Nedjelja, 10 Ožujak 2024 19:09

Nogometaši Slavonije u derbiju 18. kola 3. HNL - Istok svladali Đakovo - Croatiu

POŽEGA - Zaista odlična nogometna predstava na požeškoj rekreaciji, šteta što je neumorna kiša pokvarila događaj na stadionu bez ijedne natkrivene pozicije osim klupa za rezervne igrače. S obzirom na vrijeme čak se i prilično lijep broj gledatelja okupio, a obje su se momčadi potrudile priuštiti im zanimljivo popodne.

Niti puna minuta nije trebala Đakovu da dođe do vodstva, lijepa i brza akcija po desnoj strani, ubačaj je stigao do prvog topnika gostiju Luke Međugorca koji se dobro snašao, primirio loptu i pogodio “kroz” domaću obranu za najbolji mogući ulazak u utakmicu Đakova. Vrlo brzo je Slavonija preuzela inicijativu, dosta često dolazila u zadnju trećinu, no tu su se napadi uglavnom završavali na Branku Klemenu koji je bio neprikosnoven u svim zračnim duelima.

I kroz tako gustu gostujuću obranu Slavonija je došla do dvije izvrsne prilike, u obje je bio Matej Peharda, jednom mu je fantastično nogom obranio novi vratar Đakova Ryan William, drugi put je netko od defanzivaca stigao u blok. Žalili su domaći navijači za poravnanjem, a na kraju možda još više razloga za žaljenjem imaju gosti, jer najbolju priliku prvog poluvremena imao je Fabijan Petričević u posljednjim sekundama prvog dijela, munjevita kontra Đakova, kapetan je ostao sam pred Petkovićem, mogao je što je htio, a on je milimetarski precizno naciljao pored vratnice, za goste s krive, za domaće s prave, vanjske strane.

U nastavku ista priča, Slavonija je igrala agresivno, tražila to poravnanje i onda dobila veliku pomoć gostujućeg vratara. Neki penali su jednostavno glupi, baš jedan školski primjer takvog je napravio William koji je potpuno nepotrebno išao po jednu loptu, umjesto nje pokupio je Marčetića pa je Matej Martinović dobio i iskoristio priliku s bijele točke.

Kako se bližio kraj tako je postajalo jasnije da bi gosti bili potpuno zadovoljni bodom, dok je Slavonija pokušavala, ubacio je Poleti i ozlijeđenog Antunovića i poluoporavljenog Jančeka i to mu se na kraju isplatilo. Janček je zapucao priliku utakmice, desetak minuta prije kraja Martinović mu je servirao zicer, nije Janček ni pucao loše, no još jednom fantastično brani gostujući vratar.

I u 86. minuti je William spašavao goste, ovaj put tukao je Martinović, a sjajnom paradom golman Đakova odbio je u korner nakon kojeg je i on ostao bez odgovora, na prvoj vratnici Žarko Dominik Jakovljević odlično skače i od poda pogađa “u 90” za veliko slavlje Slavonije koja je sada bodovno izjednačena s Đakovom i s maksimalnih 9 proljetnih bodova putuje u Čepin. A i tamo ih čeka maksimalni protivnik, Čepin i Slavonija igraju novi veliki derbi! 

- "Čestitam dečkima! Nakon što smo primili gol u prvoj minuti zbog nesporazuma u obrani odigrali smo koncentrirano, dobro. Mislim da smo danas bili bolji od Đakova i da je ovo potpuno zaslužena pobjeda Slavonije. Drago mi je da je Žarko odlučio utakmicu jer je stvarno jako dobro odigrao dosadašnje utakmice. Imalo je Đakovo šansu na kraju prvog poluvremena za 2:0, a po onom kad ne zabiješ – dobiješ. Na poluvremenu nismo ništa mijenjali jer smo stvarno dobro igrali, samo smo trebali nastaviti u istom ritmu u to smo i napravili i na kraju uspjeli okrenuti. Još jednom sve čestitke mojim dečkima, ali čestitke i Đakovu koje je stvarno jako dobra ekipa na vrlo korektnoj utakmici." – izjavio je Krešo Poleti, trener Slavonije.

– "Nažalost još jedan derbi gubimo u zadnjim minutama. Krenuli smo odlično i već u 1. minuti vodimo i čuvamo prednost do poluvremena. Visok ritam s obje strane, ali uspijevamo obraniti veliki broj prekida domaćina. Drugo poluvrijeme domaćin pojačava pritisak i iz penala izjednačuje. Iz dobre obrane odlično se otvaramo i imamo šansu ponovno povesti, no domaćin iz tko zna kojeg kornera uspijeva zabiti. Čestitke mojoj ekipi na borbenosti i velikoj želji danas, nisu zaslužili ove zadnje poraze koji sigurno psihološki djeluju loše na sve nas. Vjerujem u ovu ekipu i siguran sam da će biti još pobjeda u gostima, no moramo skupiti glave, pojačati rad i dobar rezultat nam se mora vratiti. Čestitke iskusnom domaćinu na današnjoj pobjedi"– za Sportalo je rekao trener gostiju Ivica Gavran.

Rezultati : Slavonija - Đakovo Croatia 2:1, Vuteks Sloga - Slavija 2:0, Valpovka - Borac 1:0, Sloga - Čepin 1:2, Graničar - NAŠK 1:0, Tomislav (DA) - Bedem 1:0, Kutjevo - Oriolik 3:0, Tomislav (C) - Svačić 2:0. 

U 19. kolu, u subotu, 16. 03. 2024. u 15,30 sati sastaju se Čepin - Slavonija, Slavija - Borac, Sloga - Valpovka, NAŠK - Vuteks Sloga, Oriolik - Tomislav (DA) i Đakovo Croatia - Tomislav (C). U nedjelju, 17. 03. 2024. u 15,30 sati igrat će Svačić - Kutjevo i Bedem - Graničar. 

 

(sportalo,hr)

 

Pročitano 266 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Ožujak 2024 11:46