Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 08:13

U 9. kolu 2. Županijske nogometne lige Parasan slavio u Eminovcima, Lipa poražena na svom igralištu od jesenskog prvaka Graničara (Bučje)

POŽEGA - U nedjelju, 22. listopada odigrane su sve utakmice 9. kola 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske, a to je bilo i posljednje kolo prvog dijela sezone. Kao prva momčad ljestvice prezimit će Graničar iz Bučja koji je lidersko mjesto osigurao slavljem na gostovanju kod Lipe!

U troboju za jesenski primat, nogometaši Lipe, treće momčadi ljestvice sa samo dva boda zaostatka uoči ovog kola za liderom, dočekali su upravo lidera Graničara iz Bučja, koji je predvodio ljestvicu s 19 bodova iz šest susreta, odnosno učinkom od šest pobjeda te po jednim neriješenim ishodom i porazom. Graničar je potvrdio jesenski naslov slavljem 2:3, a pogotke za goste postigli su Stjepan Vuzem (21′) i Ivan Jakovljević (29′ i 83′). S druge strane, za domaćina Lipu oba su pogotka djelo Roberta Fliszara (55′ i 64′).

Croatia iz Donje Obriježi u susret je ušla kao druga na ljestvici s 18 bodova, što je bio samo bod manje od lidera, Graničara, pa im je za prezimljavanje na čelu poretka trebao kiks Graničara i pobjeda u susretu s Dinamom iz Badljevine. Gosti su pak, u susret ušli kao šesta momčad ljestvice s deset bodova iz osam susreta. U susretu sa sedam pogodaka pobjedu 3:4 odnio je Dinamo i to s dva pogotka Ivice Šugića (25′ i 63′) te po jednoga Stipe Šugića (41′) i Leonarda Mlinarića (75′). S druge strane, kod domaćina Croatije precizni su bili Petar Špelić (23′), Antonio Josipović (33′) i Marko Giacometti (85′). 

Eminovci su se uoči ovog kola nalazili na sedmom mjestu s omjerom tri pobjede i četiri poraza iz sedam susreta,a u sklopu devetog kola dočekali su Parasan, koji je u susret ušao kao peti s jedanaest osvojenih bodova. Do novog trijumfa stigao je Parasan i to rezultatom 2:3. Pogotke u pobjedi gostiju postigli su Matej Ivanković (45’+5), Marko Iličić (50′) i Mario Maras (87′), dok su Eminovci oba svoja pogotka postigli u nadoknadi prvog poluvremena (Jakov Žutić 45’+9′ i Marko Nekić 45’+12′).

Sulkovci, koji su u kolo ušli kao osmi s osam bodova, odnosno učinkom od dvije pobjede, dva remija i četiri poraza ugostili su Slavoniju iz Prekopakre, koja je osvojila šest bodova u prethodnih osam prvenstvenih dvoboja. Gosti započinju utakmicu s 8 igrača, a u 42 minuti jedan gostujući igrač se ozlijedio i izašao van igre. Utakmica se nastavila dalje i to sve dok su gosti imali 7 igrača na terenu. U 79. minuti gostujući vratar je samovoljno napustio teren. Sudac Zdenko Antolović ga je čekao da se vrati u teren 5 minuta, ali se isti nije vratio, pa je potom glavni sudac svirao kraj utakmice.

U uvjerljivom slavlju Sulkovaca od 9:0 hat-trick je postigao Petar Čuljak (15′, 26′, 59′) , dva je pogotka za domaćine dodao David Jakovljević (40′ i 56′) a po jedan zgoditak na susretu postigli su Dino Dunđer (9′), Boris Bošnjak (30′), Dominik Tokić (49′) i Ivan Tomić (77′).

Sloga iz Trenkova u ogled posljednjeg jesenskog kola ušla je kao četvrta na ljestvici s 11 bodova iz sedam susreta, dok je njihov protivnik BSK Biškupci u susret ušao kao deseti s tri boda. U trijumfu Sloge 4:1 pogotke za Slogu postigli su Marko Markanović (5′), Luka Banović (12′), Vjekoslav Maks Filipović (14′) i Tomislav Foro (69′), dok je jedini pogodak za BSK djelo Mihaela Kraljevića (58′).

Odgođena utakmica 5. kola između Eminovaca i Sloge odigrat će se u nedjelju, 29. 10. 2023. u 14,15 sati. 

U 10. kolu koje će se igrati krajem ožujka 2024. sastaju se Lipa - Slavonija, Sulkovci - Parasan, Dinamo - BSK, Sloga - Graničar i Eminovci - Croatia. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 271 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 14:02