Ponedjeljak, 06 Studeni 2023 11:57

Nogometaši Požege i Dinama (Vidovci) poraženi u 12. kolu Međužupanijske nogometne lige

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 12. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. S četiri susreta kompletiran je subotnji dio programa. Vinogorac je stigao do vrijedna tri boda svladavši Sikirevce, Hajduk iz Pakraca bio je uvjerljiv na domaćem terenu, Omladinac iz Gornje Vrbe trijumfirao je na gostovanju u Požegi, dok je u noćnom susretu Slavonac u Novoj Kapeli slavio nad Slobodnicom! 

VINOGORAC – SIKIREVCI 2:1 

U jedanaest kola neporaženi Vinogorac nakon što je u prethodnom kolu stigao do sedme pobjede svladavši u gostima Jakšić 2:4, u subotnjem dijelu programa odmjerio je snage sa Sikirevcima, uoči ovog susreta desetoj momčadi prvenstva s 12 bodova, odnosno s omjerom od tri pobjede, tri neriješena ishoda i pet poraza.

Kad se već činilo da će prvo poluvrijeme završiti bez pogodaka, u 45. minuti iz kaznenog udarca Vinogorac je poveo zgoditkom Filipa Mrvelja. U 75. minuti Sikirevci stižu do poravnanja izjednačujućim pogotkom Leona Pranjića, a pogodak odluke stigao je u 84. minuti kada Vinogorac do vrijedna tri boda dolazi pogotkom Berislava Brnjića.

- “Danas je zabilježena pobjeda rezultatom 2:1. Naš najiskusniji igrač, Beri, je spasio naše promašaje i zasluženo nam donio tri boda. Pohvalio bih ekipu Sikirevaca koja je došla s čvrstim stavom, tražeći bodove, no nećemo im dopustiti da osvoje bodove na našem terenu. Dosuđena su nam dva penala, ali iskoristili smo samo jedan. Molio bih da se pregledaju snimke prije nego što gosti prigovaraju. Ja sam čovjek vjere i ne volim suditi nikome, ali današnje suđenje je bilo katastrofalno. Mi smo ekipa koja igra, trenira i ne boji se igrati protiv bilo koga. Kada je dosuđen penal protiv nas izvan šesnaesterca prošlog kola, nitko nije ništa rekao, ali mi kao ekipa se vraćamo iz minusa. Međutim, kada se sudi penal u našu korist, onda nas prozivaju i tvrde da se ‘pomaže’ nama.”- komentirao je za Sportalo trener Vinogorca, Mario Ćubel.

“-Izgubili jesmo ali nemam što zamjeriti svojim igračima. Ovako se bori i gine za svoj klub. Suđenje ne spominjem, ali ovaj puta ću samo reći “tri kornera penal, šest kornera dva penala” - osvrt je na susret trenera Sikirevaca, Marija Barišića.

HAJDUK – DINAMO 5:0

Uoči ovog kola trećeplasirani Hajduk iz Pakraca nakon što je u posljednjem kolu stigao do sedmog prvenstvenog trijumfa trijumfiravši nad Papukom 8:1, s 24 boda na kontu dočekao je petu momčad uoči ovog kola, Dinamo iz Vidovaca, koji je domaćim slavljem nad Zadrugarom 4:2 obilježio šestu pobjedu i ukupno dvadeseti bod.

Hajduk je stigao u vodstvo već u osmoj minuti susreta pogotkom ponajboljeg igrača lige, Filipa Matijaševića. Vodstvo domaćina udvostručio je u 19. minuti Stjepan Kiš te se s dva pogotka prednosti Hajduka otišlo na odmor. U devetoj minuti Hajduk dodatno povećava vodstvo, a strijelac pogotka za 3:0 bio je Filip Dietzman. U 68. minuti svoj drugi zgoditak postigao je Matijašević, a konačnih 5:0 djelo je Juliena Brandona Katieja u 84. minuti.

-Potpuno zaslužena pobjeda, od početka smo imali inicijativu, držali dobar ritam i odigrali odličnu utakmicu. Čestitke sudcima i puno sreće gostima u daljnjem natjecanju.”- izjava je trenera Hajduka, Dubravka Ljevakovića.

-Danas u Pakracu nismo dobro započeli utakmicu, a domaćin nas je u ranoj fazi kaznio s dva pogotka. U drugom poluvremenu uspostavili smo igru u jednom trenutku, ali nismo uspjeli završiti pravilno. Domaćin je bio konkretniji u napadu s puno većim posjedom lopte te je zasluženo pobijedio. Sada se okrećemo nedjeljnoj utakmici protiv Papuka. Suci su odsudili korektno. Čestitamo domaćinu na zasluženoj pobjedi i zahvaljujemo na gostoprimstvu prije i nakon utakmice.”- komentirao je susret trener Dinama, Mario Raguž.

