Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 08:10

U 10. kolu Međužupanijske nogometne lige Požega na svom terenu dobila Psunj Sokol (Okučani), a Dinamo poražen kod Slavonca u Novoj Kapeli

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 10. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. U subotu su odigrana četiri dvoboja, Požega je ostvarila drugo prvenstveno slavlje svladavši Psunj Sokol, uspješan je bio i Lipik, Vinogorac i Omladinac remizirali su bez pogodaka, dok je u Novoj Kapeli domaćin stigao do novog prvenstvenog slavlja! 

VINOGORAC – OMLADINAC GORNJA VRBA 0:0 

Vinogorac koji je s tri uzastopne pobjede uoči ovog susreta stigao na 21 osvojen bod i uoči ovog susreta držao treće mjesto ljestvice ugostio je Omladinac iz Gornje Vrbe koji je skupio jedanaest bodova uz učinak od tri pobjede, dva neriješena ishoda te četiri poraza. U ovom susretu nije bilo pogodaka pa su obje momčadi iz ovog susteta izašle bogatije s bodom.

“- Ponovno kod kuće, i ovoga puta, možemo samo biti zadovoljni bodom jer imam osjećaj da su gosti došli tražiti bod. Organizirano su se branili i čekali svoju priliku iz kontre. Mi smo stvarali mnogo prilika, bili strpljivi unatoč ovakvom vremenu, ali nažalost, nismo ih iskoristili. Idemo kolo po kolo, a sada nas čeka Jakšić. Već sutra počinjemo s pripremama za dalje. Pohvale svim ljudima koji su bodrili svoje ekipe unatoč hladnom i kišovitom vremenu. Sretno gostima dalje i čestitke na igri i osvojenom bodu.”- riječi su stratega Vinogorca, Marija Ćubela.

- “Solidna utakmica na teškom terenu, a najveća borba vodila se na sredini terena. Rezultat 0:0 čini se najrealnijim. Čestitke domaćinu na gostoprimstvu i na fer i korektnoj igri.”- izjava je trenera Omladinca, Ivana Pavkovića.

POŽEGA – PSUNJ SOKOL 3:0

Požega koja je uoči ovog dvoboja na tablici držala posljednje mjesto ligaške ljestvice s četiri osvojena boda, snage je odmjerila sa Psunj Sokolom iz Okučana, koji je s omjerom od tri pobjede i šest poraza, odnosno s devet bodova držao deseto mjesto prvenstvenog poretka.

Požega je u vodstvo stigla od 33. minute kada je pogodak postigao Nikola Franikić, a sedam minute kasnije prednost domaćina na plus dva diže Teo Japarić te se s 2:0 domaćina odlazi na predah. Konačnih 3:0 djelo je Ivana Bezjaka u 54. minuti susreta.

- “Čestitke mojoj ekipi na zalaganju i pobjedi, a protivničkoj na fer igri!“ - kratko je susret prokomentirao trener Požege, Marijan Bakula.

- “Utakmica je od samog početka bila izjednačena, unatoč teškim vremenskim uvjetima. Nakon tridesetak minuta, domaćin je postigao prvi gol, a do kraja poluvremena i drugi gol. To je očito imalo psihološki utjecaj na našu momčad. Na početku drugog poluvremena pokušali smo se vratiti u utakmicu, ali treći gol domaćina definitivno je riješio pobjednika ove utakmice. Utakmica je bila fer i korektna u cijelosti, a suđenje je bilo u skladu s pravilima nogometne igre. Domaćinu želimo sreću u nastavku prvenstva.”- riječi su trenera Psunj Sokola, Dražena Kraljevića.

LIPIK 1925 – JAKŠIĆ 1:0

Lipik je u ovaj dvoboj ušao s tri uzastopne pobjede te učinkom od pet pobjeda te po dva remija i poraza, a u sklopu devetog dočekao je Jakšić, koji je u posljednjem kolu stigao do četvrtog prvenstvenog slavlja, onog nad Sikirevcima 3:1 te se tako uspeo na sedmo mjesto ljestvice s dvanaest bodova na kontu.

Lipik je stigao u početnu prednost u 21. minuti kada je mrežu Jakšića načeo Marko Miloševič, što je bilo dovoljno da Lipik ode s minimalnom prednošću na predah. Kako u drugom poluvremenu nije bilo pogodaka, sva tri boda iz ovog susreta ostaju u Lipiku.

