOBROVAC 1:2

Domaći Dinamo načet izostancima pokušao je odolijevati napadima gostiju, no kapitulirali su u 31. minuti kada Komljenović postiže pogodak za 1:0. Dinamo se nije predavao te je u drugom dijelu došao do izjednačujućeg pogotka preko Metića. Poslije toga u junaka utakmice pretvorio se gostujući vratar Galović koji brani kazneni udarac, a u nastavku susreta pobjednički gol za Dobrovac postiže Šimunović.

- Danas smo odigrali utakmicu i imali sve u svojim nogama, gubili, stigli i imali priliku povesti, ali gostujući vratar nije dao te uporni gosti u završnici dolaze do pobjede. Čestitke gostima na pobjedi, mojim igračima danas ništa ne zamjeram. Odigrali smo što smo mogli jer nas je puno falilo. Mi polako padamo u probleme, ako se ne trgnemo bit će i gore. No, mi smo Dinamo, glavu gore i naprijed. – rekao je Zlatko Botički.

U nedjelju je kompletirano 8. kolo 1. ŽNL PSŽ u kojem izdvajamo pobjedu Kaptola na domaćem terenu protiv Kuzmice i gostujuću pobjedu BSK-a u Zagrađu.

NK KAPTOL – NK KUZMICA 3:0 

Kaptol je u Športskom parku odigrao odličnu utakmicu i bez previše problema osvojio 3 boda. Gosti se pružali dobar otpor sve do 30. minute, a onda su Bradić i Pranjić odveli svoju ekipu na predah sa dva gola u prednosti. U nastavku Sadilek potvrđuje pobjedu za nastavak dobrih partija Kaptola.

- Čestitam svojim dečkima na odličnoj utakmici. Dominirali smo tokom cijele utakmice i gostu nismo dozvolili da nas ugrozi ni u jednom trenutku. Veselimo se derbiju sa našim prijateljima iz Dobrovca. Svim akterima današnje utakmice čestitam na fer i korektnom ponašanju. – izjavio je Mile Pavelić.

- Mislim da smo se dobro držali pola sata dok nismo napravili dvije kardinalne pogreške u obrani. Od tada je domaćin zavladao terenom. Mi smo probali, ali ništa nije bilo konkretno da bi se vratili u utakmicu. Stoga smatram da je domaćin zasluženo pobijedio. Sretno im dalje u prvenstvu, a mi se okrećemo idućoj utakmici. – komentar je Tomislava Banožića.

NK SLAVEN (GRADAC) – NK MLADOST (PAVLOVCI) 5:1

Slaven je u derbiju začelja upisao uvjerljivu pobjedu protiv Mladosti koju očekuje grčevita borba za opstanak.

- Teško mi pada ovaj visoki poraz u “derbiju začelja”. Iako smo igrali u gostima i zbog izostanaka smo jedva skupili ekipu, ništa od toga nije izgovor. Nakon temeljite i dubinske analize naše igre radit ćemo na poboljšanju kako bi izašli iz krize u kojoj se nalazimo. Nogomet je igra puna izazova, uspona i teških padova i otrežnjenja. Uvjeren sam da možemo odgovoriti na sve izazove i da ćemo se zajedno boriti do kraja i pružiti našim navijačima razlog za zadovoljstvo. Čestitam ekipi Slavena na pobjedi! – izjava je Pere Vidovića.

NK OMLADINAC (ČAGLIN) – NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC (BRODSKI DRENOVAC) 3:2

Omladinac je na domaćem terenu uspio pobijediti nezgodnu ekipu iz Drenovca. Sudac Šubara imao je pune ruke posla cijelu utakmicu. Domaći su poveli preko Blagojevića, a gostima Brus donosi ekspresno poravnanje. U drugom dijelu Katić dovodi goste u vodstvo iz kaznenog udarca, a onda kreće još jedan preokret, ovoga puta u režiji Omladinca. Lujić i Demše postižu pogotke za slavlje u Čaglinu i nova 3 boda.

