Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 08:00

U 10. kolu 3. Nogometne lige - Istok Slavonija uvjerljivo pobijedila Graničar u Županji

ŽUPANJA - Identičan ishod iako je sezona dijametralno suprotna u odnosu na prošlu u kojoj su ovi klubovi do posljednjeg kola vodili bitku za naslov prvaka. I tada je Slavonija slavila 0:3, otpjevala svoje na Spomen stadionu i ostavila Graničar razočaran, no nitko nije mogao ni naslutiti da će samo nekoliko mjeseci kasnije viceprvak tavoriti na samom dnu, bez nekakve konkretne ekipa kako da se pokrene.

I Slavonija je očajno krenula u sezonu, ali je bilo jasno da će se pokrenuti, objektivno analizirajući ova Slavonija je i kvalitetnija od prošlosezonske, ili barem ima osjetno veću širinu kadra, popunjenu zaista kvalitetnim mladim igračima koji donose novu energiju čitavoj momčadi.

Baš jedan od tih mladih talentiranih momaka je i donio početnu prednost gostima iz Požege, u devetoj minuti zabio je Ante Novak, igrač s brojem devet na leđima. Dugo je taj rezultat stajao na semaforu, sve do 76. minute kada pobjedu Slavonije ovjerava Mato Marčetić, dok je u sudačkom dodatku svoje ime na listu strijelaca dodao i Ivan Antunović. 

Čestitam gostima na pobjedi! Bili smo jako dobri do 75. minute odnosno drugog gola! Ne mogu ništa reći za energiju svojim igračima, ali ne ide! Koga zanima naša priča i naša situacija kad izgubiš još jednu u nizu, opet doma. Kakav je to grč, koje i mogu i ne mogu razumjeti. Jako je puno tema, ali kad već gubimo ne trebamo opet izgubit dostojanstvo! Želim da se što prije momci vrate. Ako ništa znamo tko je kakav, jer kad si na dnu onda te i još gaze! Nećemo se predavati, ni slučajno! – poručio je Hrvoje Bušić, trener Graničara.

Kad je bilo teško bili smo ponizni, rekli smo da moramo nastaviti raditi i da nam se mora otvoriti, sad kad možemo konačno reći da smo izašli iz te krize moramo biti i dalje biti ponizni, nastaviti raditi i imati pravi pristup. Mislim da smo zasluženo slavili, bili smo bolji od Graničara koji je nažalost u lošoj situaciji, čestitke i njima na korektnoj partiji, nadam se da će brzo krenuti s osvajanjem bodova. Za kraj, čestitke mojim dečkima na dobroj, ozbiljnoj utakmici, okrećemo se sljedećem kolu i Vuteksu, znamo da nas čeka teška utakmica, i po rezultatima i po informacijama koje imam oni se dižu i sigurno neće biti nimalo lako – zadovoljan je trener Slavonije Krešo Poleti.

Rezultati 10. kola : Valpovka - Kutjevo 3:5, Vuteks Sloga - Sloga 3:1, Borac - Čepin 2:2, Slavija - Đakovo Croatia 0:1, NAŠK - Svačić 0:2, Tomislav (DA) - Tomislav (C) 2:0, Graničar - Slavonija 0:3,  Bedem - Oriolik 2:0.

U 11. kolu, u subotu, 28. 10. 2023. u 15,00 sati sastaju se Slavonija - Vuteks Sloga, Oriolik - Valpovka, Đakovo Croatia - NAŠK, Čepin - Slavija i Sloga - Borac dok će u nedjelju, 29. 10. 2023. s početkom u 14,00 sati igrati Svačić - Bedem, Tomislav (C)  - Graničar i Kutjevo - Tomislav (DA). 

(sportalo.hr) 

Pročitano 236 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 10:24