POŽEGA – OMLADINAC 1:3

Uoči ovog susreta trinaestoplasirana Požega sa sedam bodova na kontu u sklopu 11. kola sučelila se s Omladincem iz Gornje Vrbe, koji je nakon prošlotjednog trijumfa nad Mladosti 6:1 stigao na omjer od četiri pobjede, tri neriješena ishoda i četiri poraza te uoči ovog sraza držao sedmo mjesto ljestvice s prikupljenih 15 bodova.

Gosti su poveli u 38. minuti preko Josipa Ravlića i kada se već činilo da će gosti otići na predah s minimalnom prednošću, Bojan Crepulja je u 44. minuti poravnao rezultat na 1:1. No, to goste iz Gornje Vrbe nije spriječilo da ponovno dođu u vodstvo i to već u trećoj minuti nastavka kada je precizan po drugi put bio Josip Ravlić. U 57. minuti gosti odlaze na dva pogotka prednosti zgoditkom Darija Radića, što se uspostavio i kao konačan rezultat susreta. 

 “- Čestitke gostima na zasluženoj pobjedi! Mi smo dali sve od sebe i u ovom trenutku bolje ne možemo zbog poznatih nam razloga.“- komentirao je susret trener Požege, Marijan Bakula.

“Cijelu utakmicu smo imali kontrolu nad igrom i smatram da smo zasluženo slavili protiv čvrste i izuzetno dobro organizirane ekipe Požege. Čestitam Požegi na izvanredno fer i korektnoj igri te im želim puno sreće u nastavku sezone.”- riječi su trenera Omladinca iz Gornje Vrbe, Ivana Pavkovića.

SLAVONAC – SLOBODNICA 5:3

U subotnjem večernjem programu u Novoj Kapeli domaći Slavonac kao lider ljestvice s 26 bodova, odnosno omjerom od osam pobjeda, dva neriješena ishoda i jednim porazom ugostio je Slobodnicu, koja je s dvije vezane pobjede u prethodna dva kola (u Sibinju 1:3 i domaća pobjeda nad Požegom 2:1) skočila na jedanaesto mjesto s deset prikupljenih bodova.

Slavonac je stigao do početne prednosti u drugoj minuti dvoboja kada je precizan bio Hrvoje Mišić, a odgovor Slobodnice stigao je pet minuta kasnije pogotkom Marka Marića. U 11. minuti ponovno vodi domaćin pogotkom Dragana Sremca, a već u 15. vodstvo domaćina udvostručuje Ivan Kašljević. U 33. minuti Slobodnica prepolovljava zaostatak pogotkom Silvija Velića te se na predah odlazi s 3:2 Slavonca. U 65. minuti prednost Slavonca udvostručuje Vlado Lasić, potom je svoj drugi pogodak u 77. minuti postigao Kašljević, a konačnih 5:3 drugi je pogodak Silvija Velića u 92. minuti.

- “Utakmica je bila fer i korektna, a mi smo zasluženo pobijedili. Za razliku od prethodnih utakmica, ovaj put smo uspjeli iskoristiti prve 2-3 prilike za gol i mirno privesti utakmicu kraju. Čestitam gostima na fer igri, sucima na dobroj sudačkoj izvedbi, a mojim dečkima na zalaganju i borbenosti. Bili su svjesni važnosti ove utakmice, pa smo malo proslavili, ali ćemo se i u zadnjem kolu potruditi odraditi ga na najbolji mogući način kako bismo ostali na prvom mjestu. Također, čestitam našim navijačima na podršci tijekom cijele polusezone.”- osvrt je na dvoboj trenera Slavonca iz Nove Kapele, Mateja Vlaovića.

- “Domaćin se bolje snalazi i već na samom početku postiže pogodak, što nas ne obeshrabruje te se brzo vraćamo. Na žalost, zbog kardinalnih grešaka, domaća momčad postiže još dva gola. No, mi se ponovno vraćamo s pogotkom. U drugom poluvremenu, unatoč našoj boljoj igri i četiri odlične prilike, nismo uspjeli izjednačiti rezultat, što je kvalitetni domaćin iz kontre kaznio. Do kraja utakmice postigli smo još jedan pogodak, no bilo je prekasno za nas. Čestitke domaćoj momčadi na pobjedi, a mojim igračima na igri, unatoč izostanku nekolicine standardnih igrača.”- zaključak je stratega Slobodnice, Petra Vukoje.

Odigrana su i preostala tri susreta 12. kola MŽNL PŽ-SB! Papuk je u Velikoj svladao Lipik, a dan domaćina upotpunili su svojim slavljima Zadrugar koji je u Oprisavcima svladao Psunj Sokol te Mladost iz Sibinja koja je nadvisila Jakšić!

