Nedjelja, 12 Studeni 2023 19:31

Slavonija pobijedila Slaviju u županijskom derbiju 13. kola 3. Nogometne lige - Istok

POŽEGA - S obzirom na brojne izostanke u redovima Slavije pomalo i neočekivano uzbudljiv županijski derbi u Požegi. Propisno je Slavija namučila favorizirane Požežane koji su bodove izborili tek u samoj završnici utakmice. Odlično je Slavija parirala domaćinu, pokleknula je tek u 38. minuti kada je Ivan Antunović sigurno realizirao kazneni udarac.

Pred sam odlazak na odmor istu priliku imaju i gosti, i oni svog Ivana za trku imaju, Smojvir je vratio utakmicu na početak i o pobjedniku je odlučivao drugi dio. Njega je Slavonija puno bolje otvorila, u 54. minuti Mato Marčetić je domaćinu donio drugo vodstvo, ono je duže potrajalo, mogao ga je Mato i podebljati, no iz drugog kaznenog udarca za Slavoniju pogodio je samo gredu. Tih 2:1 stajalo je na semaforu do 81. kada je još jednom strijelac bivši igrač Slavonije Ivo Smojvir. U dvobojima Ivana brojniji su bili Požeški, u 88. minuti konačnih 3:2 postavlja bivši prvotimac Slavije Ivan Peharda. 

Čestitke mojim igračima na pobjedi. Kad igraju Slavija i Slavonija uvijek je neizvjesno, danas je bilo i puno golova. Šteta što nismo uspijevali zadržati prednost koju stvorimo, kod 2:1 smo imali pravu seriju šansi koje nismo iskoristili, Slavija se vratila ali smo nakon toga bacili sve u napad i to nam se isplatilo tim golom Peharde za 3:2. Mislim da smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od Slavije, da smo to i pokazali i da je pobjeda potpuno zaslužena, promašili smo stvarno puno toga, dosta je i Kraljak obranio što me i veseli kao i igra naših mladića. Imali smo problem jer su nam juniori jutros igrali protiv Zrinskog koji nije htio mijenjati termin pa su i oni i mi bili kratki, ali na kraju je najvažnija pobjeda. Ostali smo bez Ivana i Mateja Peharde za gostovanje u Našicama, znamo da nas čeka odličan protivnik i jako teška utakmica, ali idemo odigrati hrabro pa što bude – komentar je Kreše Poletija, trenera Slavonije.

– Kao prvo čestitam objema ekipama na borbenoj i dobroj utakmici na teškom terenu. Ekipi Slavonije čestitam na zasluženoj pobjedi, a mojim dečkima na velikom trudu koji na kraju nije nagrađen s bodom. Mi smo danas ostavili srce na terenu i ako budemo ovako igrali neupitan je naš ostanak. Četiri igrača su danas nedostajala što je puno za nas, a opet smo bili blizu. Okrećemo se sljedećoj utakmici koja nam je jako bitna da uhvatimo priključak u borbi za ostanak – riječi su Ninoslava Parmakovića, trenera Slavije.

Rezultati 13. kola : Slavonija - Slavija 3:2, Đakovo Croatia - Oriolik 2:0, Čepin - Bedem 1:0, Sloga - NAŠK 2:4, Kutjevo - Vuteks Sloga 3:2, Svačić - Valpovka 2:0, Tomislav (C) - Borac 3:0, Tomislav (DA) - Graničar 6:0.

U 14. kolu, u subotu, 18. 11. 2023. u 13,30 sati sastaju se NAŠK - Slavonija, Valpovka - Graničar, Vuteks Sloga - Tomislav (DA), Borac - Kutjevo, Slavija - Tomislav (C) i Oriolik - Čepin. U nedjelju, 19. 11. 2023. u 13,30 sati igrat će Bedem - Sloga i Svačić - Đakovo Croatia

(sportalo.hr)

Pročitano 228 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 17 Studeni 2023 09:48