Nedjelja, 12 Studeni 2023 19:32

Požega i Dinamo (Vidovci - Dervišaga) poraženi u 13. kolu Međužupanijske nogometne lige

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 13. kola Međužupanijske nogometne lige. Susretima u Lipiku i Jakšiću kompletirana su subotnja uzbuđenja u posljednjem jesenskom, 13. kolu MŽNL PŽ-SB! U derbiju bodove su podijelili Lipik i Vinogorac, dok je Jakšić s 8:1 nadvisio Požegu! 

LIPIK 1925– VINOGORAC 0:0

U derbi susretu 13. kola četvrtoplasirani Lipik ugostio je uoči ovog kola drugoplasiranog Vinogorca. Lipik je nakon pet uzastopnih slavlja poražen u posljednjem kolu u Velikoj 2:1 te je uoči ovog kola skupio 23 boda, dok je Vinogorac u zadnjih šest dvoboja uprihodio čak 16 od mogućih 18 bodova te je s ukupnih 28 bio bod iza lidera Slavonca iz Nove Kapele te bod ispred trećeplasiranog Hajduka iz Pakraca. U tvrdom susretu bez pretjerano šansi, obje obrane su kao i u većem dijelu sezone bile izrazito čvrste te su se obje momčadi morale zadovoljiti remijem bez pogodaka.

-“Tvrdo do bola, bez izraženih šansi s obje strane, kako i dolikuje dvjema najboljim obranama lige. Kapa do poda mojim momcima na pristupu. Još jednom smo pokazali da kad smo mi 100% unutra, svakome je jako teško protiv nas. Nakon svega, možemo još više žaliti za ona dva kiksa protiv Dinama i Papuka. Uz dužno poštovanje objema momčadima, mislim da to nismo smjeli izgubiti. Idemo se sada dobro odmoriti i pripremiti za nastavak sezone. Kako bi rekli dolje na jugu: Deki, predsjedniče, VRIME JE.”- osvrt je na susret trenera Lipika, Kreše Posedija.

“-Danas, po ovakvom teškom terenu, natopljenom blatom, svaki bod je najrealniji rezultat. Danas je velik ulog bio što se tiče plasmana, ali obje ekipe su odigrale dobro i korektno. Kroz ovakav teren bilo je teško suditi, ali trojac na čelu s Bednjanecom je odradio odličan posao. Lipiku hvala na gostoprimstvu. Navijačima obje ekipe skidam kapu na bodrenju svojih ekipa tijekom 90 minuta. Svaka čast momci, lijepo je imati podršku na svakoj utakmici i što nam dajete dodatni motiv. Danas sam dao više naglaska navijačima jer su nam svima potrebni. Neću puno komentirati utakmicu, bez obzira na neke šanse i to tko je pobijedio. To nije ono što treniramo, već bi to bilo više na sreću. Hvala vama Sportalo na praćenju kroz ovu polusezonu, što možemo i imamo priliku davati naša mišljenja. Pohvalio bih sve klubove. Mislim da je ove godine MŽNL jako zanimljiva i podjednaka. Tako da ćemo svi na zimu odraditi još jače pripreme jer nam slijedi borba do kraja. Drago mi je što ovdje mogu javno reći da ja i ljudi oko mene u klubu nikada nećemo raditi sa sucima. Ako je bilo u našu korist, to je njihovo neznanje. Od sljedeće godine ćemo sve sumnjive situacije stavljati na Facebook, a ne da kruže razne priče. Želim da kroz cilj prođe najbolji, najspremniji i onaj tko je najviše zaslužio, a ne da pričamo o sucima. Što se tiče suđenja, želim samo reći da nije bilo loše, čitajući komentare.”- komentirao je za Sportalo trener Vinogorca, Mario Ćubel.

JAKŠIĆ – POŽEGA 8:1

Jakšić je u ogled stigao kao deveta momčad ljestvice s omjerom od četiri pobjede i osam poraza te nizom od tri uzastopna poraza, dok je Požega uoči ovog kola sa sedam osvojenih bodova držala posljednje mjesto ljestvice, a u susret je ušla nakon poraza od Slobodnice i Omladinca iz Gornje Vrbe. Ovaj susret tako je bio iznimno važan za obje ekipe da izađu iz negativnog niza, a u takvom odnosu snaga bolje se snašao Jakšić.

