Ponedjeljak, 30 Listopad 2023 08:09

U 11. kolu MŽNL Dinamo u Vidovcima pobijedio Zadrugar (Oprisavci), Požega poražena u Slobodnici

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 11. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. Susretima u Pakracu i Jakšiću kompletirana su subotnja uzbuđenja 11. kola. Hajduk je u Pakracu uvjerljivo svladao Papuk iz Velike, dok je Vinogorac odnio puni plijen iz Jakšića! 

HAJDUK – PAPUK 8:1

Hajduk iz Pakraca s učinkom od šest pobjeda, tri remija i jednim porazom, kojeg je doživio upravo u prethodnom kolu na gostovanju kod Zadrugara, ugostio je Papuk iz Velike, koji je u prethodnom kolu s minimalnih 0:1 poražen u domaćem dvoboju od Sikirevaca te se uoči ovog susreta nalazio na šestom mjestu ljestvice sa 16 osvojenih bodova.

Gosti iz Velike došli su u početnu prednost pogotkom u 26. minuti čiji je strijelac bio Matej Abramović, a onda je u vremenu od 36. do 39. minute postigao čak tri pogotka te potpuno preokrenuo susret autogolom Mišića te pogocima Matije Benkovića i Katieja. Novi blitzkrieg domaćina bio je u periodu kada su u tri minute postigli još tri pogotka (Benković 53′, Filip Matijašević 54′ i Filip Dietzman 55′ ), a do kraja susreta strijelci za konačnih 8:1 bili su još i Mohamadou Casama u 62. i Patrik Broš u 88. minuti dvoboja.

- “U kompletnom sastavu smo dočekali ekipu Velike. Bila je to jednosmjerna utakmica gdje smo primili gol iz kornera, nakon čega smo preuzeli kontrolu nad igrom. Zahvaljujemo se gostima na fer utakmici, a sada očekujemo još jedan domaći susret pa ćemo vidjeti gdje smo.”- komentirao je za Sportalo trener Hajduka, Dubravko Ljevaković.

-Čestitam ekipi Hajduka na pobjedi. Naša predstava danas je bila sramota, dečki su mislili da idemo na izlet. Čestitke sudačkoj trojki na dobrom suđenju.”- konstatirao je trener Papuka, Dalibor Banović.

JAKŠIĆ – VINOGORAC 2:4

Jakšić s dvanaest bodova na kontu, odnosno učinkom od četiri pobjede i šest poraza, snage je odmjerio s uoči ovog kola drugoplasiranim Vinogorcem, koji je uoči ovog kola držao drugo mjesto ljestvice s omjerom od šest pobjeda i četiri neriješena ishoda, nakon što su u sklopu desetog kola remizirali u domaćem srazu s Omladincem.

Jakšić je stigao do kaznenog udarca u 17. minuti, kojeg je u pogodak pretvorio Domagoj Kovačević. Na odgovor Vinogorca nije se trebalo puno čekati, naime u 24. minuti Vinogorac je izjednačio preko Lukasa Kovačevića, a već tri minute kasnije goste u vodstvo dovodi Mario Ćubel. U 68. minuti prednost gostiju na dva pogotka podigao je pogotkom Mateo Škorić, a pogodak za 1:4 djelo je Tomislava Pudića u 82. minuti. Konačnih 2:4 postavio je Antonio Šilhan u 91. minuti dvoboja.

-“Čestitam gostima i navijačima na pobjedi, suđenje odlično i nadam se da će tako biti i u Sibinju.”- konstatirao je trener Jakšića, Goran Vrgoč.

-“Danas smo pokazali snagu u gostima. Odigrali smo odlično, nemam prigovora ni za što. Dominirali smo terenom i postigli golove, prvi je zabio naš kapetan Kovačević Lukas. Uspjeli smo se vratiti iz rezultatskog zaostatka, a najviše raduje golove povratnika Škorića i mladog Pudića koji će sigurno pokazati još mnogo toga u seniorskom nogometu jer je ovo tek njegova druga seniorska utakmica. Pohvalio bih domaćine na gostoprimstvu, kapa do poda. Želim im sreću u nastavku prvenstva. S našom mnogobrojnom publikom i odličnim suđenjem, imao sam osjećaj kao da smo igrali kod kuće. Rezultat 2:4 je zaslužen.”- izjava je trenera Vinogorca, Marija Ćubela.

