Ponedjeljak, 09 Listopad 2023 08:32

U 7. kolu 2. ŽNL Lipa na svom terenu pobijedila Slogu (Trenkovo), domaći poraz Parasana od Dinama (Badljevina)

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 7. kola 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Graničar iz Bučja te Croatia iz Donje Obriježi stigli su do petog prvenstvenog slavlja, četvrtu je pobjedu ubilježila Lipa, najuvjerljivije slavlje kola pripalo je Sulkovcima, a uspješan je bio i Dinamo iz Badljevine! 

Trećeplasirani uoči ovog kola Parasan s učinkom od tri pobjede, dva neriješena ishoda i jednim porazom je ugostio Dinamo iz Badljevine, koji je u šest prethodnih kola skupio sedam bodova što mu je uoči ovog kola bilo dovoljno za šesto mjesto ljestvice. U slavlju gostiju 1:3 jedini pogodak za Parasan postigao je Matej Ivanković (48′), dok su kod Dinama precizni bili Ivica Šugić (22′ i 60′) i Roberto Topalović (30′). 

Croatia iz Donje Obriježi nakon prošlotjednog poraza u Bučju spustila se na drugo mjesto ljestvice, a povratak pobjedama tražila je u susretu sa Slavonijom iz Prekopakre, koja je u proteklih šest kola uprihodila sedam bodova, kao i Dinamo. Iako je Slavonija povela pogotkom Nemanje Sudara u devetoj minuti, Croatia je preokrenula susret te na kraju slavila 4:1 pogocima Alena Lenćea (26′), Marka Giacomettija (42′), Antonija Josipovića (58′) i Mattea Špelića (66′).

Sa šest bodova iz pet odigranih susreta, Eminovci su dočekali lidera ljestvice Graničar iz Bučja koji je s učinkom od četiri pobjede te po jednim neriješenim ishodom i porazom predvodio poredak uoči ovog kola. U slavlju Graničara 1:3 pogotke su redom postigli Ivan Šimić (49′), Ivan Jakovljević (50′) i autogol Soldo (85′), dok je strijelac za domaćina bio Matej Lovrić u 63. minuti ogleda.

Lipa je s devet osvojenih bodova ušla u ovaj susret, a u ovome kolu odmjerila je snage sa Slogom iz Trenkova, koja je uz susret manje uprihodila i bod manje od svog nedjeljnog domaćina. Lipu su do trijumfa 2:0 svojim pogocima doveli Hrvoje Mijatović (2′) i Toni Baričić (84′).

Nedjeljni pregled 2. ŽNL PSŽ završavamo ogledom u kojem su se sastali Sulkovci koji su u susret ušli kao deveta momčad ljestvice s pet bodova i posljednjeplasirani BSK Biškupci koji su skupili dva boda manje, ukupno tri. Sulkovci su stigli do slavlja rezultatom 5:0, a pogotke u slavlju domaćina postigli su Josip Majetić (10′), Stjepan Majetić (31′), David Jakovljević (48′ i 69′) i Dino Dunđer (80′).

U 8. kolu, u subotu, 14. 10. 2023. u 15,15 sati sastaju se Slavonija - Eminovci dok će u nedjelju, 15. 10. 2023. u 15,15 sati igrati Dinamo - Sloga, BSK - Lipa, Graničar - Sulkovci i Parasan - Croatia. 

(sportalo.hr)

Pročitano 292 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Listopad 2023 11:59