- Utakmica sa puno grešaka na sve tri strane i na kraju ipak bodovi ostaju u Čaglinu. Čestitam svim sudionicima današnje utakmice. – poručio je Tomislav Topalović.

- Nismo bili na nivou prijašnjih utakmica i uz to smo još darivali domaćina sa dva čista kaznena udarca. Čestitke domaćinu na pobijedi, a mi moramo izvući pouke iz ove utakmice da nam se ovakve stvari ne ponavljaju! – riječi su Ante Obućine.

NK GRANIČAR (ZAGRAĐE) – NK BSK BUK 0:1

Graničar i BSK igrali su pravu prvenstvenu utakmicu. Premda su u goste došli sa vrlo tankim kadrom, Bučani su se u Zagrađe došli boriti za bodove. U utakmici sa jako malo šansi sa njihove strane, trupe Jakova Jakovljevića uspjele su doći do pogotka. Domaći su pak imali inicijativu i puno bolje šanse, no dobru igru i prevlast na terenu nisu uspjeli materijalizirati pogotkom.

- Težak protivnik koji danas nije pokazao ništa. Dali su gol na našu grešku i nakon toga nisu izašli iz svoje polovice. Ali bodove su odnijeli i čestitam im na tome. Zahvalio bi se pomoćnim sudcima odradili su profesionalno svoj posao. Glavni sudac nije dostojan daha kojeg bi potrošio da nešto kažem o njegovoj profesionalnosti. Unatoč tome čestitam i njemu ,treba i to izazvati kod čovjeka. Još jednom čestitke Bučanima i mom dragom kolegi Jakovljeviću. Nama slijedi još jedan lokalni derbi. – objasnio je Marko Krmpotić.

- Danas smo jednostavno na srce i hrabrost dobili utakmicu, nedostajalo nam je 4 igrača, u 20 minuta dva igrača nam se ozlijede, treći odigra cijelu utakmicu ozlijeđen, uđe igrač koji nije igrao, a neću lagati barem godinu dana, to samo govori da smo stvarno klapa i da smo odigrali kao prava ekipa. Ne mogu reći da je zaslužena pobjeda dali smo iz jedne šanse gol i ostalo smo se branili, da je pobjeda otišla u Zagrađe ne bi bilo nezasluženo, jer su imali puno vise šansi. Svaka čast dečkima danas na utakmici i na zalaganju. Bit će pravo čudo sastaviti ekipu za sljedeće kolo, ali idemo dalje pa šta bude. Čestitao bi i ekipi Zagrađa na današnjoj utakmici, na fer i korektnoj utakmici i hvala im na gostoprimstvu uvijek se ugodno tamo osjećamo a i ljudi su nas počastili večerom hvala im i želim im sreću dalje. - riječi su Jakova Jakovljevića.

NK CROATIA (MIHALJEVCI) – HNK GRAŠEVINA (VETOVO) 2:0

Croatia je na Grabovcu upisala 3 vrlo bitna boda u nastavku borbe za sami vrh. Domaći su cijelo vrijeme kontrolirali susret te odnijeli pobjedu sa jednim pogotkom u svakom poluvremenu, a strijelci su bili Kahanek i Poljaković.

- Dobra čvrsta utakmica, domaćin je iskoristio jednu našu grešku i kaznio nas pogotkom. Drugo poluvrijeme smo probali nismo uspjeli i na kraju nas domaćin kažnjava sa drugim golom. Moram čestitati domaćinu na pobjedi. Mi trebamo još jače raditi ima još dosta kola do kraja. – rekao je Dario Pažin.

U 9. kolu, u subotu, 14. 10. 2023. u 15,15 sati sastaju se Dobrovac - Kaptol i Kuzmica - Slaven dok će u nedjelju, 15. 10. 2023. u 15,15 sati igrati Graševina - Dinamo, BSK Buk - Croatia, Hrvatski dragovoljac - Graničar i Mladost  - Omladinac. 

(Tekst : sportalo.hr, Foto : Tena Protić)

Pročitano 315 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Listopad 2023 09:36