Ponedjeljak, 16 Listopad 2023 08:08

Dinamo na svom terenu u Vidovcima pobijedio Požega u 9. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 9. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega.  Susretima u Pakracu i Jakšiću kompletirana su subotnja uzbuđenja ovog kola MŽNL PŽ-SB! U derbiju u Pakracu Hajduk je došao do iznimno vrijedna tri boda, dok je i drugi domaćin, Jakšić, u svom susretu također ugrabio puni plijen! 

HAJDUK – SLAVONAC 2:1

U derbiju devetog kola sučelile su se uoči ovog kola vodeće momčadi ljestvice gdje je drugoplasiranom Hajduku iz Pakraca stigao Slavonac iz Nove Kapele. Slavonac je u susret ušao s četiri uzastopne pobjede te učinkom od šest pobjeda i dva neriješena ishoda, dok je Hajduk s dvije uzastopne pobjede te omjer od pet pobjeda i tri remija zauzimao drugo mjesto uoči ovog kola s 15 bodova koliko je imao i Vinogorac.

U 21. minuti susreta Hajduk je stigao u početno vodstvo pogotkom Filipa Matijaševića, a odgovor Slavonca stigao je u 29. minuti preko Dragana Sremca te se s neriješenim ishodom odlazi na predah. U 83. minuti Matijašević je svojim drugim pogotkom na susretu postavio uspostavit će se konačnih 2:1.

 “- Utakmica dostojna derbija. Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno, dok smo u drugom poluvremenu bili znatno bolji i zasluženo smo pobijedili. Gosti su pružili odličnu igru, i ova je utakmica opravdala status derbija za vrh.”- osvrt je trenera Hajduka, Dubravka Ljevakovića.

“- Utakmica u kojoj smo sami sebe pobijedili. Danas smo jednostavno promašili jako puno prilika, uključujući tri čiste prave šanse. Međutim, to ne umanjuje pobjedu domaćina, i čestitam im. Utakmica je bila korektna, gdje je penal odlučio pobjednika. Ne mogu reći je li bio, ali mi se činilo da je domaći igrač sam zapao za našeg stopera. Unatoč tome, smatram da je suđenje danas također bilo korektno. Mojim dečkima nema što zamjeriti jer dali su sve od sebe, ali opet ponavljam, danas smo promašili puno toga za ovakav derbi. Glavu gore, trebamo nastaviti trenirati jer još uvijek je puno bodova u igri.”- komentirao je za Sportalo trener Slavonca iz Nove Kapele, Matej Vlaović.

JAKŠIĆ – SIKIREVCI 3:1

Subotnji program upotpunili su susretom Jakšić i Sikirevci. Jakšić je u susret ušao kao osma momčad ljestvice s devet osvojenih bodova, dok su gosti bili na poziciji ispod te s istim brojem prikupljenih bodova. U dvanaestoj minuti susreta poveo je Jakšić pogotkom iz kaznenog udarac kojeg je u pogodak domaćina pretvorio Domagoj Kovačević.

U 30. minuti susret je za goste izjednačio Mijo Živić te se s 1:1 otišlo na predah. U devetoj minuti nastavka Jakšić je ponovno u prednosti, strijelac za Jakšić bio je Marko Grbeš, a konačnih 3:1 drugi je pogodak Domagoja Kovačevića u 83. minuti.

“- Na nagovor predsjednika ipak ću dati izjavu, to je zaslužio i Sportalo. Utakmica malo nervozna, protivnik strpljiv, čekao našu grešku. Stvarno ne mogu se sjetiti niti jedne šanse protivnika, potpuno zaslužena pobjeda. Čestitke mojim igračima na trudu i pobjedi. I mi imamo svojih problema ali ih ne ističemo, čekamo kraj prvenstva i da skupimo još koji bod.”- osvrt je na susret trenera Jakšića, Gorana Vrgoča.

“- Čestitam domaćinu na pobjedi. Što se nas tiče, svi mi, počevši od mene, moramo ozbiljno razmisliti o tome što i kako dalje. Što se tiče suđenja, nikada ne komentiram, pa neću to činiti ni danas, iako bih mogao reći mnogo toga.”- izjava je trenera Sikirevaca, Marija Barišića.

