Ponedjeljak, 06 Studeni 2023 11:57

Mihaljevačka Croatia uvjerljivo dobila Kuzmicu u gostima u 12. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 12. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. To je bilo i prvo kolo drugog dijela prvenstva. Jedini susret odigran u subotu bio je onaj u Kuzmici između istoimenog domaćina i gostiju iz Mihaljevaca koji su u ovom trenutku ipak spremnija i bolja momčad. 

NK KUZMICA – NK CROATIA MIHALJEVCI 

Dva odlična poluvremena odigrala je ekipa Croatie. Domaćini nisu imali rješenja za goste iz MIhaljevaca koji su suvereno vladali terenom te sa dva pogotka u svakom dijelu slavodobitno napustili Kuzmicu. U redovima pobjednika najviše se istaknuo Kahanek sa dva pogotka.

- Zaslužena pobjeda gostiju. Odlično suđenje, gost korektan i želimo im sreću u nastavku prvenstva. – rekao je trener Kuzmice, Tomislav Banožić.

Nakon kompletiranja 12. kola 1. ŽNL PSŽ, lideri iz Buka ne posustaju. U Drenovcu je odigrana ljepotica kola u kojem su Hrvatski Dragovoljac i Dobrovac podijelili bodove. 

NK KAPTOL – NK OMLADINAC ČAGLIN 3:2

Kaptol je dobro ušao u susret i došao do ranog vodstva kojeg je imao i na predahu. U nastavku Omladinac puno bolji i dolazi do preokreta i vodstva. Međutim domaćin izjednačava nakon realizacije spornog kaznenog udarca koji im daje dodatne krila gdje Kaptol postiže još jedan gol i pobjeđuje u utakmici. 

- Naša najlošija utakmica od kada sam ja trener u Kaptolu. Zasluge naravno pripadaju i gostu koji se postavio jako dobro i ne bi bilo nezasluženo da je odnio bod ,a možda i tri. Ja se nadam da je ovo bio samo naš loš dan i da ćemo u Buku pokazat da nismo zaboravili igrat nogomet. Čestitam svim akterima na fer i korektnom ponašanju. – rekao je Mile Pavelić.

- Sve smo dobro posložili, odigrali dobru utakmicu, ispromašivali se, ali nismo pazili na pomoćnog sudca koji je ušao iz drugog plana i pokazao na penal poslije dosuđenog slobodnog udarca na 18 metara glavnog sudca, s tim da nije vidio zaleđe kod istog primanja lopte. Hvala! – riječi su Tomislava Topalovića.

NK SLAVEN GRADAC – NK GRANIČAR ZAGRAĐE 3:2

Slaven je već nakon pola sata imao vodstvo od tri gola prednosti što je bilo neuhvatljivo za posrnule goste iz Zagrađa.

- Jako loš ulaz u utakmici i kasnije je to bila nemoguća misija. Čestitke domaćinu, sretno dalje, a mi svi skupa u klubu jedva čekamo da ova muka završi. – komentar je Marka Krmpotića.

NK MLADOST PAVLOVCI – NK DINAMO RAJSAVAC 0:0

Rezultat u Pavlovcima sugerira na jednu čvrstu utakmicu gdje su obje ekipe imale par šansi, ali rezultat se od početka utakmice nije mijenjao pa se svaka ekipa mogla zadovoljiti bodom.

NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC (D) – HNK DOBROVAC 3:3

Najbolja utakmica kola igrala se u Drenovcu. Obje ekipe bile su motivirane i raspoložene što je rezultiralo sa čak šest golova na utakmici. Premda su gosti u dva navrata dolazili u prednost, iskusni domaćin se oba puta vratio da bi u završnici susreta i poveo. Junak gostiju iz Dobrovca bio je Nikić koji je u posljednjoj minuti zabio za konačnu podjelu bodova.

- Iako smo i danas imali puno problema zbog raznih izostanak ipak smo odigrali dobru, čvrstu utakmicu i osvojili bod. Gosti koji su danas došli kompletni pokazali su se u dobrom izdanju i pokazali da po kvaliteti pripadaju u gornji dio tablice. Utakmica puna preokreta i na kraju najpoštenije svakome po bod! Čestitke mojim momcima na dobroj utakmici i okrećemo se utakmici protiv HNK Graševine! – poručio je Anto Obućina.

- Danas smo okupili u 95% kompletnom sastavu za razliku od prijašnjih utakmica i to se danas odmah vidjelo na pristupu, igri, borbi, htijenju. Od dobivene utakmice na kraju spašavamo bodove. Imali smo sve u svojim rukama ali ne mogu da ne budem zadovoljan jer smo bili puno puno bolja ekipa i htjeli i željeli više. Koštale su nas naše greške za bodove ali to je nogomet. Sve imaš pa se vadiš. Čestitam svojim dečkima na ovoj utakmici koja im je pokazatelj da je sve u glavi i tome koliko daš toliko dobiješ. Nama je ovo veliki bod i idemo se pripremiti za zadnje kolo protiv Mladosti. Domaćinu čestitam na fer i korektnoj utakmici. – izjava je Tomislava Kužileka.

NK BSK BUK – HNK GRAŠEVINA 2:0

Premda smo spominjali buđenje Graševine i puno bolju igru u odnosu na početak sezone, to nije bilo dovoljno za pobijediti BSK u Buku. Premda je Graševina imala svoje šanse, lideri su ovaj susret odigrali baš liderski gdje su sa pogotkom u svakom poluvremenu riješili pitanje pobjednika.

- Utakmica u kojoj pišemo tri boda, težak teren i za jedne i druge, nije bilo neke ljepote u igri, ali opet se moglo vidjeti dobrih akcija i s jedne i druge strane. Na kraju mi za nijansu bolji i mislim za toliko da smo i zaslužili pobijediti. Gostima želim sreću u nastavku prvenstva jer je to ekipa koja ne zaslužuje biti tamo gdje se nalazi, a to su i pokazali današnjom igrom. – mišljenje je Josipa Jakovljevića.

- Prvo ću čestitati svojim dečkima na dobroj, čvrstoj utakmicu. Nisu posustali ni kada smo ostali sa igračem manje. Dečki nastavite tako i nema straha za dalje. Utakmica izjednačena, domaćini koriste svoju šansu u prvom poluvremenu, mi svoje nismo iskoristili i 1:0 na poluvremenu za domaćina. Drugo poluvrijeme opet izlazimo odlučni, ali opet ne koristimo šanse i to je to. Gospoda suci nisu dorasli ovakvoj utakmici i ako ovako nastave zadnjih 6 kola neće imati tko igrati. Čestitam domaćinu na pobjedi. – izjavio je Dario Pažin.

U 13. kolu, u subotu, 11. 11. 2023. u 13,45 sati sastaju se Dobrovac - Mladost i Dinamo - Kuzmica dok će u nedjelju, 12. 11. 2023. u 13,45 sati igrati BSK Buk - Kaptol, Graševina - Hrvatski dragovoljac, Croatia - Slaven i Graničar - Omladinac. To je i posljednje kolo u jesenskom dijelu sezone. 

Utakmice 14. kola igrat će se sredinom ožujka 2024. Sastaju se Kaptol - Graničar, Omladinac - Croatia, Slaven - Dinamo, Kuzmica - Dobrovac, Mladost - Graševina i Hrvatski dragovoljac - BSK Buk. U proljetnom dijelu odigrat će se ukupno 13 kola, od toga 8 kola drugog dijela prvenstva i 5 kola doigravanja. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 271 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 17 Studeni 2023 09:49