Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 08:11

U 10. kolu 1. Županijske nogometne lige Croatia (Mihaljevci) na svom terenu pobijedila Hrvatski dragovoljac (Brodski Drenovac)

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 10. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Subota je u ovom rangu pripremila popodne iznenađenja. Lideri prvenstva uvjerljivo su poraženi, a odlične utakmice odigrali su Dinamo Rajsavac i Graševina iz Vetova

DINAMO (RAJSAVAC) – BSK BUK 3:0 

BSK ove sezone ima puno problema, no ono što su Bučani prikazivali cijele sezone nije odavalo njihove slabosti zahvaljujući karakteru i htjenju cijele ekipe. Ovoga puta domaći Dinamo odigrao je vrlo pametnu i dobru utakmicu gdje je kaznio svaku grešku protivnika. Sve bitno dogodilo se u drugom dijelu, a strijelci za Dinamo bili su Parobek, Martinović i Pavlović.

- Čestitam svojim momcima na utakmici bilo je volje i želje, ali nije išlo. Prevelik broj izostanaka i ozljeda u ekipi negdje je morao uzeti danak, ali to ne umanjuje pobjedu ekipe Rajsavca, iskrene čestitke. Prvi gol dobijemo iz naše greške, a onda smo probali malo više napadati i dobijemo još dva gola. Jedino moj kolektiv zna u kakvom smo stanju svaku utakmicu. Ali nema jadanja idemo dalje, slijede nam tri domaće utakmice idemo ponovno se skupiti pa probati ostvariti koju pobjedu. – izjavio je Josip Jakovljević.

DOBROVAC – GRAŠEVINA  (VETOVO) 1:4

Dobrovac je na domaćem terenu ugostio posljednje plasiranu momčad prvenstva Graševinu. Naizgled lagan zadatak pretvorio se u Kužilekovu noćnu moru. Premda Dobrovac ima kvalitetu na svojoj strani, igrači to nisu u potpunosti pokazali na terenu.

Graševina je hrabro ušla u susret i već na poluvremenu vodila sa dva gola prednosti. Do kraja susreta domaći su pokušali stići prednost, no međutim gosti iz Vetova su ostali pribrani i iskoristili stanje na terenu i na kraju odnijeli sva 3 boda. U gostujućim redovima najviše se istakao Mirko Soldo sa dva pogotka.

- Što reći za utakmicu? Nama trenerima je najgore kad ti dolazi ekipa koja je na zadnjem mjestu da ih motiviraš jer znaš da to nije pravo stanje, a njima je u glavi već upisana 3 boda. Dobro smo ušli u utakmicu i imali prilike da to riješimo na početku u našu korist, ali nedostatak mirnoće i preciznosti nas je koštalo svega jer se nakon toga sve okrenulo protiv nas. Nemam naviku komentirati suđenje jer mi smo prvo sami krivi za naše neiskorištene šanse, ali čisti naš gol poništen za 1:1 i iz toga dok smo se mi veselili i čudom čuditi nevjerojatnoj sudačkoj odluci, protivnik šalje loptu nastranu i iz toga dijagonalu za čisti ofsajd dovodi ekipu u prednost i daje protivniku vjetar u leđa. To ne da znači puno nego takvim stvarima presuđuješ utakmicu. Ne znam kome to ne bi pomoglo i značilo da pobijediš. Možda sam neobjektivan, ali nisam glup da znam koliko to znači. Već kolo iz kola se mi borimo sa nekim stvarima koje očito nekome ne paše što smo tu gdje jesmo. Dečki glavu gore, jači smo od svega! – rekao je Tomislav Kužilek.

- Napokon jedna dobra predstava mojih momaka. Dobra utakmica puna prigoda i sa jedne i sa druge strane, mi smo svoje iskoristili i ovu utakmicu ostavili srce na terenu. Moram čestitati svojim dečkima, nadam se da su danas vidjeli koliko vrijede kada igraju sa srcem i žarom kojim su igrali. Bravo dečki, ali tek smo na početku moramo tako nastaviti. Hvala domaćinu na fer, korektnoj utakmici i na gostoprimstvu nakon utakmice. -poručio je Dario Pažin.