PAPUK – LIPIK 1925 2:1

Papuk iz Velike s omjerom od pet pobjeda, jednim neriješenim i pet poraza u nedjeljnom je programu ugostio ekipu Lipika 1925, koji je u susret ušao s pet uzastopnih pobjeda te je uoči ovog kola držao četvrto mjesto ljestvice s učinkom od sedam pobjeda te po dva remija i poraza.

U 20. minuti susreta Papuk je poveo zgoditkom Huga Andradea Da Silve, a na odgovor Lipika čekalo se pet minuta kada je ogled izjednačio Giulijano Pierobon. Do slavlja u ovom susretu ipak je stigao Papuk i to u 75. minuti pobjedonosnim pogotkom čiji je strijelac Robert Bojić.

“- Čestitam svojim dečkima na disciplini i taktički dobroj utakmici. Više smo htjeli pobjedu i zasluženo dobili. Ekipi Lipika želim sreću, a mi se idemo pripremati za odličnu ekipu Dinama.”- komentirao je za Sportalo trener Papuka iz Velike, Dalibor Banović.

- “Nažalost, danas smo uspjeli pobijediti sami sebe, što ipak ne umanjuje zasluženu pobjedu borbenog domaćina. Premalo toga je funkcioniralo danas, posebice u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme je bilo nešto bolje, ali nedovoljno za postizanje pozitivnog rezultata. Ponovno se pokazala kao ključna naša kronična neefikasnost. Moramo se što prije resetirati i pokušati osvojiti bodove protiv odlične ekipe Vinogorca.”- konstatirao je trener Lipika, Krešo Posedi.

ZADRUGAR – PSUNJ SOKOL 3:0

Zadrugar u Oprisavcima kao jedna od tri momčadi koja je prikupila 12 prvenstvenih bodova uoči ovog kola (uz Jakšić i Sikirevce) dočekao je Psunj Sokol iz Okučana, uoči 12. kola dvanaestu momčad ljestvice s devet bodova, odnosno omjerom od tri pobjede i osam poraza. Zadrugar je stigao u vodstvo u 29. minuti susreta pogotkom Petra Svrzlića, a u 52. minuti vodstvo domaćih udvostručio je Jura Luketić. Konačnih 3:0 drugi je pogodak Petra Svrzlića u 88. minuti dvoboja.

“-Danas smo po meni došli do zaslužene pobjede protiv mlade ekipe Psunj Sokola. Svojim igračima čestitam na igri borbi i na pobjedi , a gostima čestitke na fer i korektnoj igri.”- izjava je trenera Zadrugara, Braslava Ostojića.

-“Utakmica od početka vrlo korektna. Domaćin tijekom iste znatno bolji protivnik, a što je u konačnici i rezultiralo njegovom konačnom uvjerljivom pobjedom. Suđenje u skladu s pravilima nogometne igre. Domaćinu želimo svu sreću u nastavku prvenstva.”- riječi su trenera Psunj Sokola iz Okučana, Dražena Kraljevića.

MLADOST – JAKŠIĆ 3:1

Kolo su kompletirali svojim susretom Mladost iz Sibinja koja se uoči ovog kola nalazila na posljednjem mjestu ljestvice sa šest bodova (bod manje od Požege i tri od Psunj Sokola) i Jakšić koji je istovremeno skupio dvanaest bodova s omjerom od četiri pobjede i sedam poraza.

Mladost je stigla do početne prednosti u 22. minuti zgoditkom Ante Gavrana, da bi isti igrač i podebljao vodstvo domaćina u 36. minuti dvoboja. Ante Gavran u istom je stilu nastavio i u drugom poluvremenu,pa je pogotkom u 53. minuti kompletirao hat-trick i povisio na plus tri Mladosti. Marko Grbeš je dao kakvu takvu nadu Jakšiću u 65. minuti da se eventualno može vratiti u susret, no rezultat je do kraja ostao nepromijenjen, 3:1.

“-Jedna dobra utakmica, fer i korektno suđenje. Pohvalio bih obje ekipe na borbenoj utakmici. Protivničkoj ekipi želimo sreću u daljnjem natjecanju.”– izjavio je predsjednik Mladosti, Ivan Abramović.

-Čestitam Sibinju na pobjedi. Najčistiji poraz u cijeloj sezoni. Suđenje odlično.”- prokomentirao je susret trener Jakšića, Goran Vrgoč.

U 13. kolu, u subotu, 11. 11. 2023. u 13,45 sati sastaju se Jakšić - Požega i Lipik 1925 - Vinogorac dok će u nedjelju, 12. 11. 2023. s početkom u 13,45 sati igrati Dinamo - Papuk, Psunj Sokol - Hajduk, Slobodnica - Zadrugar, Omladinac - Slavonac i Sikirevci - Mladost. To je i posljednje kolo prvog dijela sezone, a drugi dio počet će sredinom ožujka 2024. utakmicama 14. kola. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 192 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Studeni 2023 12:37