S pet nedjeljnih susreta kompletirano je deveto kolo uzbuđenja u MŽNL PŽ-SB! Domaća slavlja u nedjeljnom programu obilježili su Dinamo Vidovci, Psunj Sokol i Zadrugar, dok su kao gosti tri boda uprihodili Lipik i Vinogorac! 

SLOBODNICA – VINOGORAC 1:3 

U nedjeljnom dijelu programa Slobodnica s četiri boda na kontu koliko je uoči ovog kola imala i posljednjeplasirana Požega, ugostila je uoči ovog kola trećeplasirani Vinogorac koji je u ogled stigao kao neporažen te s dvije uzastopne pobjede i 18 osvojenih bodova koliko je imao i drugoplasirani Hajduk iz Pakraca.

Slobodnica je povela u prvoj minuti pogotkom Pedra Henriquea, a Vinogorac je okrenuo dvoboj s dva pogotka Lukasa Kovačevića (37′ i 71′) te jednim Stjepana Kruljca u 83. za 1:3 i nova tri boda za Vinogorac.

“-Prvo poluvrijeme smo trebali gubiti 5:0. Danas je naš Konrad bio na visini zadatka i obranio pet čistih zicera. Igrali smo kao školski primjer kako ne treba igrati, curili smo na sve strane. Nakon toga smo okrenuli utakmicu na našu stranu s dva čista penala i golom Kruljca. Danas nismo zaslužili pobjedu prema prilikama iz prvog poluvremena, ali mi smo svoje prilike iskoristili, za razliku od njih. Bila je to vrlo teška pobjeda, ali ponovno smo pokazali da kad igramo loše i kad nam ne ide, imamo dovoljno kvalitete da pobijedimo. Što se tiče sudaca, ne bih ih komentirao. Ponovno želim pohvaliti naše mnogobrojne navijače, koji su nas bodrili unatoč kiši. Žao mi je domaćih dečki, jer su danas zaslužili pobjedu, ali nadam se da će im se sreća negdje vratiti.”– izjava je trenera Vinogorca, Marija Ćubela.

ZADRUGAR – PAPUK 4:1

Zadrugar iz Oprisavaca sa šest osvojenih bodova iz sedam odigranih susreta dočekao je Papuk iz Velike koji je u prethodnom kolu upisao petu ovosezonsku pobjedu u domaćem srazu s Jakšićem, a s ukupnih 16 bodova držali su uoči devetog kola četvrtu poziciju na ljestvici.

Zadrugar je stigao u početnu prednost pogotkom Petra Svrzlića (7′), a tu je prednost za domaćina udvostručio Jura Luketić (36′). Nadu Papuku vratio je Da Silva u 56. minuti, no da tri boda ostanu u Oprisavcima pobrinuli su se Kristijan Blažević (62′) i svojim drugim pogotkom Luketić (69′) za konačnih 4:1.

“-Napokon prva pobjeda kod kuće. Od prvog trenutka pokazali smo želju i odlučnost da dođemo do nje, i na kraju smo uspjeli pobijediti jako dobru ekipu Papuka. Ovo nam mora biti putokaz kako možemo i moramo igrati. Čestitam gostima na dobroj utakmici, sudcima na suđenju i, naravno, svojoj ekipi koja je odigrala odličnu utakmicu.”- trener Braslav Ostojić, Zadrugar.

“- Čestitke ekipi Zadrugara na zasluženoj pobjedi više su željeli pobjedu mi nismo bili pravi i zasluženo smo izgubili pohvalio bi sudačku trojku na odličnom suđenju moralo se i nama desiti loš dan idemo dalje sljedeći vikend na dolazi ekipa Sikirevaca gdje idemo po tri boda. Ekipi Zadrugara želim sreću u nastavku.”- komentirao je za Sportalo trener Papuka, Dalibor Banović.

OMLADINAC – LIPIK 1925 0:1

Omladinac iz Gornje Vrbe u proteklom je kolu svladao na gostovanju Sikirevce te tako došao do treće ovosezonske pobjede i ukupno 11:bodova, a u sklopu devetog kola stigao im je uoči ovog kola petoplasirani Lipik koji je u posljednja dva susreta obilježio dvije pobjede te se s ukupno 14 osvojenih bodova podigao na peto mjesto poretka. U prvom poluvremenu susreta mreže se nisu tresle, a pogodak odluke stigao je u 63. minuti kada je precizan za uspostavit će se tri boda Lipika bio Zdravko Gospočić.