Domaćin je poveo u četvrtoj minuti pogotkom Marka Grbeša, da bi šest minuta kasnije prednost Jakšića udvostručio Dominik Dorić. U 42. minuti 3:0 s kojim se odlazi na predah postavio je Antonio Čolak. U trećoj minuti drugog poluvremena, novi zgoditak Jakšića, precizan je Krešimir Ivanković.

U 58. minuti Ivan Brus digao je prednost Jakšića na plus pet, dok je pogodak za 6:0 djelo Ivana Pranjića u 64. minuti dvoboja. Teo Japarić postigao je počasni pogodak za Požegu u 69. minuti, no Jakšić odgovara s još dva pogotka za konačnih 8:1 (Lukas Begić 80′ i drugi pogodak Marka Grbeša u 84′).

-Čestitke domaćinu na rezultatu i domaćinstvu! Po nemogućim uvjetima za igru bolje su se snašli, a mi smo im olakšali svojom “prisutnošću” s tri igrača ostali nisu bili tu. A ovi ostali su od danas svi slobodni i na transfer listi mogu slobodno ićI ako nađu klub, NK Požega im neće pravit probleme.”- riječi su trenera Požege, Marijana Bakule.

S pet nedjeljnih susreta spušten je zastor na jesenska uzbuđenja u MŽNL PŽ-SB! Slavljem Omladinca u Gornjoj Vrbi nad Slavoncem, prilika za jesenski naslov otvorila se Hajduku iz Pakraca koji ju je objeručke prihvatio! 

OMLADINAC GORNJA VRBA – SLAVONAC 5:3 

Uoči ovog kola lider ljestvice Slavonac iz Nove Kapele s tri uzastopne pobjede (Dinamo, Psunj Sokol i Slobodnica) ušao je u kolo s 29 osvojenih bodova, odnosno učinkom od devet pobjeda, dva neriješena ishoda i jednog poraza, a u sklopu posljednjeg jesenskog kola gostovao je u Gornjoj Vrbi kod tamošnjeg Omladinca, koji je u susret ušao s dvije uzastopne pobjede (Mladost 6:1 i Požega 1:3) s kojima je uoči ovog kola držao sedmo mjesto ljestvice s 18 osvojenih bodova.

Svih osam pogodaka na susretu palo je u prvom poluvremenu, a prvi pogodak pao je već u petoj minuti kada je domaćina u prednost doveo Dario Radić. Odgovor Slavonca stigao je već u devetoj minuti, kada je izjednačujući pogodak, odnosno autogol postigao Kajtazi. Već u 13. minuti svoj drugi pogodak postiže Radić, da bi Slavonac odgovorio u idućoj minuti pogotkom Hrvoja Mišića. Zatim je Omladinac s tri uzastopna zgoditka usmjerio susret u svoju korist (Filip Štefančić 26′, Domagoj Baričević 33’i Josipa Ravlića 35′), da bi uspostavit će se konačnih 5:3 postavio svojim drugim pogotkom Hrvoje Mišić u 40. minuti.

 -“Luda utakmica u kojoj je već prvo poluvrijeme bilo 5 :3.za nas. Utakmica po kvaliteti za više rangove kojoj su gledatelji mogli uživati. Utakmica puna golova,trke, duela ali sve u granicama ferpleja. Kapeli čestitke na fer, korektnoj i dobroj igri.I naravno, Hajduku iskrene čestitke na jesenskom naslovu prvaka.”- izjavio je trener Omladinca iz Gornje Vrbe, Ivan Pavković.

-“Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Pokazali su kako se manjak kvalitete nadoknađuje voljom, željom i trkom. Moji dečki danas su, nažalost, prezentirali sramotu – nuditi priliku da se fantastična polusezona okruni zasluženim prvim mjestom, a oni upropaste sve dobro što smo dosad postigli. Tužan sam i razočaran. Vidjet ćemo što će se sutra dogoditi.”- zaključio je trener Slavonca, Matej Vlaović.