Nakon subotnjih iznenađenja, gledali smo nešto mirniju nedjelju. Svi uvjetno favoriti na papiru su opravdali taj status i uzeli tri boda na domaćem terenu.

KAPTOL – SLAVEN (GRADAC) 3:1

Kaptol je na domaćem terenu nakon poraza u prošlom kolu došao do zadovoljavajućeg rezultata pobijedivši Slaven. Premda su gosti poveli te je domaćin ostao sa igračem manje, na predah se otišlo sa neriješenim rezultatom. U nastavku Kaptol dolazi do pobjede preko Iličića i Pranjića.

- Imali smo jako loš ulazak u utakmicu. Gost iz prvog udarca dolazi do vodstva. Nakon toga dobivamo još i crveni. No moja ekipa pokazuje karakter i do poluvremena izjednačujemo, a drugo poluvrijeme igramo puno bolje i dolazimo do zaslužene pobijede. Čestitam svim akterima današnje utakmice na fer i korektnom ponašanju. – izjavio je Mile Pavelić.

OMLADINAC (ČAGLIN) – NK KUZMICA 6:0

Omladinac je u svome dvorištu totalno deklasirao Kuzmicu koja ove sezone proživljava noćnu moru. Domaći su već na poluvremenu imali vodstvo od 2 pogotka, da bi ga na kraju utakmicu utrostručili te je utakmica završila teniskim rezultatom.

- Najviše žalosti što nas nije briga koliko ćemo izgubiti. Nema volje, želje, borbe, zalaganja. Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi i sretno im u nastavku prvenstva. Sucima čestitke za odlično odrađen posao. Nama predstoji grčevita borba za opstanak. Na meni je da ponudim ostavku, a uprava će odlučiti što i kako dalje. – rekao je Tomislav Banožić.

GRANIČAR (ZAGRAĐE) – MLADOST (PAVLOVCI) 4:2

Graničar je na svome terenu opravdao ulogu favorita i porazio posljednje plasiranu Mladost. Već nakon dvadesetak minuta pitanje pobjednika bilo je riješeno, a do kraja susreta gosti su pokušali doći golovima do bodova, ali to ovoga puta nije bilo dovoljno.

- Utakmica je bila gotova i prije nego sto je počela. U prvih 20 min moji dečki su bolju igru okrunili sa tri pogotka i poslije toga je bilo odrađivanje posla. Gostima sretno dalje, a mi se okrećemo Kuzmici, vrlo neugodnom gostovanju. – poručio je Marko Krmpotić.

- Nisam zadovoljan. Domaćini su se očito pripremili na brutalan presing u prvih 15-20 minuta i to su uspješni odradili i materijalizirali tri nova boda. Čestitam Graničarima na pobjedi! Nakon 10. kola i službeno smo zadnji na tablici i naravno da smo nezadovoljni i da su se popalili svi alarmi u klubu. – rekao je Pero Vidović trener NK Mladosti.

CROATIA (MIHALJEVCI) – HRVATSKI DRAGOVOLJAC (BRODSKI DRENOVAC) 4:1

Nakon poraza protiv BSK-a u prošlom kolu, Croatia je uspjela oprati gorak okus gubljenja bodova te su na Grabovcu pobijedili Hrvatski Dragovoljac. Jedan čovjek u redovima domaćih preuzeo je glavnu ulogu i sa 3 pogotka riješio pitanje pobjednika. Riječ je naravno o Krunoslavu Kahaneku koji igra odličnu sezonu.

- Danas smo napravili dosta grešaka koje domaćin kažnjava i zasluženom pobjeđuje. Čestitke domaćinu na pobjedi, a mi se okrećemo domaćoj utakmici protiv NK Dinama Rajsavca. – izjavio je Ante Obućina.

U 11. kolu, u subotu, 28. 10. 2023. u 15,15 sati sastaju se Kuzmica - Graničar dok će u nedjelju, 29. 10. 2023. s početkom u 14,15 sati igrati Graševina - Kaptol, BSK Buk - Dobrovac, Hrvatski dragovoljac - Dinamo, Mladost - Croatia i Slaven - Omladinac. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 303 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 13:30