“-Tvrda, prava prvenstvena utakmica u vaterpolo uvjetima koju smo dobili na “mišiće”. Mi nešto bolji u polju dok se gost pokazao kao čvrsta i organizirana ekipa koja svoje šanse čekala iz polu kontre i kontre. Iako danas i nismo nešto previše kreirali prilika, jednu smo iskoristili i uzeli tri boda. Moram priznati da nas je danas kapetan Zanetti izvadio iz dvije vrlo teške situacije svojim odličnim obranama. Čestitam mojim momcima na pristupu važnim bodovima, a fer i korektnim gostima i mom prijatelju Vrgi sretno dalje. Čestitke i današnjim arbitrima na odličnom suđenju. Čekaju nas dva izrazito teška gostovanja u kojima ćemo se pokušati vratiti sa što više bodova. Igrač utakmice-Marko Milošević.”- komentirao je za Sportalo trener Lipika, Krešo Posedi.

“- Zaslužena pobjeda Lipika, idemo dalje.”- kratko je prokomentirao strateg Jakšića, Goran Vrgoč.

SLAVONAC – DINAMO 4:2

Slavonac iz Nove Kapele s okruglih 20 bodova na kontu, nakon što je u prethodnom kolu obilježio prvi ovosezonski prvenstveni poraz, u večernjem je susretu ugostio Dinamo iz Vidovaca. Gosti su nakon domaćeg slavlja nad Požegom u prethodnom kolu 3:1 držali peto mjesto poretka uz učinak od pet pobjeda, dva neriješena ishoda i dva pretrpljena poraza.

Gosti iz Vidovaca stigli su u početnu prednost u 15. minuti kada je za Dinamo precizan bio Brnčić, a odgovor Slavonca čekao se do 32. minute kada je precizan bio Dragan Sremac. Svoj drugi pogodak Sremac je postigao u 44. minuti, a pobjedu Slavonca s dva pogotka potvrdio je Hrvoje Mišić (53′ i 67′). Konačnih 4:2 postavio je Roberto Marčinović u 80. minutu susreta.

- “Prvo čestitam gostima i mojim dečkima na zalaganju u ovakvim vaterpolskim uvjetima. Gol gosta nas je malo poljuljao, ali kako je utakmica odmicala, postajemo bolji i čvršći. Postigli smo 4 gola i stvorili još 3-4 izgledne prilike za postizanje gola. Danas smo jednostavno bili bolji i više smo željeli pobjedu od gosta. Čestitam i sucima na korektnom suđenju, a mojim dečkima još jednom čestitke na današnjem pristupu.”- prokomentirao je susret trener Slavonca, Matej Vlaović.

- “Ma ne želim niti uljepšavati. Je li moguće da derbi kola sudi sudac ove kvalitete? Pokrajnji korektni. Ali stvarno, ovo je sramota. I prvi gol je bio iz Dahla za nas a on svirao za njih, 0:1. Nakon 20 minuta, penal za nas, i ništa. Vodi Kapela 2:1 nakon faula na našem igraču koji nije sviran, a mi dobijemo gol za 3:1. Ne želim poniziti ekipu Kapele, koja je odlična ekipa. Trener je nerealno reagirao, ali lijepo je i glumiti. Čestitam im na pobjedi, ali Ilija, odakle si ti? Stvarno, igraju treće i peta ekipa ranga, a on sudi. Da li je on stvarno sudac za ovaj vrh? Moji igrači se ponašaju odlično, nikome ništa nisu predbacivali. Čestitam im.”– osvrt je na susret trenera Dinama, Ante Kozine.

S tri nedjeljna dvoboja kompletirano je deseto kolo uzbuđenja u MŽNL PŽ-SB! Slobodnica je preokretom u zadnjih deset minuta došla do tri boda u Sibinju, Zadrugar je u Oprisavcima svladao Hajduk, dok su Sikirevci minimalno slavili u Velikoj! 

ZADRUGAR – HAJDUK 3:2

 Zadrugar iz Oprisavaca nakon prošlotjednog domaćeg slavlja nad Papukom 4:1 stigao je na devet osvojenih bodova i devetog mjesta, a u sklopu desetog kola u Oprisavce je stigao lider poretka Hajduk iz Pakraca, koji je u susret ušao s učinkom od šest pobjeda i tri prvenstvena remija.