S pet nedjeljnih susreta kompletirano je jedanaesto kolo MŽNL PŽ-SB! Slavonac iz Nove Kapele zadržao je vodeću poziciju i nakon ovog kola svladavši u Okučanima Psunj Sokol, peto uzastopno slavlje obilježio je NK Lipik, a najuvjerljivije slavlje kola pripalo je Omladincu iz Gornje Vrbe! 

PSUNJ SOKOL – SLAVONAC 2:4

U nedjeljnom programu u Okučanima domaći Psunj Sokol s devet prikupljenih bodova iz deset susreta što im je uoči ovog kola bilo dovoljno za jedanaesto mjesto poretka ugostio je uoči ovog kola lidera poretka Slavonca iz Nove Kapele, koji je slavljem u proteklom kolu nad Dinamom 4:2 stigao na učinak od 23 boda.

Prvo ime susreta, gostujući Hrvoje Mišić nagovijestio je svoju veliku večer prvim pogotkom u 18. minuti susreta, a u 43. minuti isti igrač je udvostručio vodstvo Slavonca. Kad se činilo da će gosti s dva pogotka prednosti na odmor, Luka Blažević prepolovio je zaostatak Psunj Sokola. Mišić je svoj hat-trick kompletirao u 69. minuti, a odgovor Psunj Sokola stigao je u 79. minuti pogotkom Omera Seferovića. Konačnih 2:4 i potvrdu pobjede gostiju iz Nove Kapele stigla je u 90. minuti pogotkom Dragana Sremca.

“- Utakmica borbena i korektna. Gostima sretno dalje u prvenstvu.”- riječi su trenera Psunj Sokola, Dražena Kraljevića.

- “Utakmica je bila fer i korektna od početka do kraja. Najvažnije je da smo pobijedili i ponovno se popeli na vrh, no u prvih 10 minuta imali smo tri mrtve šanse. Nakon toga četiri puta pogađamo okvir gola, ali ipak, osvajanje tri boda je najvažnije. Čestitam svim sudionicima utakmice.”- komentar je trenera Slavonca iz Nove Kapele, Mateja Vlaovića.

SIKIREVCI – LIPIK 0:2

U Sikirevcima istoimeni domaćin nakon minimalnog slavlja u Velikoj što im je bilo treće ovosezonsko slavlje, s kojim je stigao na 12 bodova dočekao je Lipik 1925, koji je u kolo ušao kao četvrta momčad ljestvice s 20 osvojenih bodova nakon prošlotjedne minimalne 1:0 pobjede u domaćem srazu s Jakšićem. Jedini pogodak u prvom poluvremenu viđen je u 21. minuti kada je mrežu domaćina načeo Iuri Bezerra, a vodstvo Lipika u 53. minuti udvostručio je Marko Milošević za uspostavit će se i konačnih 0:2.

-“Očigledno je da imamo veliki problem s domaćim utakmicama. Potpuno istih jedanaest igrača je nastupilo prošlo kolo u gostima i bili su odlični, no danas je potpuno drugačija slika te smo doživjeli zasluženi poraz od gostiju.”- prokomentirao je trener Sikirevaca, Marko Barišić.

“-Hrabra i ratnička utakmica mojih momaka u kojoj smo domaćina ostavili bez šanse. Kapa do poda mojim momcima za današnji pristup na vrlo teškom terenu. Pet pobjeda u nizu bez primljenog gola. Još jednom bravo momci. Nama predstoji jedan ugodan radni tjedan gdje ćemo se probati što bolje pripremiti za gostovanje u Velikoj. Čestitke sucima na odličnom suđenju i domaćinu na borbi. Igrač utakmice: Iuri Bezerra”- izjava je trenera Lipika, Kreše Posedija.

DINAMO – ZADRUGAR 4:2

U Vidovcima domaći Dinamo s omjerom od pet pobjeda, dva remija i tri poraza u sklopu jedanaestog kola snage je odmjerio sa Zadrugarom iz Oprisavaca, koji je uoči jedanaestog kola bio jedan od četiri kluba koji su nakon deset odigranih susreta skupili 12 bodova (ostali su Jakšić, Omladinac i Sikirevci).

Dinamo je stigao u početnu prednost u sedmoj minuti susreta pogotkom Mislava Brnčića, a gosti su uspjeli izjednačiti rezultat u 21. minuti iz kaznenog udarca kojeg je u pogodak pretvorio Kristijan Blažević. Mreže su mirovale samo devet minuta, kada je u četiri minute dva zgoditka za Dinamo postigao Robert Gurdon (30′ i 33′) za 3:1 prednost Dinama s kojom se otišlo na poluvrijeme.