PSUNJ SOKOL – HAJDUK 0:5

U kolo je kao trećeplasirana momčad prvenstvene ljestvice ušao Hajduk iz Pakraca, i to s 27 osvojenih bodova (osam pobjeda, tri remija i jedan poraz) ite dva uzastopna domaća slavlja (Papuk 8:1 i Dinamo 5:0), a u sklopu 13. kola putovao je u Okučane kod tamošnjeg Psunj Sokola, koji je s omjerom od tri pobjede i devet poraza (od čega tri uzastopna) držao dvanaestu poziciju uoči ovog kola.

Filip Matijašević otvorio je mrežu domaćina u 31. minuti, a isti igrač udvostručio je vodstvo Hajduka u 49. minuti. Matija Benković u 59. minuti povisio je prednost gostiju na plus tri, a Mohamadou Cassama (78′) i Stjepan Mateš (81′) završili su priču u Okučanima za konačnih 0:5 i jesenski naslov za Hajduk.

- “Znali smo kakva nam ekipa dolazi danas u goste, a to je NK Hajduk iz Pakraca, koji po meni osobno ove polusezone igra najbolji nogomet u ovom rangu natjecanja. Prvih pola sata utakmice agresivnim postavljanjem parirali smo gostu, no nakon prvog primljenog gola, gost je sve više dominirao. U drugom dijelu dolazi do izražaja bolja fizička pripremljenost gostujuće ekipe i uigranost.Utakmica u cijelosti fer i korektna, a suđenje u skladu s pravilima nogometne igre. Ovom prilikom čestitam igračima, treneru i Upravi NK Hajduka na jesenskom naslovu.”- komentar je trenera Psunj Sokola, Dražena Kraljevića.

-Zasluženo jesenski prvaci, cijelu polusezonu smo odigrali jako dobro, promovirali smo osam mladih dečkiju iz škole nogometa, koji su se jako dobro uklopili s dva naša iskusna igrača Baškiera i Matijaševića i još dva odlična igrača što smo doveli Cassama i Brandon, zadovoljni smo s odigranom polusezonom i idemo dalje. – komentirao je trener jesenskog prvaka Hajduka iz Pakraca, Dubravko Ljevaković.

DINAMO – PAPUK 1:2

U dvoboju uoči ovog kola trenutno pete i šeste momčadi prvenstva, Dinamo je u Vidovcima ugostio Papuk iz Velike. Dinamo je u susret stigao s 20 bodova, odnosno s učinkom od šest pobjeda, dva neriješena ishoda i četiri poraza, dok je Papuk s bodom manje, 19, u prethodnom kolu obilježio šesto prvenstveno slavlje slavivši na domaćem terenu nad Lipikom 2:1.

Mreže su mirovale sve do 26. minute kada je mrežu domaćina otključao Robert Bojić, a sedam minuta kasnije prednost Papuka udvostručio je Alen Solina. Dinamo je uspio smanjiti pogotkom u 67. minuti Mislava Brnčića, ali tri boda ipak idu za Veliku. Papuk je tako uz jesenski naslov juniora stigao do vrlo dobre polusezone i u seniorskoj konkurenciji u kojoj su zauzeli šesto mjesto ljestvice.

“-Prvo poluvrijeme Papuk realizirao svoje prilike mi nismo.Drugo definitivno pripalo nama.U drugom poluvremenu smo dominirali igrom gosti čuvali prednost. Pred sam kraj izuzetne obrane vratara Papuka i bodovi idu u Veliku.Čestitke gostima i sretno dalje.”- zaključio je trener Dinama, Mario Raguž.

-Čestitam svojim dečkima na lavovskoj borbi zaslužena pobjeda bili smo agresivniji i taktički bolja ekipa zasluženo smo gdje jesmo žal mi ostaje samo Pakrac visok rezultat čestitke ekipi Dinama na borbi ekipi Hajduka čestitke na naslovu bili su najbolja ekipa i od srca im želim da budu i na kraju prvi svim ekipama unaprijed želim sretne božićne i novogodišnje blagdane a pogotovo vama sa Sportala koji radite odličan posao, a mi što reći za ovakvu polusezonu kapa do poda svima od igraća pa do naše uprave na čelu s predsjednikom gospodinom Lukićem.”- riječi su trenera Papuka, Dalibora Banovića.