“- Utakmica u kojoj smo promašili previše prilika. Kako to obično biva, odlična ekipa Lipika je iz jednog kontranapada postigla gol, i za to im čestitamo. Inače, ekipa Lipika se danas predstavila kao momčad koja je dobro organizirana i vođena od strane trenera. Čestitamo im na pobjedi. Nama preostaje raditi i ispravljati pogreške kako bismo igrali bolje i postigli što bolje rezultate.”- komentar je trenera Omladinca iz Gornje Vrbe, Ivan Pavković.

“- Možda tehnički naša i najlošija utakmica u ovoj sezoni, međutim volja,htijenje i zalaganje su nas nagradili, premda naj realnije bi možda bilo i neriješeno. Čestitam mojim momcima, i nadam se da nakon što smo se prošli tjedan odmarali, ovaj tjedan idemo maksimalnom raditi i spremati se za neugodnu ekipu Jakšića i mog prijatelja Vrgu. Čestitam i fer i korektnim domaćinima, kao i sudcima na odličnom suđenju.”- komentar je trenera Lipika, Kreše Posedija.

PSUNJ SOKOL – MLADOST 2:0

U susretu uoči ovog kola jedanaeste i dvanaeste momčadi prvenstva koje su skupile po šest bodova iz osam odigranih susreta, snage su u Okučanima odmjerili Psunj Sokol i Mladost Sibinj. Obje momčadi u nešto su lošijoj formi ušli u ovaj susret te su im nužno bili potrebni bodovi. U prvom poluvremenu susreta nije bilo pogodaka, a pogocima Luke Agatića u 58. i Enisa Seferovića u 78. minuti Psunj Sokol je upisao treću ovosezonsku prvenstvenu pobjedu.

“- Današnja prvenstvena utakmica s obzirom na trenutni položaj na tablici bila je bitna objema ekipama, a u konačnici cijenim da smo u fer i korektnoj utakmici zasluženo pobijedili. Suđenje korektno i u skladu s pravilima nogometne igre.”- osvrt je na susret trenera Psunj Sokola, Dražena Kraljevića.

“- Prvo poluvrijeme smo stajali dobro, bili smo malo bolji. U drugom poluvremenu su domaćini bili znatno bolji i zasluženo su pobijedili. Suđenje je bilo vrhunsko, bez grešaka, posebno od strane glavnog suca Cindrića!”- izjavio je trener Mladosti iz Sibinja, Boris Brica.

DINAMO – POŽEGA 3:1

Dinamo Vidovci u susret devetog kola ušli su kao šestoplasirana momčad poretka s učinkom od četiri pobjede, dva neriješena ishoda i dva poraza, a s druge strane stajala im je uoči ovog kola posljednjeplasirana momčad ljestvice, Požega, koja je u kolo ušla s četiri boda koliko je imala i pretposljednja Slobodnica.

Požega je došla u vodstvo u 23. minuti susreta preko Tea Japarića, a preokret domaćina stigao je u drugom poluvremenu pogocima Mihaela Hlebeca (52′), Roberta Gurdona (65′) i Marka Letinića u 86. minuti za konačnih 3:1.

- “Pokazalo se opet da su ovo najteže utakmice kada igraš s davljenikom . Uz sve to lokalni derbi gdje uopće nije bitno koji si na tablici . Mislim da je pobjeda zaslužena i naravno gostima želim sretno dalje . Suđenje korektno.”- riječi su trenera Dinama, Ante Kozine

- “Prvo čestitke domaćinu na pobjedi i domaćinstvu, svaka čast! Mi smo prvo poluvrijeme odigrali dobro, drugo nismo mogli držati isti tempo zbog nama poznatih razloga, treba nam puno, puno rada, čestitke i sucima!”- izjava je trenera Požege, Marijana Bakule.

U 10. kolu, u subotu, 21. 10. 2023. u 15,15 sati sastaju se Požega - Psunj Sokol, Lipik 1925 - Jakšić i Vinogorac - Omladinac dok će od 17,45 sati igrati Slavonac - Dinamo. U nedjelju, 22. 10. 2023. u 15,15 sati sastaju se Papuk - Sikirevci, Mladost - Slobodnica i Zadrugar - Hajduk. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 320 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Listopad 2023 12:46