Zadrugar je stigao u prednost od 20. minute kada je za domaćina bio precizan Domagoj Đurković, što je bilo dovoljno da domaćin s minimalnom prednosti ode na predah. U dvanaestoj minuti nastavka Zadrugar udvostručuje svoju prednost pogotkom Petra Svrzlića, a zatim odgovaraju Pakračani preko Stjepana Dietzmana u 63. minuti. Prednost Zadrugara na plus dva vratio je Jura Luketić, a konačnih 3:2 djelo je Adriana Baškiere u 80. minuti susreta.

 -“Prava prvenstvena utakmica gdje su svi akteri bili na visokom nivou i odigrali pravu utakmicu. Čestitam svojim igračima na igri, borbi i naravno na pobjedi protiv odlične ekipe Hajduka. Pohvale sudačkoj trojici i još jednom velike čestitke mojim igračima!”- riječi su trenera Zadrugara, Braslava Ostojića. 

- "Zbilja čvrsta utakmica gdje nismo uspjeli uzeti tri boda iako bi svakom po bod bio možda i najrealniji ishod. Čvrsta utakmica bez kartona je otišla na stranu domaćina iako smo se vraćali u utakmicu. Poraz 3:2 po nama nezaslužen, pružili smo više igre, ali nas nije išla završnica. No, nogomet je takva igra, a na nama je da svoje greške popravimo i zadnja tri kola odradimo kako znamo i možemo.”- komentirali su nam iz Hajduka iz Pakraca.

PAPUK – SIKIREVCI 0:1

Papuk iz Velike nakon što je u devetom kolu obilježio treći prvenstveni poraz, sa 16 bodova na kontu u sklopu desetog kola dočekao je Sikirevce. Gosti su u prethodnih devet susreta ostvarili učinak od dvije pobjede, tri neriješena susreta i četiri poraza, što im je uoči ovog kola bilo dovoljno za jedanaesto mjesto poretka. U prvom poluvremenu susreta nije bilo pogodaka, a zgoditak odluke gledatelji su mogli vidjeti u 85. minuti kada je goste do vrijedna tri boda doveo Ivan Galić

. “-Čestitke ekipi Sikirevaca na pobjedi, mi se moramo resetirati. Igrali smo jako loše, sad imamo jako teška tri kola i moramo se dobro pripremiti.”- izjava je trenera Papuka iz Velike, Dalibora Banovića.

- “Kad se borimo jedan za drugoga, kao danas, onda dođe i pozitivan rezultat. Bili smo hrabri, ispoštovali sve dogovoreno, i ovakav pristup je put kojim trebamo nastaviti. Čestitam svojim momcima na pobjedi, fer i korektnom domaćinu želim sreću dalje, a mi se okrećemo domaćem susretu.”- ogled je komentirao strateg Sikirevaca, Mario Barišić.

MLADOST – SLOBODNICA 1:3

Mladost iz Sibinja u općinski derbi je stigla kao dvanaesta momčad poretka sa šest osvojenih bodova, odnosno omjerom od dvije pobjede i sedam poraza, dok je istovremeno Slobodnica skupila četiri boda iz devet susreta te učinkom od četiri neriješena ishoda i pet poraza.

Mladost je stigla u početno vodstvo u 16. minuti zgoditkom Tomislava Čudine te je domaćin tu prednost zadržao do kraja prvog poluvremena. Od 62. minute gosti su ostali s igračem manje nakon što je drugi žuti karton zaradio Bazina. I kada se činilo da će Mladost uprihoditi tri boda, prvo se ukazao Filip Barukčić u 82. i 85. te potpuno preokrenuo susret u korist Slobodnice. U 92. minuti kod Slobodnice je pocrvenio Vinković, da bi potvrda pobjede gostiju stigla u 94. kada je konačnih 1:3 postavio Antonio Jozić iz kaznenog udarca.

“- Vodimo 1:0, imamo igrača više, pet šest stopostotnih prilika i izgubimo utakmicu. Što reći, to je nogomet,od danas ja više nisam trener Mladosti!”- zaključio je trener Boris Brica.

“- U općinskom derbiju smo zasluženo pobijedili sa dva igrača manje. Mojim igračima mogu samo čestitati.”- riječi su trenera Slobodnice, Petra Vukoje.

U 11. kolu, u subotu, 28. 10. 2023. u 15,15 sati sastaju se Hajduk - Papuk i Jakšić - Vinogorac dok će u nedjelju, 29. 10. 2023. s početkom u 14,15 sati igrati Dinamo - Zadrugar, Psunj Sokol - Slavonac, Slobodnica - Požega, Omladinac - Mladost i Sikirevci - Lipik 1925. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 358 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 10:18