SLOBODNICA – ZADRUGAR 1:3

Slobodnica je nakon dvije uzastopne pobjede s kojima se pomakla s dna ljestvice u posljednjem kolu poražena u Novoj Kapeli te je uoči ovog kola držala jedanaesto mjesto poretka s deset osvojenih bodova. Snage je u ovom kolu odmjerila sa Zadrugarom iz Oprisavaca koji je u prethodnom kolu slavio u domaćem susretu nad Psunj Sokolom 3:0 što mu je bilo četvrto prvenstveno slavlje (uz tri remija i pet poraza) te je s 15 osvojenih bodova držao uoči ovog kola osmo mjesto ljestvice.

Silvio Velić u 25. minuti doveo je Slobodnicu u vodstvo, a u 52. minuti stigao je odgovor Zadrugara preko Jure Luketića. Gosti iz Oprisavaca stigli su u 71. minuti do prednosti zgoditkom Domagoja Đurkovića, a konačnih 1:3 djelo je Marka Kolesarića tri minute kasnije.

“-Prvo poluvrijeme agresivnošću i dobrom igrom nismo smo imali prednost koja je mogla biti i veća. Gosti našom greškom se vraćaju u igru i postižu zgoditak nakon čega ne zabijamo, što uporni gosti kažnjavaju i svojom kvalitetom to održavaju do samoga kraja. Gostima čestitke na pobjedi i sudačkoj trojci na kvalitetnom suđenju.”– komentirao je za Sportalo trener Slobodnice, Petar Vukoje.

“ - Prava prvenstvena utakmica gdje je domaćin vodio na poluvremenu, ali smo mi u drugom poluvremenu okrunili našu bolji igru i po meni došli do zaslužene pobjede. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri i želim im puno sreće i uspjeha u drugom dijelu sezone,sucima na suđenju i na kraju svojoj ekipi na borbi,igri i želji da dođemo do pobjede. Također, igračima, treneru i upravi Hajduka iz Pakraca čestitam na jesenskom naslovu prvaka jer su to svojim igrama zaslužili.- izjava je trenera Zadrugara, Braslava Ostojića.

SIKIREVCI – MLADOST 2:1

Uoči ovog kola desetoplasirani Sikirevci s prikupljenih dvanaest bodova (tri pobjede, tri neriješena ishoda i šest poraza) ugostili su Mladost iz Sibinja koja je u prethodnom kolu izborila tri vrlo važna boda svladavši Jakšić 3:1, što im je donijelo bijeg s dna poretka na uoči ovog kola pretposljednje, 13. mjesto s devet bodova koliko je imao i Psunj Sokol.

Gosti su poveli u desetoj minuti susreta preko Ante Gavrana, a odgovor Sikirevaca stigao je u 33. minuti zgoditkom Tomislava Glavačevića. Pogodak odluke u 75. minuti i vrijedna tri boda za Sikirevce donio je Josip Vukovac.

-Napokon i domaći bodovi, rano smo dobili gol ali momci su zapeli dali svoj maksimum, zabili dva i još promašili par dobrih prilika. Čestitam mojim momcima na svemu prikazanom danas, gostima na fer i korektnoj igri, također i vama sa Sportala na top suradnji, a sada svi skupa idemo na zasluženi odmor.”- osvrt je na susret trenera Sikirevaca, Marija Barišića.

-Poveli smo u prvim minutama utakmice, gdje smo do kraja prvog poluvremena imali još par prilika koje nismo realizirali. Dobivamo dva gola svojim greškama gdje nismo bili dobro postavljeni. Domaćoj ekipi čestitamo na pobjedi te im želimo uspješnu iduću polusezonu.”- riječi su predsjednika Mladosti, Ivana Abramovića.

U 14. kolu koje će se igrati sredinom ožujka 2024. sastat će se Sikirevci - Požega, Psunj Sokol - Dinamo, Papuk - Vinogorac, Lipik 1925 - Mladost, Jakšić - Slavonac, Omladinac - Zadrugar i Slobodnica - Hajduk. 

(sportalo.hr)

Pročitano 393 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 17 Studeni 2023 10:08