Zadrugar je uspio smanjiti na 3:2 u 55. minuti iz kaznenog udarca kojeg je u pogodak pretvorio Kristijan Blažević, a potvrda tri boda Dinama za konačnih 4:2 stigla je u 83. minuti pogotkom Janka Jankovića

. “-Utakmica u Vidovcima odigrana u visokom ritmu svih 90 minuta. Naši napadači danas vidno raspoloženi .Obje ekipe pokazale dobar i čvrst nogomet. Suđenje korektno. Čestitke našim dečkima na borbenosti i zalaganju. Sretno dalje gostima.”- konstatirao je trener Mario Raguž  (NK Dinamo Vidovci).

. -“Čestitam domaćinu na pobjedi,a ostalo(suđenje) ne želim i nema smisla komentirati.”- jasan je bio trener Zadrugara, Braslav Ostojić.

OMLADINAC – MLADOST 6:1

Kolo su kompletirali svojim susretom Omladinac iz Gornje Vrbe koji je prošlotjednim gostujućim remijem s Vinogorcem stigao na 12 bodova, odnosno učinak od tri pobjede, tri neriješena ishoda i četiri poraza i Mladost iz Sibinja koja je uoči ovog kola držala posljednje mjesto poretka sa šest osvojenih bodova. Omladinac je stigao do početne prednosti u 13. minuti pogotkom Domagoja Baričevića, a već dvije minute kasnije prednost domaćina udvostručio je Stjepan Jagić.

U 23. minuti Josip Ravlić diže prednost domaćina plus tri, a već tri minute kasnije na 4:0 s kojim se odlazi na predah pogađa Tomislav Tipurić. U sedmoj minuti drugog poluvremena na 5:0 povisio je Krešimir Vidić, a počasni pogodak za Mladost djelo je Ivana Gavrana u 63. minuti. Konačnih 6:1 postavio je Krešimir Vidić u 69. minuti.

-“Danas smo odigrali vrlo dobru utakmicu s puno trčanja i kombinatorike te smo, po mom mišljenju, potpuno zasluženo slavili. Čestitke ekipi Mladosti na fer i korektnoj igri te im želim puno sreće u nastavku prvenstva.”- izjavio je trener Omladinca iz Gornje Vrbe, Ivan Pavković.

SLOBODNICA – POŽEGA 2:1

Slobodnica je nakon preokreta u proteklom kolu u Sibinju i slavlja 1:3 pobjegla s dna ljestvice, a u iznimno važnom susretu za oba takmaca dočekala je momčad Požege, koja je također sa sedam osvojenih bodova ušla u ovaj susret. Gosti su poveli u 13. minuti pogotkom Ivana Matanovića, a izjednačenje Slobodnice stiglo je tik prije kraja prvog poluvremena, točnije u prvoj minuti nadoknade kada pogodak za Slobodnicu postiže Tomislav Bošnjaković.

Do potpunog preokreta Slobodnica je stigla u 68. minuti zgoditkom Silvija Velića iz slobodnog udarca, a tih 2:1 ostalo je do kraja susreta za drugo ovosezonsko slavlje Slobodnice.

- “Ulazimo desetkovani u utakmicu s jednim ciljem – pobjedom. Nažalost, gosti prvi dolaze do vodstva, no to nas ne pokolebava. Uz terensku inicijativu i stvaranje šansi, uspijevamo poravnati rezultat do kraja poluvremena. Drugo poluvrijeme gosti bolje otvaraju, no kako vrijeme odmiče, mi polako preuzimamo inicijativu. Fantastičnim golom iz slobodnog udarca postižemo drugi pobjedonosni gol. Gosti pokušavaju povratiti se dugim loptama, no ne uspijeva im. Čestitke dečkima na igri i zalaganju.”- osvrt je na susret trenera Slobodnice, Petra Vukoje.

“-Čestitke domaćinu! Imali smo svoje šanse nismo iskoristili a utakmica se igra za golove, nismo danas bili pravi.”-zaključio je trener Marijan Bakula iz NK Požege.

U 12. kolu, u subotu, 04. 11. 2023. u 14,15 sati sastaju se Požega - Omladinac, Vinogorac - Sikirevci i Hajduk - Dinamo dok će od 16,45 sati igrati Slavonac - Slobodnica. U nedjelju, 05. 11. 2023. u 14,15 sati sastaju se Papuk - Lipik 1925, Mladost - Jakšić i Zadrugar - Psunj Sokol. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 240 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Listopad 2023 13:12