Utorak, 06 Veljača 2024 07:43

Nogometaši Požege u prvoj pripremnoj utakmici za nastavak prvenstva MŽNL pobijedili Mladost (Sibinj)

POŽEGA - Pripreme za proljetni nastavak sezone Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega prije dva tjedna počeli su i nogometaši Požege. Trener Marijan Bakula ima težak zadatak u proljetnom dijelu sezone jer je Požega prvi dio prvenstva završila na posljednjem, 14. mjestu na ljestvici sa samo 7 osvojenih bodova (2 pobjede, 1 remi, 10 poraza) i gol razlikom 16:41. 

Požegi u nastavku prvenstva predstoji grčevita borba za ostanak u petom državnom rangu u kojem se natječe od 2019. godine kada je formirana Međužupanijska liga. Najbliži klubovi na ljestvici su im Slobodnica na 11. mjestu sa 10 bodova te Psunj Sokol (Okučani) i Mladost (Sibinj) koji su na 12. i 13. mjestu sa po 9 bodova. 

Novi igrači u svlačionici "Crvenih s Orljave" su Niko Čuljak (Kutjevo), Luka Leon Šupljak (Kutjevo), Matej Đaković (Sloga Trenkovo) i Patrik Antolović (Slavonija). Do kraja prijelaznog roka (28. veljače) sigurno će biti još novih lica u svlačionici Požege jer uprava radi na dovođenju još nekoliko pojačanja. 

Požeški klub su napustili Nikola Franikić koji se vratio u Parasan (Golobrdci) i Bojan Crepulja koji je prešao u Graničar (Zagrađe) dok će se Roko Jardas vjerojatno vratiti na Ritki gaj odnosno u NK Lipu odakle je ljetos i došao u Požegu. 

Dogovoreno je i nekoliko pripremnih susreta, a prvi je odigran u nedjelju, 04. veljače protiv Mladosti iz Sibinja na pomoćnom igralištu NK Požega. Bakulina momčad pobijedila je goste rezultatom 3:2 uz dva pogotka Matka Bulfa i jedan Ivana Bezjaka. 

U nedjelju, 11. veljače u Požegi će idući protivnik "Crvenima s Orljave " biti Omladinac (Čaglin). 

U srijedu, 21. veljače Požega će igrati protiv Slavonca (Nova Kapela), a u nedjelju, 25. veljače će odigrati Memorijalnu utakmicu za Ivicu Zebu u Gradcu protiv domaćeg Slavena

Nedjelja, 03. ožujka predviđena je za odigravanje 1. kola Županijskog nogmetnog kupa, a to bi Požežanma trebala biti i generalka za prvenstvo koje se nastavlja 09. i 10. ožujka utakmicama 14 kola.u kojem se sastaju : Sikirevci - Požega, Psunj Sokol - Dinamo, Papuk - Vinogorac, Lipik 1925 - Mladost, Jakšić - Slavonac, Omladinac - Zadrugar i Slobodnica - Hajduk.

 

Pročitano 274 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Veljača 2024 17:36