Nedjelja, 11 Veljača 2024 19:13

Nogometaši Slavonije u pripremnim utakmicama pobijedili Lipik 1925 i Hajduk (Pakrac)

LIPIK / PAKRAC - Nogometaši požeške Slavonije bili su od petka do nedjelje na trodnevnim mini pripremama na Omanovcu kraj Pakraca. Momčad trenera Kreše Poletija i njegovog pomoćnika Krešimira Čuljka odigrala je ovog vikenda i dvije pripremne utakmice protiv klubova iz Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod/Požega u kojima su ostvarene dvije sigurne pobjede. 

Požežani su jučer u Lipiku pobijedili Lipika 1925 rezultatom 2:4 (0:3). Pogotke za Slavoniju su postigli Ivan Antunović, Matej Martinović, Jakov Janček i Tvrtko Janković. Slavonija je danas u Pakracu svladala tamošnji Hajduk rezultatom 2:5 (1:2). Strijelci za "Plave s Orljave" su bili Matej Martinović, Jakov Janček (2), Karlo Kovre i Ante Novak.

Nakon četiri odigrane utakmice u ovim zimskim pripremama, generalka za prvenstvo će kao i u ljetnim pripremama biti ogled protiv Valpovke (Valpovo) u subotu, 17. veljače (14,30), ali ovaj puta u Požegi. Natjecanje u 3. Nogometnoj ligi - Istok kreće za dva tjedna odnosno 24. veljače kada će Slavonija u sklopu 16.kola ugostiti Oriolik (Oriovac), a ta utakmica će se igrati na igralištu Nogometnog kluba Požega s početkom u 14,30 sati.

Slavonija je prvi dio sezone završila na 6. mjestu sa 26 osvojenih bodova (8 pobjeda, 2 remija, 6 poraza) i gol razlikom 25:18. Požežani su nakon lošeg ulaska u sezonu nizom nepobjedivosti  u posljednjih 9 kola došli u situaciju da u drugom dijelu prvenstva mogu braniti titulu prvaka jer za vodećim momčadima lige, Čepinom i Đakovo Croatiom zaostaju samo 5 bodova, a te dvije vodeće momčadi igraju međusobno već u prvom proljetnom kolu, 24. veljače u Čepinu. 

 

Pročitano 441 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 11 Veljača 2024 19:29