Ponedjeljak, 16 Listopad 2023 08:12

Croatia poražena na gostovanju kod BSK Buka u derbiju 9. kola 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 9. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Sunčanom subotom otvoreno je ovo kolo, u kojoj smo odmah gledali derbi kola u Dobrovcu – susret dvije vodeće ekipe na tablici. 

DOBROVAC – KAPTOL 1:0

Obje ekipe ušle su vrlo ozbiljno u ovaj susret što se vidjelo na terenu. Premda je Kaptol imao inicijativu i stvarao šanse, nije bio dovoljno konkretan te su mreže mirovale sve do pogotka Komljenovića. Nakon jedne odbijene lopte upravo je on bio na pravom mjestu i doveo svoju ekipu u vodstvo. Do kraja susreta gosti su pokušavali doći do izjednačujućeg pogotka, ali jednostavno im nije išlo čime su puleni Mile Pavelića doživjeli prvi poraz ove sezone.

- Tvrda i čvrsta utakmica od samog početka do kraja. Čestitam svojim dečkima na pristupu, dobro odigranoj ,borbenoj i kažem čvrstoj utakmici. Mi smo iskoristili svoju šansu i uzeli do sada 3 boda neporaženoj ekipi. Bravo dečki! Ponos do neba. Gostima čestitam na fer i korektnoj igri, a svojoj ekipi samo – Zig-Zag! – rekao je Tomislav Kužilek.

- Čestitam domaćinu na pobjedi. Nama je falilo danas koncentracije u završnici da bi napravili nešto više. Svim akterima današnje utakmice čestitke na fer i korektnom ponašanju. Domaćinu hvala i na trećem poluvremenu. – izjavio je Mile Pavelić.

KUZMICA – SLAVEN  0:4

Kuzmica je na svome terenu teško podbacila te su primili čak četiri pogotka protiv raspoloženih gostiju iz Gradca. Zaslužena pobjeda gostiju, čestitam im i želim sreću dalje u prvenstvu. Od vikenda do vikenda se nogomet ne može igrati, nadam se da će moji igrači to shvatiti što prije. – izjava je Tomislava Banožića.

Nakon što su u subotu odigrana dva susreta, ostatak utakmica odigrao se po kišnom vremenu, ali to nije smetalo da Požeško-slavonski prvoligaši odigraju odlične utakmice.

GRAŠEVINA – DINAMO 1:1

Graševina nakon lošeg starta polako hvata formu, a pravi test bio je upravo protiv Dinama. Premda su gosti bili ti koji su bili bolji i konkretniji u prvom dijelu gdje su poveli preko Parobeka, domaći su se u nastavku probudili. Dobru i karakternu igru pokazali su žitelji Vetova te su do izjednačenja stigli na krilima Vidovića pred sami kraj susreta. Na kraju realna podjela bodova u izrazito korektnoj utakmici.

- Prvo poluvrijeme mi bolji takmac dali jedan, a mogli i drugi te odlazimo na odmor sa golom prednosti. Drugo domaćin bolji, ima inicijativu, a mi šansu da odemo na dva prednosti i vjerojatno riješiti pobjedu. Nakon toga nastupa pravilo – ne daš, dobiješ – i na kraju remi. Hvala domaćinu na gostoprimstvu. – izjava je Zlatka Botičkog.

BSK BUK – CROATIA 4:2

Nakon utakmice Dobrovca i Kaptola, ova utakmica slovila je također kao debri-susret. BSK je na domaćem terenu težak protivnik za svakoga, a to je potvrdila i Croatia. Od samog početka domaćini su krenuli žestoko, ali gosti su držali priključak pa se na odmor otišlo sa rezultatom 3:2. U nastavku trupe Jakova Jakovljevića pojačavaju tempo i dolaze do pogotka koji je pomalo smirio susret, a pokazao se kao konačan rezultat.

- Želim čestitati svojim momcima na pobjedi, jedna dobra utakmica protiv dobrog protivnika koja je donijela 6 golova tak da svi koji su bili na utakmici mogli su uživati. Šteta što je padala kiša možda bi privukla još gledatelja. Još bi zaželio brz oporavak igraču Marku Piščeviću koji je nastradao u jednom duelu koji nije bio namjeran i sam ja tako izjavio, Marko brz oporavak. – riječi su Josip Jakovljevića.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – GRANIČAR 2:1

Dosta izjednačenu utakmicu odigrali su u Drenovcu domaćin i Graničar iz Zagrađa. Premda su gosti imali inicijativu na terenu i u nekim trenucima pravu prevlast, domaći Dragovoljac bio je strpljiv u obrani i tražio svoju šansu. Na poluvremenu je rezultat bio 1:1, pa je svima na stadionu bilo jasno da će pobjednika odlučivati detalji. Iako su gosti imali šanse za povećati prednost, ipak je domaća ekipa došla u vodstvo preko Šubare što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

- Danas smo imali puno problema što zbog kartona, povreda, ali smo odigrali čvrstu, odgovornu utakmicu, dali gol više i pobijedili ipak zasluženom u graničarskom derbiju. Gosti sa tandem Ančurovski i Srdarevićem pokazali su da su odlična ekipa i sretno im dalje. Mojim momcima kapa do poda na svemu za današnju utakmicu. Kad je trebalo znali smo se braniti, a i bili smo raspoloženi i prema naprijed. Marljivo skupljamo bodove i okrećemo se idućoj utakmici u Mihaljevcima. – izjavio je Ante Obućina.

- Imali smo sve u svojim nogama, ali pobjedu smo poklonili susjedima. Dvije početničke greške koje su domaćini iskoristili. Čestitam domaćinima i želim sreću u nastavku prvenstva. Čestitam i svojim momcima ostavili su srce i dušu na terenu, no što prije shvate da odluke pojedinih ljudi koji su dio nogometne utamice ne mogu promijeniti biti će svima lakše. Neznanje bi oprostili, to nije za zamjeriti, ali ovo danas je bilo jako tužno i čovjek gubi energiju za ostankom u amaterskom nogometu. Iz nedjelje u nedjelju je to Sizifov posao, jako, jako tužno. – komentar je Marka Krmpotića.

MLADOST – OMLADINAC 2:2

Odlična utakmica igrala se u Pavlovcima. Prvo poluvrijeme gosti su otvorili furiozno i imali odlične prilike, no nisu ih iskoristilu. U nastavku im to ipak polazi za rukom, ali nešto se pita i domaćine. U idućih 15 minuta dolaze do potpunog preokreta, no u samoj završnici nedostajalo im je sreće i koncentracije za uzimanje sva 3 boda kada su postigli autogol za 2:2 koji je bio konačan rezultat.

- Početak utakmice pripao je gostima i u prvih nekoliko minuta su nas mogli matirati sa dva pogotka, ali naš golman je bio odličan u tim situacijama. U drugom poluvremenu gosti pomalo sretno dolaze do vodstva i tek onda smo se probudili i u osam minuta okrenuli rezultat. Nažalost u 90. minuti autogolom postavljamo konačnih 2:2. Nisam nezadovoljan igrom svoje momčadi, ali moramo se dići i dati puno više od sebe ako želimo dobre rezultate. – poručuje je Pero Vidović.

U 10. kolu, u subotu, 21. 10. 2023. u 15,15 sati sastaju se Dinamo - BSK Buk i Dobrovac - Graševina dok će u nedjelju, 22. 10. 2023. u 15,15 sati igrati Kaptol - Slaven, Omladinac - Kuzmica, Graničar - Mladost i Croatia - Hrvatski dragovoljac. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 319 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Listopad 2023 14:51